Перелік державних свят у Польщі 2018

9329
Facebook Twitter
Перелік державних свят у Польщі 2018

Вирушаючи до будь-якої іноземної держави, у тому числі і до Польщі, необхідно не тільки вивчити локальну мову, а й, хоча б ознайомитися з особливостями менталітету, традиціями, а також з переліком державних свят.

З року у рік у стінах університетів Республіки Польща збільшується кількість українців та інших іноземців, які бажають отримати якісний диплом. Доступна плата за навчальний рік, низькі поточні витрати, великий вибір популярних спеціальностей як польською, так і англійською мовою, індивідуальний підхід до учнів і вдале розташування — це ще не всі аргументи на користь вибору отримання освіти у РП. Вирушаючи до будь-якої іноземної держави, у тому числі і до Польщі, необхідно не тільки вивчити локальну мову, а й, хоча б ознайомитися з особливостями менталітету, традиціями, а також, що не менш важливо, переліком державних свят. Зважаючи на це, щоб трохи допомогти українцям, котрі збираються на навчання до польських ВНЗ, ми підготували добірку всіх вихідних та святкових днів у Польщі у 2018 році.

Офіційні вихідні дні у Польській Республіці станом на 2018 рік

Як у багатьох країнах Європейського Союзу, а також країн СНД, у Польщі є перелік державних свят, які мають зафіксовані дати. До речі, більшість свят, які мають свою стійку дату є аналогічними українським, щоправда мають відмінності у назві. Таким чином 1 січня, яке ми звикли називати не інакше як Новий Рік, у Польщі називають як День Святого Сильвестра. Існує ціла легенда щодо того, чому саме таку назву має цей день. Що стосується 1 травня, яке у нас вважається днем ​​всіх працюючих, у РП його теж відзначають та мають вихідний день, але він просто вважається держ.святом. На честь Конституції, прийнятої у 1791 році, 3 травня завжди шанують цей день. Також варто врахувати, що у цій європейській державі відзначають і звичні для різних культур такі свята як 8 березня, день всіх закоханих та інші.

Розглянемо ж польські свята у хронологічному порядку, які будуть відзначені вихідним днем ​​у 2018 році:

01 січня — свято святого Сильвестра

06 січня — Богоявлення або Свято Трьох Королів

01 квітня — Перший Великодній день

02 квітня — Вливаний понеділок або другий день Великодня

01 травня — Державне свято

03 травня — День Конституції або національне свято 3 травня

20 травня — Зішестя Духа Святого, також відомо, як 1-й день Зелених Святок

31 травня — День Тіла Господнього або Свято Тіла та Крові Христової

15 серпня — День Успіння Пресвятої Богородиці та День Польського Війська

1 листопада — Свято всіх Святих

11 листопада — День Незалежності Республіки Польща

25 грудня — перший день Різдва Христового

26 грудня — другий день Різдва Христового

У які дні учні шкіл та студенти польських університетів можуть пропускати заняття безкарно?

Цікавий факт, що в учнів середніх освітніх структур Польщі є день, в який вони можуть пропустити заняття без вагомої на те причини та не отримати за це догану. Фактично святом для будь-якого польського школяра є 21 березня. Що стосується студентів університетів РП, то вони теж мають подібну можливість, але в іншому вигляді. У різних ВНЗ передбачаються «дні декана» та «дні ректора». Це означає, що під час перших днів, студенти конкретного факультету мають можливість не відвідувати академічні заняття, протягом дня (кількох днів) або одна зміна (ранкова або вечірня) може не приходити на пари. У «дні ректора», від занять звільняється весь університет.

Підбиваючи підсумки, фахівці UP-STUDY підкреслюють, що, хоча деякі святкові дні збігаються з українськими державними святами, все ж, перебуваючи у Польщі на тривалій підставі, варто завчасно переглянути календар вихідних, щоб мати можливість правильно спланувати відпочинок. Плануючи завчасні подорожі та розуміючи, на які дні припадає вихідний, можна влаштувати собі справжню 3-4-денну відпустку та відвідати незвідані раніше країни. По суті, у студентів польських ВНЗ і так чимало канікул, але для любителів закордонних вік-ендів, це ще один шанс вирватися від навчальних буднів.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2024 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини