Професійне навчання та курси для польських студентів — як вибрати краще?

1626
Facebook Twitter
Професійне навчання та курси для польських студентів — як вибрати краще?

Як правильно підібрати он/офлайн тренінги, як для студентів, так і для фахівців, що бажають підвищити кваліфікацію? Обговоримо це у статті.

Людина вчиться все своє життя. У багатьох галузях розвиток у професії потрібен, не тільки для того, щоб домогтися успіху, але навіть, щоб залишатися на ринку праці. Компанії, що організують курси підвищення кваліфікації, змагаються у створенні пропозицій. Вихідні та комплексні тренінги, стаціонарні або онлайн, можливо, строго теоретичні або з практичними заняттями — що вибрати та на що звернути увагу при виборі курсів та тренінгів? До речі, від фахівців, що відбулися не відстають студентів університетів Республіки Польща, серед яких великий відсоток складають українці. Молоді люди, розуміючи необхідність раннього виходу на ринок праці, а також наявність стажу та значного набору додаткових компетенцій, інвестують у майбутнє, підбираючи найкращі курси, які освоюють паралельно зі стаціонарним навчанням. Як правильно підібрати он/офлайн тренінги, як для студентів, так і для фахівців, що бажають підвищити кваліфікацію? Обговоримо це у статті.

На що звертати увагу при виборі курсів та тренувань?

Фахівці центру польської освіти UP-STUDY рекомендують звернути увагу на наступні аспекти:

  • Програма навчання. Два тренінги з одного й того ж предмету можуть відрізнятися не тільки обсягом наданої інформації, а й співвідношенням теоретичних та практичних занять або способом передачі знань. Подивіться на придатність методів навчання. На додаток до традиційних лекцій та групових вправах, чи використовуються у пропозиції сучасні методи — вивчення ситуацій, камеральні вправи, моделювання поведінки та рольові ігри.
  • Персонал. Завжди варто перевіряти, хто створює, та проводить навчальні курси та готує матеріали. Чи є у них галузеві публікації та досвід навчання? Чи можуть вони похвалитися статусом експерта у тому, що вони роблять? Чим досвідченіший персонал, тим привабливіше курси.
  • Думки та рекомендації. Перш ніж Ви визначитеся з курсами та підготовкою, радимо перевірити, чи були попередні випуски, чи зібрані позитивні відгуки. Рекомендації людей, які недавно пройшли навчання, будуть цінним джерелом.

Професійні офлайн або онлайн курси?

Обидва варіанти мають свої плюси та мінуси. Сертифіковані онлайн професійні курси часто еквівалентні тим, які пропонуються на місці. Це також зручна форма, яка дозволяє вчитися у будь-який час. Дистанційне навчання проводиться за темами, які теоретично не можуть бути вивчені без особистого контакту з учителем та без практичних вправ під керівництвом фахівця. Пропозиція включає, наприклад, незвичайні онлайн-тренінги, такі, як:

  • курси перукаря-стиліста;
  • масаж, котрий розслабляє;
  • спеціаліста з логістики;
  • спеціаліста з макіяжу;
  • спеціаліста з дієтології;
  • міжособистісне навчання;
  • тренування торгівлі.

Все частіше з'являються курси програмування, тестування та інших напрямків ІТ, але їх варто вибирати лише для того, щоб прискорити процес поглиблення у галузь, але не як альтернативу вищій освіті.

Онлайн курс, хоча, безсумнівно, зручний, не завжди буде хорошим вибором. У деяких областях здобувати знання та практикувати нові навички легше в очних уроках. Мотивація також відіграє величезну роль. Багатьом людям важко знайти ентузіазм для навчання в Інтернеті.

Підсумовуючи, відповімо на головне питання: «Чи варто використовувати курси та професійну підготовку?». Відповідь — так! Професійні курси та навчання дозволяють розвивати, здобувати нові знання або розширювати ті, які є, дозволяючи відчувати себе впевнено. Для роботодавців вони є сигналом того, що кандидат на роботу амбітний, має план на себе та кар'єру. Найчастіше придбання нових навичок або підвищення кваліфікації дозволяє отримати хороший підробіток/роботу або подати заявку на підвищення службою. Також це може допомогти влаштуватися до компанії мрії на цікаву для посаду, до якої без курсів Ви були ще не готові.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2024 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2024 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини