Нова базова навчальна програма з 2019/2020 року

5214
Facebook Twitter
Нова базова навчальна програма з 2019/2020 року

Міністерство національної освіти Республіки Польща оголошує про значні зміни в освіті. Одним з них стане новий основний навчальний план освітнього 2019/2020 року, який був підписаний міністром Анною Залевською.

Міністерство національної освіти Республіки Польща оголошує про значні зміни в освіті. Одним з них стане новий основний навчальний план освітнього 2019/2020 року, який був підписаний міністром Анною Залевською. Це в значній мірі торкнеться учнів середніх шкіл, додавши до навчальної програми додаткові години фізики, хімії, біології, географії та історії. Завдяки таким змінам, Міністерство науки та освіти Польщі сподівається на більш поглиблене вивчення зазначених предметів, пізнання власної історії та коренів та, як наслідок, більш високі результати, при складанні Матури.

Звідки взялася ідея про зміни в освітніх програмах?

Нова ідея була викликана проведеної реформою освіти, пов'язаної зі створенням 7-річної початкової школи. Таким чином, 1 вересня 2019 року всі гімназії будуть ліквідовані, щорічно, на кожній стадії середньої освіти будуть проходити та впроваджуватися зміни. Середні школи стануть чотирирічними установами та п'ятирічними вищими навчальними закладами. Ці зміни також позначаться на нових школах сектора другого рівня, в яких освіта триватиме два роки.

Що принесе така реформа освіти?

Як очікується, перш за все, це продовжить щотижневий час, проведений в школі на уроках з історії, географії, хімії, біології та фізики. У разі першого курсу — це буде 8 годин, а на інших — 4 години

Однак, це не всі зміни, тому що профілі, які протягом багатьох років вибирають більшість випускників середніх шкіл, перестануть бути обов'язковими. Такі класи будуть доступні тільки тим, хто бажає. Крім того, в першому класі кожен учень повинен буде пройти один з предметів, обраний директором: філософія, мистецтво або музика. Що стосується інших змін в реформі освіти, це буде залежати від профілю установи.

Роботи, які учні будуть читати під час навчання в середній школі з 2019 по 2020 рік, крім інших будуть: «Подорожі з Геродотом» Ришарда Капунчінського, «Мадам» Антоні Лібера, «Потоп» Генріха Сієнкевича, «Макбет» Вільяма Шекспіра, балада Адама Міцкевича, «Пісні» Яна Кохановського, «Біблія» та багато інших.

Яка мета цих змін?

Міністр національної освіти особливо підкреслює, що вищезгадані зміни повинні донести до польських учнів польські історичні традиції та літературну культуру, під час навчання. Крім того, збільшення кількості годин на гуманітарні науки допоможе зміцнити почуття любові молоді до країни та до рідної мови. Оголошені зміни також дозволять молодим людям сформувати свою особистість та стимулювати творчість під час уроку.Завдяки змінам, також планується, що надалі, більша кількість польських абітурієнтів обиратимуть гуманітарні напрямки. Тому, вже до наступних років передбачається зростання кількості студентів у профільних вищих навчальних закладах, які орієнтовані на підготовку фахівців в напрямку громадських, соціальних та гуманітарних наук.

До слова, на сьогодні, такі установи вищої освіти, як Академія Суспільних Наук у Варшаві, Академія Соціальних Наук в Лодзі та Академія Громадських Наук у Кракові не відчувають нестачі в учнях, як студентах-резидентах країни, так і в іноземцях. Дані освітні структури готують фахівців таким чином, що вони виходять на міжнародний ринок праці повноцінними кваліфікованими кадрами та працевлаштовуються в престижні корпорації в перші місяці, після отримання якісного європейського диплома.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 200-300 євро при вступі в Академію Фінансів та Бізнесу Вістула

Пропозиція

Вступайте на осінь 2023 в Академію Вістула та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини