Новий список документів для отримання Студентської візи 2020

9246
Facebook Twitter
Новий список документів для отримання Студентської візи 2020

Для отримання Національної візи з метою навчання у ВУЗах Польщі, студенту у 2020 році доведеться підготувати оновлений список документів до Візового Центру. Які це документи, читайте у даній статті:

1. Заповнена особисто заявником від руки візова анкета та 2 фото на візу

2. Засвітчення про зарахування на польській мові (дійсне відтепер 3 місяці з дня видачі)

3. Закордонний паспорт студента (оригінал та копії усіх сторінок, де є записи) та усі попередні або діючі на сьогодні закордонні паспорти або дитячі проїздні квитки, які є в наявності (оригінал та копії усіх сторінок, де є записи).

4. Український паспорт студента (оригінал та копії усіх сторінок, де є записи) та ідентифікаційний код (оригінал та копія). УВАГА! Якщо замість паспорту старого зразка у Вас ID-карта, то додатково необхідна довідка про Ваше місце реєстрації (прописка) та ідентифікац код (оригінал та копія).

5. Свідоцтво про народження студента (оригінал та копія). Додатково, якщо студент міняв прізвище або ім'я - свідоцтво про зміну імені і його копія.

6. Українські паспорти обох батьків/опікунів або свідоцтво про смерть чи документ про позбавлення батьківських прав (оригінал та копії усіх сторінок, де є записи) – СТОСУЄТЬСЯ ТІЛЬКИ НЕПОВНОЛІТНІХ

(якщо Ви прийшли до Візової установи тільки з одним з батьків, то оригінал паспорту іншого не вимагається, тільки копія. Якщо у Вас є опікуни, тоді вимагається рішення суду про надання опікунства в оригіналі + копія)

7. Нотаріальний дозвіл від батьків на самостійні поїздки, без супроводу, з зазначеним періодом терміну його дії– ТІЛЬКИ ДЛЯ НЕПОВНОЛІТНІХ.

8. Медичне страхування (оригінал та копія). ВИМОГИ: зона покриття – Європа, Шенген або весь світ, сума покриття на особу - 30000 €, сума франшизи 0 АБО 100 ЄВРО, період покриття 365 днів на рік.

У випадку подачі документів для неповнолітньої особи Страхувальником може виступати один з батьків/офіційних опікунів.

У страховому полісі обов’язково повинна бути зазначена інформація про те, що «Страховий захист надається згідно з «Рішенням Ради ЄС 2004/17/EG відносно медичного страхування подорожуючих за кордон». Страховий поліс повинен бути виключно надрукований машинописом.

9. Квитація про покупку медичного полісу (оригінал та копія).

10. Оригінал квитанції про сплату 15 євро - послуг візового Центру (покупку пін-коду) у КредоБанку або ІдеяБанку (з 05 червня ПриватБанк). 

11. Оригінал чеку з мокрою печаткою банку про оплату навчання у польському ВНЗ на рік на перед (якщо Ви просите візу на рік), або за семестр на перед (якщо просите візу на семестр).

12. Оригінал чеку з мокрою печаткою банку про оплату курсів у польському ВНЗ (лише якщо курси наявні і вони платні).

13. Оригінал довідки з кредитного рахунку в Україні або з дебетового рахунку польського банку про наявність коштів на рахунку у Студента чи його Батьків, згідно такого розрахунку:

- якщо Ви просите візу на рік, то на рахунку у студента повинно бути: 8612 злотих

- якщо Ви просите візу на семестр, то на рахунку у студента повинно бути: 4406 злотих

Тобто у Вас є вибір: або відкрити кредитний рахунок в українському банку і з даного рахунку береться довідка, або їхати до Польщі і в Польщі відкривати рахунок у банку, з якого Ви візьмете цю довідку.

14. Нотаріально посвітчений «Спонсорський лист» від Батьків студента, якщо довідка з банку взята саме з кредитного рахунку Батьків в Україні.

В нотаріально завіреному листі про спонсорство має бути зазначено, що батьки зобов'язуються покрити всі витрати на проїзд та проживання особи, яка звертається за візою, та заяву про те, що особа є на утриманні батьків.

15. Оригінал Договору, заключений на рік між Студентом та Орендодавцем. У випадку поселення у гуртожиток має бути також довідка про гарантію поселення з чітким зазначенням періоду проживання.

16. Оригінал чеку з мокрою печаткою банкупро оплату проживання на період дії візи.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2024 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2024 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини