Польська безкоштовна освіта для українців. Що потрібно для отримання?

11396
Facebook Twitter
Польська безкоштовна освіта для українців. Що потрібно для отримання?

На сьогоднішній день Польща — одна країн, що швидко розвивається, затребуваних європейських країн в галузі освіти. Внаслідок цього, вона відкриває ряд привабливих перспектив.

На сьогоднішній день Польща — одна з країн, що швидко розвивається та одна з затребуваних європейських країн в галузі освіти.

Внаслідок цього, вона відкриває ряд привабливих перспектив якісної і безкоштовної освіти в Польщі для українців.

Безкоштовне навчання в Польщі для українців

Вищу освіту за кордоном безкоштовно можна отримати як польською, так і англійською мовами. Вибір пільгових програм польською мовою більше, ніж англійською. Відповідно, Ви можете пройти курси польської мови до початку основного курсу занять.Схожість мов, польської і української, досить велика, тому складнощів у вивченні не повинно виникнути. Великий вибір державних і приватних польських ВНЗ дозволяє знайти і визначити саме ваш коледж, технікум, університет.З найбільш поширених і кваліфікованих ВНЗ для іноземних студентів, які входять в офіційний рейтинг польських університетів, можна ознайомитися на сайті UP-STUDY.

1. Академія Фінансів і Бізнесу Вістула (Akademia Finansów i Biznesu Vistula) — ВАРШАВА.

2. Академія Громадських Наук (Społeczna Akademia Nauk w Warszawie) — ВАРШАВА.

3. Міжнародний Університет Логістики та Транспорту (Międzynarodowa Wyższa Szkoła Logistyki i Transportu) — ВРОЦЛАВ.

4. Університет дизайну School of Form — ПОЗНАНЬ.

5. Університет бізнесу та управління (Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości i Administracji) — ЛЮБЛІН.

6. Академія Соціальних Наук (Społeczna Akademia Nauk w Łodzi) — ЛОДЗЬ.

7. Західно-поморській Університет Бізнесу (Zachodniopomorska Wyższa Szkoła Biznesu) — Щецин

Перспектива вступити в польський технікум або ліцей виглядає заманливо, але вчитися доведеться 4 роки. Також, в безкоштовному навчанні в технікумах і коледжах студентам потрібно заплатити багато прихованих платежів:— медичне страхування в NFZ — від $150-$200 в рік;— за страховку від нещасних випадків PZU — $200 в рік;— купити підручники і канцелярське приладдя — від $100 до $200 $ в рік;— за харчування та проживання в гуртожитку — $150-$200 в місяць;Тому українцям рекомендують довчатись в технікумах і школах в Україні (2-3 роки), а в Польщу вступати вже в університети.

Способи вступу на безкоштовній основі у польські ВНЗ для українців

Поширені способи безкоштовного навчання за кордоном:

1. Пільгова освіта з Картою поляка. Вступ йде по конкурсній програмі на рівних з польськими студентами без будь-яких додаткових пакетів документів.2. Безкоштовне навчання в Польщі для українців без Карти Поляка. Потрібно скласти вступні іспити на «відмінно» або «добре» і зібрати певну кількість документів. При відсутності будь-якого документа, анкети або підписів ви автоматично отримуєте відмову на безкоштовне навчання.3. Легальне проживання в Польщі (карту побиту). Цю карту можна знайти на три роки після проходження професійних курсів.

Що потрібно для безкоштовної освіти в Польщі для українців?

Безоплатна освіта для українців стала доступною, як ніколи. Таку можливість надає велика кількість вищих навчальних закладів Польщі. Необхідно лише:— Знання мови (польської або англійської). Здається певний тест за трьома категоріями: усне і письмове знання, аудіювання.— Бал вашого атестата повинен бути високий (від 10 балів).— Вдале складання вступних іспитів. У кожного ВНЗ свої іспити.У Вас завжди залишається можливість вступити до обраного Вами польського ВНЗ, навіть якщо Ви не пройшли за конкурсом, на безкоштовне відділення. Так як польське навчання не є дорогою освітою в Європі, то Ви можете закінчити навчання і на платних засадах. Ціни не відрізняються від українських університетів, а іноді і нижчі.

Польська освіта на безкоштовній основі з UP-STUDY

Щоб полегшити вступний процес і знайти потрібні відповіді на ваші питання щодо навчання в польських ВНЗ, Ви можете звернутися за допомогою до професіоналів своєї справи. Ми допоможемо Вам зібрати і оформити потрібні документи. Поселимо в гуртожиток відмінного рівня за ринковими цінами. Організуємо зустріч з куратором до навчання, допоможемо у візиті батьків і багато іншого.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2024 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2024 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини