Робота на літо. Що потрібно знати польським студентам?

777
Facebook Twitter
Робота на літо. Що потрібно знати польським студентам?

Яким чином польським студентам шукати роботу на час канікул та наскільки це доцільно? Ці питання ми обговоримо у статті.

Після року навчання у будь-якому з обраних університетів Польщі, канікули — час заслуженого відпочинку. Однак варто використовувати його продуктивно. Все більше молодих людей, які здобувають освіту в європейських країнах, вибирають сезонну роботу, щоб заробити на поїздку мрії, оплатити університет або відкласти на чорний день. Яким чином польським студентам шукати роботу на час канікул та наскільки це доцільно? Ці питання ми обговоримо у статті.

Як знайти роботу на час відпустки студентам університетів РП?

Роботодавці із задоволенням беруть на роботу, як студентів стаціонарного, так і інших відділень, та на ринку праці є безліч пропозицій. Фахівці UP-STUDY підкреслюють, що це не залежить від країни походження, оскільки іноземні учні очного відділення, як і корінні жителі, можуть працювати без додаткових дозволів та обмежень за часом. Перешкодою може бути кількість кандидатів, що претендують на посаду, особливо коли вона добре оплачується. Тому, перш ніж почати пошук, потрібно підготувати резюме та супровідний лист. Під час набору, потенційний начальник переглядає десятки CV, тому варто переконатися, що Ваше виділяється. Часто у студентів немає досвіду. У цьому випадку ключова роль в їх резюме — інформація про освіту, кар'єрні цілі, а також про інтереси та навички. Від цих розділів буде залежати, чи запросять учня на співбесіду.

Після підготовки документів, слід перейти до перегляду пропозицій про роботу. Можна знайти таку інформацію на порталах, присвячених містам, у групах у Facebook, на рекламних сайтах та на сайтах компаній, котрі цікавлять. Варто подумати, чи є бажання працювати поруч з місцем проживання, або може поєднати роботу з поїздкою на відпочинок на море або за кордон. Якщо метою тимчасової зайнятості є отримання рекомендації та досвіду, хорошим рішенням буде зареєструватися у тимчасовому агентстві з працевлаштування, яке допоможе знайти вакансію.

Якщо студента цікавить кілька пропозицій, варто відправляти заявки на все. Таким чином, вдасться збільшити шанси знайти роботу швидше і максимально відповідну. Якщо резюме виявиться цікавим для роботодавця, кандидат отримає телефонний дзвінок або повідомлення електронною поштою із запрошенням на співбесіду. Варто підготуватися до такої зустрічі.

На якій підставі працюють молоді люди, котрі навчаються у Польщі?

Студенти польських університетів, часто, працюють за короткостроковим контрактом. Інформація про займану посаду, зрозуміло, буде включена до даного документу. Він укладається на термін, обумовлений обома сторонами, але, якщо мова про сезонну роботу, то тривалість становить 1-3 місяці. Роботодавці зацікавлені у сезонних працівниках з багатьох причин, але найбільш вагомою є те, що не потрібно платити страхові внески, адже учень має поліс, оплачений батьками або оформлений у ВНЗ. У свою чергу студенти, під час літнього підробітку, здатні не тільки поліпшити матеріальне становище, а й отримати досвід взаємодії у трудовому колективі.

Що таке «zerowy PIT» для молоді?

З 1 серпня поточного року набрала чинності пільга «Bez PIT dla młodych», яка поширюється на осіб у віці до 26 років, котрі працюють за найманням на підставі трудового договору або мандатного договору. З цієї групи виключені люди, які займаються власним бізнесом та отримують допомогу (у зв'язку з вагітністю та пологами, через хворобу, допомогу з реабілітації). Завдяки цьому полегшенню, вся зарплата піде до кишені. Людина, яка отримує найнижчий національний прибуток, може розраховувати на заробіток на 133 злотих на місяць більше. Це рішення полягає у тому, щоб спонукати молодь працювати.

Отже, європейські студенти прагнуть використовувати вільний час з користю. Зважаючи на це, багато хто з них на час канікул знаходять роботу. Але, найпрагматичніші поєднують навчання з підробітком, щоб підвищити свої шанси на локальному та міжнародному ринку праці після отримання диплома.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2024 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2024 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини