Новий список документів для отримання Студентської візи 2020

9235
Facebook Twitter
Новий список документів для отримання Студентської візи 2020

Для отримання Національної візи з метою навчання у ВУЗах Польщі, студенту у 2020 році доведеться підготувати оновлений список документів до Візового Центру. Які це документи, читайте у даній статті:

1. Заповнена особисто заявником від руки візова анкета та 2 фото на візу

2. Засвітчення про зарахування на польській мові (дійсне відтепер 3 місяці з дня видачі)

3. Закордонний паспорт студента (оригінал та копії усіх сторінок, де є записи) та усі попередні або діючі на сьогодні закордонні паспорти або дитячі проїздні квитки, які є в наявності (оригінал та копії усіх сторінок, де є записи).

4. Український паспорт студента (оригінал та копії усіх сторінок, де є записи) та ідентифікаційний код (оригінал та копія). УВАГА! Якщо замість паспорту старого зразка у Вас ID-карта, то додатково необхідна довідка про Ваше місце реєстрації (прописка) та ідентифікац код (оригінал та копія).

5. Свідоцтво про народження студента (оригінал та копія). Додатково, якщо студент міняв прізвище або ім'я - свідоцтво про зміну імені і його копія.

6. Українські паспорти обох батьків/опікунів або свідоцтво про смерть чи документ про позбавлення батьківських прав (оригінал та копії усіх сторінок, де є записи) – СТОСУЄТЬСЯ ТІЛЬКИ НЕПОВНОЛІТНІХ

(якщо Ви прийшли до Візової установи тільки з одним з батьків, то оригінал паспорту іншого не вимагається, тільки копія. Якщо у Вас є опікуни, тоді вимагається рішення суду про надання опікунства в оригіналі + копія)

7. Нотаріальний дозвіл від батьків на самостійні поїздки, без супроводу, з зазначеним періодом терміну його дії– ТІЛЬКИ ДЛЯ НЕПОВНОЛІТНІХ.

8. Медичне страхування (оригінал та копія). ВИМОГИ: зона покриття – Європа, Шенген або весь світ, сума покриття на особу - 30000 €, сума франшизи 0 АБО 100 ЄВРО, період покриття 365 днів на рік.

У випадку подачі документів для неповнолітньої особи Страхувальником може виступати один з батьків/офіційних опікунів.

У страховому полісі обов’язково повинна бути зазначена інформація про те, що «Страховий захист надається згідно з «Рішенням Ради ЄС 2004/17/EG відносно медичного страхування подорожуючих за кордон». Страховий поліс повинен бути виключно надрукований машинописом.

9. Квитація про покупку медичного полісу (оригінал та копія).

10. Оригінал квитанції про сплату 15 євро - послуг візового Центру (покупку пін-коду) у КредоБанку або ІдеяБанку (з 05 червня ПриватБанк). 

11. Оригінал чеку з мокрою печаткою банку про оплату навчання у польському ВНЗ на рік на перед (якщо Ви просите візу на рік), або за семестр на перед (якщо просите візу на семестр).

12. Оригінал чеку з мокрою печаткою банку про оплату курсів у польському ВНЗ (лише якщо курси наявні і вони платні).

13. Оригінал довідки з кредитного рахунку в Україні або з дебетового рахунку польського банку про наявність коштів на рахунку у Студента чи його Батьків, згідно такого розрахунку:

- якщо Ви просите візу на рік, то на рахунку у студента повинно бути: 8612 злотих

- якщо Ви просите візу на семестр, то на рахунку у студента повинно бути: 4406 злотих

Тобто у Вас є вибір: або відкрити кредитний рахунок в українському банку і з даного рахунку береться довідка, або їхати до Польщі і в Польщі відкривати рахунок у банку, з якого Ви візьмете цю довідку.

14. Нотаріально посвітчений «Спонсорський лист» від Батьків студента, якщо довідка з банку взята саме з кредитного рахунку Батьків в Україні.

В нотаріально завіреному листі про спонсорство має бути зазначено, що батьки зобов'язуються покрити всі витрати на проїзд та проживання особи, яка звертається за візою, та заяву про те, що особа є на утриманні батьків.

15. Оригінал Договору, заключений на рік між Студентом та Орендодавцем. У випадку поселення у гуртожиток має бути також довідка про гарантію поселення з чітким зазначенням періоду проживання.

16. Оригінал чеку з мокрою печаткою банкупро оплату проживання на період дії візи.

Подписывайтесь на наш Telegram канал и первыми узнавайте об акциях, стипендиях и скидках.

Подписаться

Скидка 150-200 евро при поступлении во Вроцлавскую Академию Бизнеса

Предложение

Поступайте на осень 2024 во Вроцлавскую Академию Бизнеса и оплачивайте обучение с эксклюзивной скидкой

Помощь тем, кто поступает в Польшу самостоятельно

Помощь при самостоятельном поступлении

Поступаете в Польшу самостоятельно? Возник вопрос о поступлении? Отправьте бесплатную заявку на оказание помощи нашими специалистами.

Рассчитайте стоимость обучения в Польше

Калькулятор стоимости

Рассчитайте стоимость обучения в университете, проживание, питание и бытовые расходы в Польше во время обучения в удобном калькуляторе стоимости.

Подберите специальность и университет

Поиск специальности

Воспользуйтесь удобным поиском, чтобы подобрать специальность своей мечты и выбрать университет для поступления, в зависимости от города, образовательного уровня и языка, на котором Вы планируете обучаться.

ГИД студента Польши

Скачайте ГИД студента Польши

Узнайте актуальную информацию о поступлении, обучении и проживании в Польше.

  • Стипендии и скидки
  • Стоимость обучения
  • Необходимый уровень знания польского языка
  • Поддержка студентов
  • Документы необходимые для поступления
  • и многое другое

Последние статьи и новости