Польські роботодавці. Перспектива після закінчення університету в Польщі

12380
Facebook Twitter
Польські роботодавці. Перспектива після закінчення університету в Польщі

В даній статті ми поговоримо про можливості, які відкриваються після закінчення польського вищого навчального закладу, та легальну роботу в Польщі, яку надають роботодавці.

Республіка Польща є однією з високорозвинених країн Європи, яка надає якісну освіту, перспективні вакансії та привілеї для іноземних громадян. Оскільки, система польської освіти побудована за Болонською програмою, котра націлена на міжнародні відносини, студентам з України, та інших країн СНД, відкриваються можливість здобути вищу освіту в кращих університетах Польщі. Відповідно, після закінчення навчання в польському ВНЗ та отримання європейського диплома, в іноземних студентів є всі шанси влаштуватися на високооплачувані посади західних держав. Тому, в даній статті ми поговоримо про можливості, які відкриваються після закінчення польського вищого навчального закладу, та легальну роботу в Польщі, яку надають роботодавці.

Перспективи після закінчення навчання в польських університетах

Багато іноземних студентів вміють поєднувати навчання у ВНЗ та підробіток для власного забезпечення: проживання, харчування, інших особистих витрат. В основному, на перших курсах учням не рекомендується шукати будь-яку роботу, а «кинути всі сили» на навчання та гарну успішність. Але, вже з третього курсу або після бакалаврату, студенти влаштовуються на роботу за майбутньою спеціальністю для напрацювання досвіду або просто для фінансової незалежності. Далі, ми більш детально розглянемо можливості, які відкриває навчання в польських ВНЗ:

  1. Маючи на руках європейський диплом, у Вас з'являється вибір: повернутися конкурентоспроможним фахівцем на Батьківщину та там будувати свою кар'єру, або шукати відповідне вакантне місце на високооплачувану посаду в Європі.
  2. Іноземні студенти мають популярність при працевлаштуванні в міжнародні західні компанії тому, що при завершенні навчання вони знають, як мінімум 3 мови — польську, російську/українську, англійську.
  3. Відомо, що кожен польський університет гарантує працевлаштування своїм випускникам в обраній ним сфері діяльності. У будь-якому ВНЗ Польщі є спеціальний комітет, спрямований на допомогу випускникам в пошуку вакантних місць за фахом.
  4. Також, більшість студентів має можливість пройти практику в кращих закордонних компаніях, та, звичайно, після завершення навчання учні залишаються працювати на цих же підприємствах.
  5. Крім того, іноземні випускники, які отримали вищу освіту в польських університетах, мають законне право працювати в Польщі, а також інших країнах Європи, без будь-яких дозволів.

Популярні спеціальності для іноземних студентів

На даний момент, польські роботодавці мають потребу в професійних дипломованих фахівцях, які якісно та відповідально виконуватимуть свою роботу. Тому, робота в Польщі, для студентів та випускників престижних університетів — завжди знайдеться. Практика показує, що зараз на польському ринку праці не всі професії користуються популярністю. Однією зі спеціальностей, що має попит на сьогодні, є сфера IT-технологій. Будь-який випускник польського ВНЗ з даною спеціальністю матиме успіх, як в маленьких організаціях, так і у великих наукових центрах або міжнародних компаніях. Також, не поступаються в популярності фінансові/економічні професії. Даний рід діяльності був завжди стабільний на ринку праці, та зараз має попит у роботодавців.

На третьому місці в рейтингу популярних професій Польщі стоять будівельні спеціальності. Високо цінуються у роботодавців архітектори, інженери-будівельники, проектні розробники. Випускники технологічного або медичного факультету завжди знайдуть високооплачувану роботу в польській державі, а також інших країнах Європи, США.

Виходячи з отриманої інформації, ми можемо зробити висновок, що навчання за кордоном, а особливо в Польщі, вигідне вкладення коштів та сил для подальшого успішного кар'єрного росту. Прихильність польських роботодавців до іноземних випускників з європейським дипломом допоможе українцям знайти гідні високооплачувані посади в Європі. Також, вільний графік в університеті дозволяє студенту поєднати навчання та підробіток для придбання стажу, а також швидкого вивчення польської мови.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 200 євро при вступі в Академію Фінансів та Бізнесу Вістула

Пропозиція

Вступайте на осінь 2025 в Академію Вістула та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини