Німеччина або Польща. Куди доцільніше поїхати вчитися?

9375
Facebook Twitter
Німеччина або Польща. Куди доцільніше поїхати вчитися?

У статті ми розглянемо та порівняємо навчання в Польщі і в Німеччині та представимо дані, які допоможуть визначитися з вибором.

Для підтримки економіки, європейські держави приділяють багато уваги сфері вищої освіти. Вибираючи здобуття вищої освіти в іноземних університетах варто розуміти, що необхідно буде старанно вчитися та мати активну життєву позицію, оскільки, за кордоном високі оцінки ставлять за реальні знання. Обидві держави, як Німеччина, так і Республіка Польща, гідні пильної уваги, оскільки мають високу якість освітніх послуг, але, навіть попри те, що країни є європейськими, навчання в них відрізняється істотно. Вибираючи країну для здобуття вищої освіти, варто зважити всі за та проти. У статті ми розглянемо та порівняємо навчання в Польщі і в Німеччині та представимо дані, які допоможуть визначитися з вибором.

Специфіка навчання в установах освіти Німеччини

Поважають освіту в Німеччині завдяки якості та широкому вибору програм як німецькою, так і англійською мовою. Цікаво те, що всі установи вищої освіти можна поділити на класичні університети та вищі школи. Якщо, у випадку традиційних університетів вся увага концентрується на підготовці професійних теоретиків (фахівців з досліджень або викладачів), то вищі школи готують сильних практиків. Тому, вибираючи навчальний заклад, в першу чергу, варто орієнтуватися не на вартість навчання або його місце розташування, а на його спрямованість. Необхідно врахувати, що і магістратура в німецьких ВНЗ відрізняється та розділяється на ту, яка надає знання, поглиблюючи ті, які були отримані на бакалавраті, та ту, при якій можна вибрати кардинально новий напрямок та вивчити його з нуля. Раніше, для вступу до німецького ВНЗ, потрібно було закінчити навчання рік у вітчизняному університеті, тепер, потрібно скласти вступні іспити, але планка висока.

Тонкощі вступу та особливості навчання в Польщі

По-перше, українці та інші іноземні абітурієнти вибирають отримання освіти в Польщі, через доступну вартість, яка поєднується з високим рівнем викладання та надання знань. По-друге, через близькість в культурному, локальному та мовному плані — процес адаптації проходить швидко та без особливих труднощів. Є можливість не тільки вибрати мову викладання (англійська або польська), але ще й отримати подвійний диплом. Рівень життя у РП досить високий, при цьому, ціни на продукти, проїзд, оренду житлової площі та медицину — у 2-3 рази нижче, ніж у будь-якій країні Європейського Союзу. З такої позиції, в Польщу приїжджають не тільки з метою здобуття вищої освіти, побудови бізнесу та туризму, а й для проведення медичного огляду або лікувально-профілактичних заходів.

Завдяки тому, що багато польських установ вищої освіти мають налагоджені контакти з іноземними роботодавцями, існує величезна ймовірність влаштуватися не тільки у країнах ЄС, а й у США, Канаді, Австралії. Також, активно розвиваються міжнародні відносини між університетами різних країн, що допомагає польським студентам вчитися кілька місяців, семестр або навіть рік в закордонних ВНЗ.

Підбиваючи підсумки, фахівці UP-STUDY підкреслюють, що як Німеччина, так і Польща — можуть надати якісний європейський диплом. Що стосується вартості, то в РП навчання, проживання, харчування та розваги — обходяться у 2-3 рази дешевше. Також, для українців більш комфортно та зручно навчатися в польських університетах, оскільки, вони територіально не далеко та не так складно проходить адаптація. У всьому іншому, вибір залежить від особистих переваг кожного абітурієнта та бачення навчального процесу.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини