Польські зірки кінематографа

3671
Facebook Twitter
Польські зірки кінематографа

У цій статті ми розповімо про популярних польських акторів, які стали затребуваними на міжнародному рівні, а також поділимося інформацією щодо того, як йдуть справи з польським кінематографом у цілому.

У Республіці Польща, університети якої щільно заповнені нашими співвітчизниками, динамічно та пропорційно розвиваються різні сфери діяльності. Це стосується освіти, бізнесу, інвестування, нерухомості та культури. Говорячи про останнє, культура проявляється не тільки у дотриманні правил пристойності, але й у мистецтві, музиці, літературі, а також кінематографії. Варто зауважити, що кінематограф цього європейського куточка, на сьогодні, є феноменом світу кіно. В останнє десятиліття з'явилося багато нових імен у напрямку режисури, продюсування, акторської майстерності. Також про себе нагадують й зірки, котрі вже цілком відбулися у кіно. Дана стаття буде цікава як жителям Польщі, так і іноземцям, оскільки ми розповімо про популярних польських акторів, які стали затребуваними на міжнародному рівні, а також поділимося інформацією щодо того, як йдуть справи з польським кінематографом у цілому.

Як виглядає ситуація з кінематографом у Польщі?

Фахівці UP-STUDY, поспілкувавшись з експертами напрямку кінематографії, можуть сміливо заявити, що, на поточний момент, польське кіно — затребуваний продукт, причому, як на локальному ринку, так і у світі. Більш ніж 25 відсотків кінопрокату виділено під вітчизняний продукт. Зараз на території країни успішно функціонує не менш як 300 кінотеатрів, які у рік демонструють до 30% фільмів польських режисерів. Річний кінобюджет — приблизно 40 млн євро, 90 відсотків з яких надходять від ринку кіно, а не державним коштом. Є сенс згадати, що крім чисто польського продукту, є стрічки, створені у тандемі з іншими країнами, наприклад, фільм драма «У темряві», який є спільною польсько-канадською роботою, номінованою на премію «Оскар» та закупленою багатьма країнами для прокату.

Представники кіноістеблішмента Республіки Польща

Польща може пишатися тим, що її актори реалізовують свій потенціал не тільки у вітчизняних стрічках, але й зуміли досягти вершин в американських фільмах. Багато талановитих акторів, крім основної діяльності, проявляють себе, розробляючи власні лінії одягу, аксесуарів, парфумерії та інше. Розглянемо найзнаменитіших та затребуваних польських акторів та актрис:

  • Агнешка Жулевська — майстер перевтілення, вона завжди знає, за яку роль варто братися та входить в образ максимально чітко, передаючи його з легкістю та впевненістю.
  • Еліза Рицембел. Найбільш яскрава роль Анни Казеяк принесла актрисі престижну нагороду на Міжнародному фестивалі кіно у Відні, а наступні проекти тільки підтвердили її майстерність.
  • Томаш Зентек. «Камені на шанець» Роберта Глинського, де актор виконав роль, сповнену юнацької чарівності разом з відвагою та зухвалістю, продемонстрував його талант та можливість принести у кіно щось абсолютно нове. Потім пропозиції стали сипатися на Зентека, який з кожною стрічкою відточує свою майстерність.
  • Юстина Василевська. Харизма та непередавана чарівність стали помітні з перших моментів появи на екрані. Навіть ролі другого плану в її виконанні надовго залишаються у пам'яті глядачів.
  • Марта Мазурек. «Варшава вночі» та її блакинтоволоса Ренету запам'яталися глядачам, але справжньою бомбою стала її поява у фільмі «Дочки танцю», який приніс успіх та багато нових пропозицій.

Підбиваючи підсумки, можна зробити висновок, що польське кіно — продукт, який затребуваний у локальному та світовому масштабі. Це ж можна сказати й про акторів, які стали відомі далеко за межами Польщі. З кожним днем ​​удосконалюючи багато сфер діяльності, країна покращує якість життя громадян, піклується про молодь, даючи можливість отримати хорошу освіти, та всіляко просуває себе та свій позитивний образ, демонструючи високу культуру, що нерідко можна побачити й у польському кіно.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

28 стипендій на 50% знижку на навчання

Пропозиція

Для всіх учасників UP-STUDY. Бронюйте за собою місце у конкурсі прямо зараз

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини