Які продукти можна брати до Польщі з України?

2486
Facebook Twitter
Які продукти можна брати до Польщі з України?

Попри те, який ступінь їде отримувати абітурієнт, якщо це перше відправлення, необхідно подумати, що взяти з собою. Виникає питання, які продукти варто везти з Батьківщини, тому ми розглянемо даний момент у статті.

Не у новинку, що українські випускники 11 класів прагнуть здобувати європейську освіту, щоб мати можливість вийти на міжнародний ринок праці. Це доцільне рішення, та, дивлячись на це, значна частина наших прагматичних співвітчизників вибирають для придбання якісного диплома зі справедливою платою за навчальний час, університети Республіки Польща. Деякі їдуть до даної держави для придбання всіх необхідних освітньо-кваліфікаційних рівнів, інші зважуються тільки отримавши бакалаврський диплом на Батьківщині.Попри те, який ступінь їде отримувати абітурієнт, якщо це перше відправлення, необхідно подумати, що взяти з собою. Виникає питання, які продукти варто везти з Батьківщини, тому ми розглянемо даний момент у статті.

Що з продуктів краще брати з собою до Польщі, якщо вирушаєте на тривалий термін?

Відповідаючи на питання, важливо враховувати, яким транспортним засобом Ви будете вирушати на навчання. Від цього залежить, який обсяг кожного продукту можна буде перевезти через кордон. Також, важливо досліджувати, які продукти дешевше в Україні, щоб розуміти що потрібно прихопити з собою. Як показує практика бувалих студентів та досвід фахівців центру польської освіти UP-STUDY, не варто везти з собою баули, оскільки більшість речей та продуктів на польській території можна купити дешевше. Говорячи про продукти харчування, у великих мережевих супермаркетах Польщі вони якісні та доступні, також є можливість замовити все онлайн, та, завдяки програмам лояльності, розраховувати на знижену вартість. З речей та предметів побуту, у свою чергу, варто обов'язково прихопити:

  • лікарські засоби. По-перше, ліки у Польщі продають за рецептом, по-друге, всі препарати у порівнянні з нашими аптеками, коштують дуже дорого тому на різні випадки життя варто зібрати з собою аптечку. Обов'язково покладіть до неї: препарати від головного болю, спазмолітики, від кашлю, від болю та проблем зі шлунком, від температури та нежитю;
  • техніка та різні гаджети. Це не означає що потрібно безпосередньо перед вильотом мчати та купувати новий ноутбук, телефон та планшет, а взяти з дому ту техніку, яка допоможе при навчанні, та гаджет, що підходить для комунікації. Не забираєте з дому всю техніку, залиште засоби для зв'язку з батьками;
  • харчові добавки, вітаміни. На перших порах потрібно взяти лише необхідні добавки та вітамінізовані комплекси, далі, їх, як і косметику, парфумерію, побутову хімію та навіть галантерею, можна замовляти з допомогою інтернету, отримуючи товари з доставленням додому, ще й зі знижкою.

Якщо Ви вирішили прихопити з собою продукти, перетинаючи кордон повітрям варто пам'ятати не тільки про обмеження на алкоголь та тютюн, а й про те, що ввезення на територію країн Європейського Союзу молочних продуктів, м'ясних продуктів та їх похідних, домашньої та фірмової консервації, а також шоколаду — суворо заборонений. Ці правила стосуються не тільки Польщі, а й інших країн ЄС, тому навіть подорожуючи на вік-енди з РП до цих держав, не варто забувати про особливості.

Отже, вирушаючи на навчання до РП, не варто тягнути з України все, що тільки можна вивезти. Головне, взяти речі на перший час, трохи техніки та ліків, а продукти варто купувати вже на місці, тим більше, що вони там дешевше. Відразу після приїзду знайдіть у своєму районі велику мережу дискаунтера, наприклад, «Ашан» або «Бедронка», та проводьте закупівлі під час акцій. Так Ви зможете харчуватися смачно та корисно, не руйнуючи бюджет та не перевозячи продукти з України.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

28 стипендій на 50% знижку на навчання

Пропозиція

Для всіх учасників UP-STUDY. Бронюйте за собою місце у конкурсі прямо зараз

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини