Робота для фізіотерапевта у Польщі: як ним стати та як виглядає діяльність?

2007
Facebook Twitter
Робота для фізіотерапевта у Польщі: як ним стати та як виглядає діяльність?

Рекомендуємо прочитати статтю, з якої вдасться дізнатися, як стати фізіотерапевтом та які його обов'язки, а також на який заробіток можна розраховувати, працевлаштувавшись у РП.

Міністерство охорони здоров'я прогнозує, що до 2026 року у Польщі слід очікувати нестачі фізіотерапевтів. Це пов'язано з соціальною обізнаністю, котра зростає, старінням суспільства та обмеженням набору на навчання в області фізіотерапії. Не можна залишити без уваги той факт, що все більше молодих людей, попри країну походження, які проживають у РП, займаються спортом, що пов'язано з різними видами травм. Ці прогнози можуть бути оптимістичними для людей, які мріють про роботу фізіотерапевта. Якщо Ви розумієте, що така професія для Вас, рекомендуємо прочитати статтю, з якої вдасться дізнатися, як стати фізіотерапевтом та які його обов'язки, а також на який заробіток можна розраховувати, працевлаштувавшись у РП.

Як стати затребуваним фізіотерапевтом?

На даний час фізіотерапевт є так званою регламентованою професією та для отримання права на її виконання необхідно виконати ряд вимог. Яких? Фахівці центру польської освіти UP-STUDY звертають увагу на них:

  • мати повну правоздатність;
  • мати такий стан здоров'я, який дозволяє практикувати професію фізіотерапевта;
  • мати необхідні кваліфікації, підтверджені дипломом, сертифікатом та  іншим документом;
  • не бути засудженим за остаточним судовим рішенням за умисний злочин проти життя та здоров'я, сексуальної свободи та пристойності;
  • знати польську мову на високому рівні, щоб практикувати професію фізіотерапевта.

Як видно, вагоме значення має освіта, тому варто вибрати найкращий ВНЗ, що дозволяє вчитися на високому рівні зі справедливою платою за навчальний рік. У такому випадку зверніть увагу на наступні установи:

Що робить фізіотерапевт на робочому місці?

Простіше кажучи, робота фізіотерапевта полягає у діагностиці захворювань та травм пацієнтів, а також у виборі та проведенні відповідної форми терапії. Відповідно до цих тверджень фізіотерапевти надають такі медичні послуги, як:

  • функціональна діагностика пацієнта;
  • кваліфікація, планування та проведення фізіотерапії;
  • кваліфікація, планування та проведення кінезитерапії;
  • масаж, котрий релаксує, лікує або відновлює;
  • підбір відповідного медичного обладнання потребам пацієнта;
  • навчання пацієнтів, як використовувати медичні прилади;
  • винесення думок та постанов щодо функціонального стану людей, що проходять фізіотерапію, та ходу фізіотерапевтичного процесу.

Скільки заробляє фізіотерапевт у Польщі?

Середній місячний заробіток фізіотерапевтів становить 3440 злотих брутто. Водночас 25% найменш високооплачуваних фізіотерапевтів заробляють менш ніж 2920 злотих брутто, а ще 25% найбільш високооплачуваних — більш ніж 4090 злотих брутто. Про це йдеться на сайті Wynagrarzenia.pl. Міністерство охорони здоров'я оголошує про збільшення для фізіотерапевтів. Воно стверджує, що у 2023 році фізіотерапевт зі спеціалізацією зможе розраховувати на зарплату у розмірі 5278 злотих брутто, а без спеціалізації — 3670 злотих брутто.

Підсумовуючи, зауважимо, що професія фізіотерапевта набуває популярності не лише у Польщі, а й в Європі. З якісним дипломом, отриманим в одному із запропонованих ВНЗ, можна працевлаштуватися у будь-якій європейській та не тільки країні. А, що стосується заробітку, він буде залежати від спектра завдань, локації роботи та досвіду.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2024 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2024 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини