Ольштинський університет ім. Йозефа Русецького (OSW). Освіта у Польщі

3197
Facebook Twitter
Ольштинський університет ім. Йозефа Русецького (OSW). Освіта у Польщі

Для абітурієнтів, які ще знаходяться у пошуку ідеального місця навчання у Польщі, фахівці UP-STUDY рекомендують Ольштинський ВНЗ. У статті ми розглянемо особливості та перспективи навчання в університеті OSW.

Польська система освіти є однією з провідних систем навчання у всьому світі. Вона має ряд переваг, які допомагають студенту отримати необхідні знання з обраної спеціальності за допомогою інноваційних програм навчання, та побудувати успішну кар'єру у майбутньому. З цієї причини, більшість українських студентів вибирають університети Польщі для придбання якісної освіти та отримання європейського диплома. Для абітурієнтів з України, які ще знаходяться у пошуку ідеального місця навчання у Польщі, фахівці UP-STUDY рекомендують звернути свою увагу на Ольштинський ВНЗ. Зважаючи на це, далі у статті ми розглянемо особливості та перспективи навчання в університеті OSW.

Історія створення Ольштинського університету

ВНЗ знаходиться у Вармінсько-Мазурському воєводстві, у місті Ольштин, який відомий своїми красивими озерами та діяльністю Миколи Коперника у ньому. Крім того, Ольштин вважається адміністративним центром освіти Вармінсько-Мазурського воєводства, тому більшу частину населення міста складають студенти різних національностей. Ольштинський університет був заснований у 1997 році знаменитим професором та педагогом Йозефом Русецьким. Варто відзначити, що ідея створення вищого навчального закладу у нього виникла ще у 1994 році. Уже тоді Йозеф Русецький, маючи ідею заснування навчального закладу з високим рівнем викладання та формуванням висококласних фахівців, відкрив приватну середню школу. Після певних доопрацювань та коригувань програм навчання, з'явився Ольштинський університет. Русецький став його першим ректором. Однак, після його трагічної смерті, керівні посади зайняли дружина Йозефа та дочка. Сьогодні, ректором OSW є Генрік Костира.

Структура та специфіка OSW

Університет має досить розвинену інфраструктуру. У розпорядженні ВНЗ знаходиться основний корпус з 64 навчальними кабінетами/лабораторіями, аудиторії, кількість місць в яких досягає до 350 осіб, бібліотека, дві актові зали, три сквош майданчики, басейн, баскетбольний, волейбольний, тренажерний зали, фітнес-центр. Також, на території OSW є студентський гуртожиток, що дозволяє учням повністю зануритися у процес навчання та заощадити на транспорті, житлі. Студенти OSW можуть вибрати відповідну форму навчання за такими напрямками, як:

  • англійська філологія;
  • педагогіка;
  • косметологія;
  • фізіотерапія;
  • фізична культура.

Вартість навчання на любому із вищевказаних факультетів у середньому становить 1000 євро/рік. Студенти мають можливість пройти оплачувану практику відповідно до обраної спеціальності. Ті, що навчаються на факультеті “Фізіотерапія” щорічно проходять стажування у реабілітаційних центрах, санаторіях, лікарнях Польщі. Студенти, які навчаються за спеціальностями, пов'язаними з фізичною культурою, проходять практику у літніх/зимових таборах, а учні педагогічного факультету — у престижних освітніх структурах. Крім того, в університеті OSW діють програми Erasmus та Erasmus+, що дозволяють студентам виїжджати на стажування або навчання за кордон.

Виходячи з отриманої інформації, ми можемо зробити висновок, що основним завданням університету OSW є освітнє збагачення студента, створення науково-освітньої платформи для розвитку людства та впровадження творчого підходу у виконання необхідної роботи. ВНЗ пропонує студентам соціальні, наукові, спортивні стипендії та різні гранти, тому українські абітурієнти, які володіють видатними здібностями, можуть навчатися в OSW на безкоштовній основі. Крім іншого, у вільний від навчання час, іноземні студенти можуть відвідати історичні та архітектурні пам'ятки Ольштина, а у літній період — займатися екстремальними видами спорту на ольштинських озерах.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2024 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини