Робота та навчання в Польщі. Рівень заробітної плати

8649
Facebook Twitter
Робота та навчання в Польщі. Рівень заробітної плати

Дана стаття буде цікавою для всіх іноземних студентів через те, що будуть розглянуті всі аспекти роботи під час навчання, а також способи самостійного пошуку додаткового заробітку.

Студенти, які навчаються в закладах вищої освіти Республіки Польща, все частіше прагнуть підробляти тому, що, по-перше, це дає повну або часткову фінансову незалежність, по-друге, держава цьому не перешкоджає, по-третє, викладачі ставляться лояльно, якщо це не шкодить навчанню. Також, польські роботодавці зацікавлені в працівниках для тимчасової зайнятості, адже кваліфіковані кадри дуже рідко погоджуються на такі посади та графік роботи, але виконувати її потрібно. Ось і виходить абсолютна вигода для всіх сторін-учасниць. Тимчасові роботи не завжди оплачуються високо, але, крім заробітку, студенти набувають безцінний досвід, який може стати в нагоді при працевлаштуванні, по закінченню університету. Дана стаття буде цікавою для всіх іноземних студентів через те, що будуть розглянуті всі аспекти роботи під час навчання, а також способи самостійного пошуку додаткового заробітку.

Де знайти підробіток самостійно?

Як було вже згадано, роботодавці зацікавлені в студентській робочій силі. Крім того, що вони беруться за такі види робіт, як роздача листівок, вигул собак, і інші, такого типу, ще, в тому випадку, коли укладається контракт, з особами, молодше 26 років, так званий umowy zlecenia, договір за дорученням, роботодавець економить на страховому полісі. Щоб знайти роботу самостійно, потрібно трохи ентузіазму, та кілька годин вільного часу. Найпоширеніші пошуки підробітків через:— інтернет-портали, сайти працевлаштування. По-перше, на таких пошукових сайтах відразу можна впорядкувати за специфікою, по-друге, обрати рівень зайнятості та гнучкість графіка. Також, існую спеціально розроблені сайти, в різних містах, наприклад, недавно почав свою діяльність проект у Варшаві «disceetlabora», на сторінках якого, можна відсортувати по районах, та переглянути всі актуальні вакансії. Призначений спеціально для студентів, які бажають підзаробити, у вільний від навчання, час;

— дошки оголошень в холах ВНЗ. Найчастіше, на таких дошках роботодавцями, а точніше їх представниками розклеюються оголошення про нові вакансії, з вимогами, яким повинен відповідати претендент;— бюро кар'єри. При деяких рейтингових вищих навчальних закладах організовують такі бюро, які допомагають у пошуках відповідного місця підробітку;— в великих містах, таких як Варшава та Вроцлав, раз на рік організовують ярмарок вакансій, де кожен охочий може поцікавитися деталями пропонованої посади, та отримати контактну інформацію.

Скільки можуть заробляти студенти під час навчання?

Все залежить від напрямку роботи, кількості відпрацьованих годин (найчастіше це погодинна оплата праці) та додаткових навичок. Розглянемо різновиди робіт і їх оплату в порядку спадання:1. Репетиторство. Одна з найбільш високооплачуваних підробітків, при погодинній оплаті, навчаючи української, російської, англійської мов, можна отримувати до 45 злотих на годину.2. Оператори колл-центром у сфері продажів. При ставці від 1800 злотих на місяць, можна отримувати бонуси за вироблення, а також доплату за нічні зміни.3. Співробітники сфери обслуговування: бістро, закусочні, кафе, заклади громадського харчування. Крім невисокої ставки 10-12 злотих, тут можна розраховувати на чималі чайові, що іноді витікає від 70 до 150 злотих за зміну.4. Анкетування. Оплачується за 1 заповнену анкету до 15 злотих, в залежності від складності опитувальника.5. Вигулювання собак. За дві години прогулянки з вихованцем, можна претендувати на плату до 50-ти злотих.

Підсумувавши викладену інформацію, зауважимо, що навіть на низькооплачуваній роботі, можна отримати значно більше, ніж студенти, котрі навчаються та працюють в Україні. Також, завдяки досвіду на таких підробітках, Ви будете більш підготовлені перед стартом в побудові блискучої кар'єри, безпосередньо пов'язаної зі спеціальністю. Існують варіанти, коли студенти підміняють працівників, які перебувають у декреті, і вже зі студентської лави знайомляться з особливостями трудової діяльності, за обраним напрямом досліджень. У таких випадках, навіть зустрічається на практиці, що після підробку, керівництво компанії запрошує студента, після отримання диплома, співпрацювати на постійній основі. Тому, все у Ваших руках, заряджайтеся позитивом, складайте резюме та борозните простори безмежного ринку праці Польщі.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 200-300 євро при вступі в Академію Фінансів та Бізнесу Вістула

Пропозиція

Вступайте на осінь 2023 в Академію Вістула та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини