Рейтинг технічних університетів Польщі. Найбільш перспективні напрямки

10763
Facebook Twitter
Рейтинг технічних університетів Польщі. Найбільш перспективні напрямки

У цій статті ми висвітлимо підсумки рейтингу технічних університетів Польщі, а також розглянемо найперспективніші спеціальності даного напрямку.

Бажаючи отримати професію, в якій акцент робиться на інженерні та науково-технічні можливості та навички, більшість учнів вибирають відповідно технічні або політехнічні університети. Варто зауважити, що не завжди потрібно віддавати перевагу профільним освітнім структурам, адже відповідна спеціальність може бути доступна у широкопрофільних ВНЗ на конкретному факультеті. Проте у сусідній дружній Республіці Польща, яку так часто вважають за краще українці для отримання в ній вищої освіти, не бракує й технічних закладів. Більш того, завдяки внутрішньому польському рейтингу «Perspektywy», можна дізнатися, хто вибився у лідери в минулому році, оскільки це, на сьогодні, найсвіжіші дані. У цій статті ми висвітлимо підсумки рейтингу технічних університетів Польщі, а також розглянемо найперспективніші спеціальності даного напрямку.

ТОП-10 технічних університетів Польщі за результатами рейтингу «Perspektywy»

1. Варшавський технологічний університет

2. Вроцлавський технологічний університет

3. Гірничо-металургійна академія ім. Станіслава Сташица у Кракові

4. Гданський технологічний університет

5. Силезький технологічний університет

6. Лодзинский технологічний університет

7. Познанський технологічний університет

8. Військовий університет технологій Ярослава Домбровського

9. Люблінський технологічний університет

10. Західнопоморський технологічний університет у Щецині

Фахівці центру польської освіти UP-STUDY звертають увагу всіх абітурієнтів, які прийняли рішення вступати до одного із зазначених університетів, що дати вступної кампанії можуть відрізнятися від інших ВНЗ. Rekrutacji podstawowej на денну форму навчання з польською мовою викладання може бути призначена трохи раніше, ніж на інші форми або програми, тому варто дуже ретельно ознайомитися з усіма деталями, щоб встигнути подати документи вчасно. Бакалаврат у технічних ВНЗ триває 3 роки, інженер — 3.5 роки. Процес вступу залежить від обраної установи, іноді досить співбесіди та результатів атестата, іноді необхідно складати іспити.

Популярні та перспективні технічні спеціальності, які можна отримати у Польщі

Ні для кого не секрет, що у країнах Європи, як і в інших індустріально розвинених державах, розмежовують фахівців технічного профілю на тих, хто здобув вищу освіту, та працівників з середньою професійною освітою.До слова, є попит на обидві категорії, але говорячи про дипломованих професіоналів, на сьогодні найбільший попит мають спеціалісти з хмарних технологій. За ними слідують інші професії сфери IT: розробники мобільних додатків та ігор, фахівці зі зберігання даних, дизайнери інтерфейсів та багато інших. Поряд з цими професіями таким же попитом користуються архітектори, машинобудівники, інженери та технологи. Як вже раніше згадувалося, не завжди необхідно вибирати профільний ВНЗ, щоб придбати технічну спеціальність.

Наприклад, фахівці UP-STUDY рекомендують віддати перевагу Академії фінансів та бізнесу Вістула у Варшаві, яка має лояльну плату за навчальний рік та високий рівень викладання, котра надає величезний вибір технічних спеціальностей.Отже, до ТОП-10 технічних університетів Польщі фактично входять всі державні університети. Ті, хто ще не досліджував цінову ситуацію в освітніх структурах РП повинні знати, що у приватних установах вчитися дешевше, не втрачаючи при цьому у питанні якості. Саме тому, варто придивитися до інших широкопрофільним ВНЗ, які також здатні запропонувати хороший вибір технічних спеціальностей, але зі справедливою річною платою.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини