Освіта в Польщі для росіян. Чи варто вчитися в Польщі російською?

7857
Facebook Twitter
Освіта в Польщі для росіян. Чи варто вчитися в Польщі російською?

Актуальною вона буде не тільки для російських абітурієнтів, а й для всіх майбутніх студентів та їхніх батьків через те, що будуть розглядатися всі тонкощі та особливості навчання у ВНЗ Польщі.

Бажаючи отримати вищу освіту за кордоном, студентам з України, Росії, Білорусії та інших іноземних держав варто прийняти важливе рішення, щодо мови, на яких буде проходити навчання. Республіка Польща відрізняється не тільки високою якістю освітніх послуг, але і можливістю вибору мови. Тут доступні програми не тільки державною та англійською, а й деякі установи вищої освіти пропонують навчання українською та російською мовами. Наскільки доцільно вчитися рідною мовою для російського студента, бажаючи отримати європейський диплом, і як правильно розставити пріоритети в цьому виборі, ось питання, на які відповість ця стаття. Актуальною вона буде не тільки для російських абітурієнтів, а й для всіх майбутніх студентів та їхніх батьків через те, що будуть розглядатися всі тонкощі та особливості навчання у ВНЗ Польщі.

Навчання в польських університетах для російських абітурієнтів

Польща є активним учасником Болонського процесу ще з 1999 року, тому система освіти, практично, не відрізняється від інших держав, які також підписали цю декларацію. Так, як і Російська Федерація, і Україна стали впроваджувати цей процес у свою освітню систему значно пізніше, все-таки є суттєві відмінності, які грають не останню роль в тому, що студенти їдуть здобувати диплом за кордон.Щодо мови навчання, то, на сьогодні, дійсно є можливість крім польської та англійської, навчатися російською, але чи доречно це? Тільки деякі ВНЗ мають такі програми, наприклад, Пултуську Академія Гуманітарних Наук пропонує однорічну російськомовну програму. Але, погодьтеся, їхати в іншу країну, тим більше державу Європи, щоб вчитися рідною мовою — це безперспективно та трохи безглуздо. Фахівці рекомендують вивчити польську мову, з багатьох причин.

По-перше, навчання значно дешевше. По-друге, величезний вибір спеціальностей, і доступні всі ВНЗ, а не десяток, і то, інформацію, щодо російськомовних програм слід уточнювати за допомогою е-мейла. По-третє, часто російська програма триває рік, і, далі Вам все одно доведеться зробити інший вибір. І взагалі, польську вивчити Вам доведеться в будь-якому випадку, адже побут, бажання знайти підробіток, або щоденні комунікації будуть зводити Вас, безпосередньо, з носіями мови.

Якою мовою навчатися перспективніше?

Відповідаючи на головне питання сьогоднішньої статті, рішення однозначне, ні, не варто в Польщі навчатися російською. Більш розсудливо, для росіян, українців, білорусів, казахів — вивчити державну мову РП на спеціальних курсах, вступити в кращі установи вищої освіти, та насолоджуватися навчальним процесів. Тим більше, багато університетів пропонують доступні мовні курси при ВНЗ, з викладачами, які є носіями мови та мають величезний досвід навчання іноземних студентів, наприклад, Академія Фінансів і Бізнесу Вістула в Варшаві. Також, для українських абітурієнтів, компанія UP-STUDY пропонує вивчення польської абсолютно безкоштовно. Освіта в Польщі для іноземців вигідна державною мовою, через низку факторів:— якісний європейський диплом, з доступною вартістю;— великий вибір факультетів;— швидка адаптація у новому, інтернаціональному середовищі;— можливість претендувати, на конкурсній основі, на бюджетне відділення.

Отже, вибравши освіту за кордоном, краще приймати рішення на користь навчання державною мовою. Не розсудливо вчитися в польській республіці російською через обмеженість програм, та ВНЗ з ними. Локальною мовою навчатися дуже цікаво, розважливо, перспективно, та, що головне, зовсім не дорого.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2025 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини