NiuCon 2018 — останній випуск фестивалю фентезі

6394
Facebook Twitter
NiuCon 2018 — останній випуск фестивалю фентезі

Поки зали Вроцлавського університету наук про життя порожні від студентів, та подія розгортається у всесвіті широко розуміється фантазії, нас чекають три виняткових дні захоплюючих вистав, спектаклів.

NiuCon 2018 пройде з 10 по 12 серпня у Вроцлаві. У цьому році, випуск заходу буде останнім. Проте поки зали Вроцлавського університету наук про життя порожні від студентів, та подія розгортається у всесвіті широко розуміється фантазії, нас чекають три виняткових дні захоплюючих вистав, спектаклів, Cosplay Gala, зустрічей та семінарів. Зрештою, NiuCon буде набагато більш відкритим для зовнішнього світу.

Чому це кінець?

10 років тому, відбулося перше видання фестивалю поп-культури NiuCon. За цей час, подія стала однією із найбільш упізнаваних брендів на мапі загальнонаціональних зборів шанувальників фентезі та азіатської культури. В останні роки, вона зібрала від 4 до 5 тисяч учасників. То чому це буде останній раз на піку популярності?

Моніка Лауране-Содкевич, організатор заходу з Фонду Popcooltura підкреслила, що протягом 10 років відбулося багато чудових подій, учасники з усієї Польщі отримали можливість познайомитися один з одним, відкрити дивовижні моменти разом та повеселитися. Однак було виявлено, що час від часу необхідно модифікувати формулу для розробки. Необхідно йти вперед, щось змінювати, створювати нові проекти. NiuCon досяг вершини — та краще це запам'ятати у такому вигляді, в якому він знаходиться зараз.

Звичайно, організатори не відмовляються від подальшої діяльності. У них є багато планів — від організації виставки поп-культури до інтимних та тематичних мітингів як любителів азіатської культури, так і фентезі.

Останній NiuCon буде проходити під гаслом «Міфологія та історія». До цього часу, він збирав тисячі ентузіастів з усієї Польщі, які представлять свої хитромудрі костюми. Цього року родзинкою фестивалю стане Cosplay Gala, у ході якого, учасники представлять свої костюми та позмагаються за ім'я творця або авторки кращого стилю та композиції. Все вказує на те, що у поточному році сцена Imault буде заповнена найбільшою аудиторією в історії цього заходу!

Фестиваль вишуканих костюмів

З 2008 року фестиваль був присвячений фентезі, літературі, традиційним та цифровим іграм, азіатській культурі, художній діяльності, косплею, музиці та загальновідомій поп-культурі. Щорічно, шанувальники японських коміксів та аніме-фільмів приїжджають до Вроцлава. Це описує специфіку події. Воїни, одягнені у вишукані обладунки, з великим списом простують пліч-о-пліч з філігранною Хацуне Міку або Сакурою — головними героями японських аніме-фільмів. Чарівників з Місяця можна знайти під час спонтанних бесід з вампірами або ельфами з величезними вухами.

В кінці — відмінне відкриття

Останній NiuCon має можливість увійти до історії не тільки через ще більш привабливе програмне забезпечення. У цьому році, захід відкриється набагато більше, запрошуючи варту не тільки грати. На площі перед Університетом природничих наук буде створено слов'янське поселення, в якому кожен перехожий зможе побачити історичні звичаї та костюми, спробувати оригінальні страви або взяти участь у церемоніях. Для жителів Вроцлава буде надано торговельну зону, де можна буде купити історичні сувеніри, гаджети, пов'язані з азіатською культурою, книгами, коміксами та багатьма іншими привабливими речами. Більшість показів нарядів, які проводилися у приміщеннях університету до сих пір, будуть перенесені на вулицю. Таким чином, людям, які не купують пропуски, буде дана можливість брати участь у видовищі.

Час, місце, квитки

Що: Фестиваль фантастики та поп-культури NiuCon 2018

Де: Університет наук про життя, пл. Grunwaldzki 24, Вроцлав, Польща

Коли: 10-2 серпня, п'ятниця-неділя

Відвідування протягом трьох днів — PLN 55 (до 6 серпня), PLN 60 — на місці.

Одноденні квитки: п'ятниця — 30 злотих, субота — 40 злотих, неділя — 10 злотих.

Атракціони у рамках Великого відкриття в кінці — безкоштовно. Точна програма скоро з'явиться.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини