Рекомендації студентам при виборі ВНЗ. Якими принципами варто керуватися?

8275
Facebook Twitter
Рекомендації студентам при виборі ВНЗ. Якими принципами варто керуватися?

Рішення на користь конкретної установи вищої освіти має бути зваженим, адже це перший головний вибір, в дорослому житті.

Багато молодих людей мають певне уявлення про те, як потрібно обирати вищий навчальний заклад, але далеко не всі. Це не простий вибір, до якого треба ставитися з усією серйозністю, зважуючи всі за та проти, прораховуючи варіанти та аргументуючи кожен результат ситуації. Рішення на користь конкретної установи вищої освіти має бути зваженим, адже це перший головний вибір, в дорослому житті. Насправді, потрібно знайти та обробити інформацію, щодо ВНЗ, країн та спеціальностей, котрі цікавлять, зробити особисті висновки, що базуються на індивідуальних уміннях та талантах, а вже після, підтвердити найкращий варіант та збирати відповідні документи. У статті ми поговоримо про ті принципи, якими варто керуватись, визначаючись з освітньою установою.

На що треба звернути особливу увагу?

Деякі випускники 11 класів керуються дитячими мріями про майбутню професію, інші — піддаються впливу друзів, треті прислухаються до думки більшості. Але, приймаючи рішення, від якого буде залежати все подальше життя та кар'єра — це не найкращі радники. Варто дотримуватися наступних принципів:

1. Ставка на відсотки. Цікавлячись тривалий час конкретним напрямом, розвиваючись у відповідному річищі, виростаючи як професіонал — все це призведе до гарних «дивідендами» за вкладені зусилля. Проте, вибирати для себе професію, про яку мріяли краще лише в тому випадку, коли Ви вивчали всі її аспекти, поступово переконуючись, що ця справа подобається та повністю задовольняє.

2. Попит на міжнародному ринку праці. Бажаючи отримати європейський диплом та якісну освіту, найчастіше, студенти планують йти в заданому напрямку та працевлаштуватися у велику міжнародну компанію.

Якщо є охота отримувати хороший оклад, та динамічно розвиватися, краще упевнитися, чи має попит бажаний напрямок на ринку праці. На сьогодні, гостра нестача фахівців ІТ-сфери спостерігається у всіх європейських країнах.

3. Важливість репутації. Якщо є тверде розуміння, яка спеціальність потрібна та в якій країні її краще отримати, варто детально придивитися до потенційних вищих навчальних закладів. Локальні, міжнародні та європейські рейтинги, нагороди ВНЗ та викладацького складу, звання та визнання ЗМІ — це все має величезне значення, оскільки, конкуренція починається не після отримання диплома, а під час вибору університету.

4. Кваліфікація викладацького складу — великий плюс та хороший внесок у навчальний процес. Чим більше викладачів з іноземним досвідом, високими науковими досягненнями, тим більше інформації вони можуть донести та дозволити учням перейняти їх досвід.

5. Сертифікати, які можна додатково отримати. Це важливий аспект, оскільки, через швидкі зміни тенденцій ринку, динамічний розвиток інформаційних технологій та інші фактори, роботодавців не здивувати знаннями тільки свої професії та обов'язків. Дуже цінними є додаткові сертифіковані навички, наприклад: ази програмування, тайм менеджмент або цифрова освіченість. Тому, ВНЗ, який дозволяє паралельно навчанню придбати додаткові навички, завжди у пріоритеті.Підбиваючи підсумки, фахівці UP-STUDY підкреслюють, що вибрати кращий для себе університет допоможе тільки відповідальний підхід та аналіз отриманої інформації. До слова, більшість польських установ вищої освіти відповідають викладеним принципам та, крім них, дозволяють вийти на міжнародний ринок праці готовим професіоналом.

Віддавши перевагу конкретній освітній структурі, варто відвідати її завчасно, щоб побачити все на власні очі, що, дозволяє зробити наша компанія. Зробивши один правильний вибір, Ви станете на десять кроків ближче до поставленої мети.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини