Незвичайні спеціальності для іноземних студентів у польських ВНЗ

6781
Facebook Twitter
Незвичайні спеціальності для іноземних студентів у польських ВНЗ

Цю статтю ми вирішили присвятити тим, хто впритул підійшов до вибору спеціальності для навчання, а також тим, хто шукає неординарну професію для побудови ненудної та успішної кар'єри.

Список найцікавіших та рідкісних професій щороку поповнюється новими спеціальностями. Чим тільки люди не займаються, щоб заробити гроші та урізноманітнити свої трудові будні. Аналізуючи світові економічні тенденції та розвиток інноваційних технологій, у майбутньому на міжнародному ринку праці будуть потрібні професії незвичайного роду діяльності. Оскільки, європейська освіта славиться своєю якістю та високим рівнем викладання, то багато українських абітурієнтів зупиняють свій вибір на придбанні потрібної спеціальності у вищих навчальних закладах Республіки Польща. Цю статтю ми вирішили присвятити тим, хто впритул підійшов до вибору спеціальності для навчання, а також тим, хто шукає неординарну професію для побудови ненудної та успішної кар'єри.

Цікаві спеціальності в університетах Польщі

Далі, ми представимо добірку незвичайних професій, які можливо отримати у польських ВНЗ іноземним студентам:

1. Space Marketing. Спеціальність вже впроваджена у ВНЗ Польщі. Професіонали цієї сфери будуть управляти інноваційними проектами, пов'язаними з супутниковою технікою, військовою промисловістю, системою навігації. Також, вони отримають навички перероблення та передачі даних, регулювання кризового менеджменту.

2. Медіатор конфліктних ситуацій. Дані фахівці є незалежною третьою стороною, яка володіє технологією врегулювання різних суперечок. Вони розробляють стратегії з досягнення компромісів для двох сторін з урахуванням правових норм та психологічних факторів, повністю контролюють процес прийняття рішення, стежать за етикою спілкування.

3. Судова хімія. Досить багатофункціональна спеціалізація, спрямована на проведення судово-хімічних досліджень/експертиз. Фахівці цього профілю необхідні у судово-слідчих органах, на промислових та харчових підприємствах. Вони виявляють та ідентифікують сильнодійні/отруйні речовини у продуктах, людському організмі, атмосфері, воді, землі.

Як вибрати відповідну професію?

Фахівці UP-STUDY рекомендують майбутнім студентам підійти до цього питання з усією серйозністю. Тому, вибираючи спеціальність, абітурієнтам необхідно вчинити наступні дії:

  • варто визначити свої здібності та таланти. Часто, вони відкриваються у шкільний час. Хтось добре пише твори, які потім зачитують перед класом, хтось з легкість розв'язує завдання з алгебри та геометрії, а хтось з нетерпінням чекає лабораторних робіт з хімії;
  • встановити перспективність обраного профілю у майбутньому. Статистика свідчить, що кожні 10-15 років рейтинг популярних професій на міжнародному ринку праці оновлюється. Тому, вивчіть світові тенденції професій для того, щоб зрозуміти наскільки буде стабільна та перспективна Ваша спеціальність у майбутньому;

  • проаналізуйте свій характер. Якщо Ви легко знаходите спільну мову з будь-якими людьми та любите допомагати їм, то зверніть увагу на спеціальності соціального, маркетингового напрямку. Якщо комунікабельність не “Ваш коник” та у Вас аналітичний склад розуму, то професії технічного та економічного профілю можуть Вас зацікавити.

Підбиваючи підсумки, ми можемо відзначити, що майбутня професія повинна приносити Вам, як матеріальне, так і моральне задоволення. Не варто обмежувати себе у стандартному переліку популярних професій. Через 10 років вони можуть стати малоперспективними на ринку праці. Шукайте той рід діяльності, який допоможе відкрити всі Ваші таланти/потенціал, не йтиме всупереч Вашим цінностям та дасть можливість удосконалюватися.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини