Освіта в Польщі для росіян. Чи варто вчитися в Польщі російською?

7463
Facebook Twitter
Освіта в Польщі для росіян. Чи варто вчитися в Польщі російською?

Актуальною вона буде не тільки для російських абітурієнтів, а й для всіх майбутніх студентів та їхніх батьків через те, що будуть розглядатися всі тонкощі та особливості навчання у ВНЗ Польщі.

Бажаючи отримати вищу освіту за кордоном, студентам з України, Росії, Білорусії та інших іноземних держав варто прийняти важливе рішення, щодо мови, на яких буде проходити навчання. Республіка Польща відрізняється не тільки високою якістю освітніх послуг, але і можливістю вибору мови. Тут доступні програми не тільки державною та англійською, а й деякі установи вищої освіти пропонують навчання українською та російською мовами. Наскільки доцільно вчитися рідною мовою для російського студента, бажаючи отримати європейський диплом, і як правильно розставити пріоритети в цьому виборі, ось питання, на які відповість ця стаття. Актуальною вона буде не тільки для російських абітурієнтів, а й для всіх майбутніх студентів та їхніх батьків через те, що будуть розглядатися всі тонкощі та особливості навчання у ВНЗ Польщі.

Навчання в польських університетах для російських абітурієнтів

Польща є активним учасником Болонського процесу ще з 1999 року, тому система освіти, практично, не відрізняється від інших держав, які також підписали цю декларацію. Так, як і Російська Федерація, і Україна стали впроваджувати цей процес у свою освітню систему значно пізніше, все-таки є суттєві відмінності, які грають не останню роль в тому, що студенти їдуть здобувати диплом за кордон.Щодо мови навчання, то, на сьогодні, дійсно є можливість крім польської та англійської, навчатися російською, але чи доречно це? Тільки деякі ВНЗ мають такі програми, наприклад, Пултуську Академія Гуманітарних Наук пропонує однорічну російськомовну програму. Але, погодьтеся, їхати в іншу країну, тим більше державу Європи, щоб вчитися рідною мовою — це безперспективно та трохи безглуздо. Фахівці рекомендують вивчити польську мову, з багатьох причин.

По-перше, навчання значно дешевше. По-друге, величезний вибір спеціальностей, і доступні всі ВНЗ, а не десяток, і то, інформацію, щодо російськомовних програм слід уточнювати за допомогою е-мейла. По-третє, часто російська програма триває рік, і, далі Вам все одно доведеться зробити інший вибір. І взагалі, польську вивчити Вам доведеться в будь-якому випадку, адже побут, бажання знайти підробіток, або щоденні комунікації будуть зводити Вас, безпосередньо, з носіями мови.

Якою мовою навчатися перспективніше?

Відповідаючи на головне питання сьогоднішньої статті, рішення однозначне, ні, не варто в Польщі навчатися російською. Більш розсудливо, для росіян, українців, білорусів, казахів — вивчити державну мову РП на спеціальних курсах, вступити в кращі установи вищої освіти, та насолоджуватися навчальним процесів. Тим більше, багато університетів пропонують доступні мовні курси при ВНЗ, з викладачами, які є носіями мови та мають величезний досвід навчання іноземних студентів, наприклад, Академія Фінансів і Бізнесу Вістула в Варшаві. Також, для українських абітурієнтів, компанія UP-STUDY пропонує вивчення польської абсолютно безкоштовно. Освіта в Польщі для іноземців вигідна державною мовою, через низку факторів:— якісний європейський диплом, з доступною вартістю;— великий вибір факультетів;— швидка адаптація у новому, інтернаціональному середовищі;— можливість претендувати, на конкурсній основі, на бюджетне відділення.

Отже, вибравши освіту за кордоном, краще приймати рішення на користь навчання державною мовою. Не розсудливо вчитися в польській республіці російською через обмеженість програм, та ВНЗ з ними. Локальною мовою навчатися дуже цікаво, розважливо, перспективно, та, що головне, зовсім не дорого.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2024 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини