Особливості підготовки документів для вступу до обраних університетів Польщі

976
Facebook Twitter
Особливості підготовки документів для вступу до обраних університетів Польщі

Цю статтю варто прочитати всім молодим людям, які бажають отримати європейську освіту зі справедливою платою та великими перспективами.

Вчитися у Республіці Польща у сьогоднішніх реаліях, часом, дешевше, ніж в Україні, при цьому польські ВНЗ здатні надати якісний європейський диплом, що дозволяє працевлаштуватися майже у будь-якій точці світу, а український не може дати таких можливостей. Розуміючи ці важливі моменти, прагматичні українці підбирають кращу для себе спеціальність та ВНЗ, а також збирають документи для передачі до освітньої структури, до посольства або пункту приймання візових анкет. На перший погляд — складнощів немає, але кожен етап підготовки передбачає суттєвий перелік справ, та помилка у будь-якій з них може призвести до фіаско. Які особливості варто врахувати при підготовці документів для міграції з приводу навчання у Польщі? Чи варто вступати самостійно, або краще скористатися кваліфікованою допомогою? Відповіді на ці, та інші, пов'язані з навчанням у РП питання, Ви знайдете у статті, тому її варто прочитати всім молодим людям, які бажають отримати європейську освіту зі справедливою платою та великими перспективами.

Чому приділити увагу на етапі збору та підготування документів для вступу до польського ВНЗ?

Фахівці центру польської освіти UP-STUDY рекомендують спочатку скласти перелік потрібних документів, а потім до кожного написати особливості оброблення перед подачею до обраного університету. Список виглядає наступним чином:

  • Свідоцтво про народження, внутрішній та закордонний паспорти. З усіх цих посвідчень потрібно зняти копії.
  • Атестат зі школи (ліцею, технікуму, коледжу) або попередній диплом, а також додаток. Також потрібно надати офіційний переклад, завірений у присутності польського присяжного.
  • Довідка абітурієнта про стан здоров'я (086), форму якої можна отримати у поліклініці. Вона повинна включати інформацію про проходження всіх лікарів. Для студентів медичного ВНЗ потрібна також печатка про вакцинацію проти гепатиту B.
  • 2 фото, 3.5*4.5, основний критерій — 80% обличчя.
  • До 6 фото, розмір регулюється правилами обраного навчального закладу, а також електронна його версія (буде згодом використана для студентського ідентифікатора.
  • Документ, що підтверджує знання тієї мови, якою обрано дослідження: польська або англійська. Відповідно, щоб мати можливість надати сертифікат, потрібно завчасно підібрати школу та пройти навчання.

Крім цього, потрібно підготувати пакет документів для подачі на отримання візи до однієї з двох інстанцій: Посольства Польщі в Україні або Пункту прийняття візових анкет. Також слід оформити поліс медичного страхування, договір за яким, у разі неповноліття абітурієнта, укладають батьки або офіційні опікуни.

Чи варто вступати самостійно, або краще скористатися кваліфікованою допомогою?

Якщо Ви маєте чималий досвід у зборі та підготовці документів для передачі до офіційних підрозділів або навчальних структур, тоді можна подужати процес самостійно. В іншому випадку, кожен етап включає безліч обов'язкових пунктів, та, допуск, здавалося б маленької помилки може призвести до відмови у зарахуванні. Тому, рекомендуємо скористатися підтримкою надійного помічника, наприклад, центру польської освіти UP-STUDY, що є лідером на українському ринку посередництва при вступі до Польщі. Є можливість вибрати той перелік послуг, якого Ви потребуєте, від повного спектра (вибір ВНЗ, спеціальності, вступ, переклад документів, пошук житла та інше), до гарантованого зарахування та надання шансу на виграш гранту, який покриває 50% вартості навчання.

Отже, вчитися у Польщі вигідно, та це розуміє все більша кількість українців. Що стосується збору документів, хоча процес не виглядає складним, він є багатоступеневим, що обтяжує завдання. Маючи досвід, можете спробувати стати студентом польського університету самостійно, але не знаючи всіх деталей, краще скористайтеся допомогою фахівців.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини