Курси в Польщі для українців. Чи достатньо цього, щоб вивчити польську мову?

7310
Facebook Twitter
Курси в Польщі для українців. Чи достатньо цього, щоб вивчити польську мову?

Дана стаття буде цікава для абітурієнтів, які прийняли рішення вступати до вищих навчальних закладів Польщі та мають сумніви, щодо достатності проходження курсу мови лише на території знаходження ВНЗ.

В останні кілька років, Польща твердо закріпила за собою десяту позицію в рейтингу надання послуг освіти в світі. Це означає, що щорічно вона приймає на навчання в свої ВНЗ десятки тисяч іноземних абітурієнтів, серед яких українська спільнота є однією з найбільших. Це викликано декількома факторами: територіальною близькістю польської держави, доступною вартістю освіти, якісним європейським дипломом, високим відсотком працевлаштування українських випускників по закінченню установи вищої освіти, а також схожістю в менталітеті, культурі і мові. Щодо останнього пункту, слід зауважити, що, попри спорідненість мов, для навчання необхідні хоча б базові знання польської мови на рівні B1 або B2. Тому, до цього питання потрібно підходити з повною відповідальністю і приділити увагу завчасно. Дана стаття буде цікава для абітурієнтів, які прийняли рішення вступати до вищих навчальних закладів Польщі та мають сумніви, щодо достатності проходження курсу мови лише на території знаходження ВНЗ.

Вибір мови і підготовка до початку навчання

Однією з переваг навчання в польських університетах є можливість вибрати мову навчання. Немає значення, якою мовою буде проходити навчання, якість все одно на вищому рівні. Якщо виходити з показника кількості, то, звичайно, вибір програм досліджень значно ширший польською мовою. Крім цього, для більшості студентів легше навчатися за спеціальністю польською мовою тому, що є багато схожих слів і вимови з українською мовою. Не дарма ж вони обидва віднесені до слов'янської мовної групи. Для навчання рідною мовою Польщі, необхідно подавати до ВНЗ разом з іншими документами сертифікат, що підтверджує знання польської на середньому впевненому рівні, тобто B2 або B1. Установи вищої освіти, з якими співпрацює центр польської освіти UP-STUDY, радять перед стартом навчання, проходити підготовчі мовні курси. Дані курси якісні і цікаві, але можуть бути не достатніми для абітурієнтів. Оволодіння новою мовою — це трудомісткий і відповідальний процес, який потребує систематичних занять, тому наші фахівці пропонують пройти курс навчання, ще в Україні.

В якій країні вибрати проходження курсів польської мови?

Відповідь на це питання однозначна — в обох. Для початку, краще пройти мовні курси на батьківщині, тим більше, що це можна зробити абсолютно безкоштовно. Компанія UP-STUDY, щорічно дає шанс на безкоштовне навчання польської мови з «нуля». Навіть при відсутності варіанту безкоштовних курсів — ціни дуже демократичні, а знання і навички у володінні мовою, просто вражають. Крім курсів в Києві, тривалістю в 120 годин, можна їх пройти у двадцяти п'яти різних містах України (60 годин). Переваги, які отримує студент після наших курсів:— гарантія вступу в один з п'ятнадцяти рейтингових вищих закладів Польщі;— допомога, в подоланні мовного бар'єра ще перебуваючи на батьківщині, з використанням тренувань розмовних навичок;— знання, набуті на курсах, будуть не нижче B1 (про що буде свідчити сертифікат), а, найчастіше, фактично можуть бути і вище.

Після такого істотно закладеного фундаменту буде доречно пройти курс польської мови, безпосередньо в Польщі.Отже, курси в Польщі — це дуже важливий етап на початку навчання в польських вищих навчальних закладах, але слід, заздалегідь підготуватись і приступити до вивчення мови ще в Україні. З огляду на те, що з'явився шанс зробити це безкоштовно, не можна ігнорувати таку можливість. Для достатнього освоєння незнайомої мови необхідно від шести до дев'яти місяців і чим раніше Ви почнете, тим більше перспектив відкриється перед Вами.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 200-300 євро при вступі в Академію Фінансів та Бізнесу Вістула

Пропозиція

Вступайте на осінь 2025 в Академію Вістула та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини