Необхідні документи для вступу в польський ВНЗ. Що змінилося з попереднього року?

7570
Facebook Twitter
Необхідні документи для вступу в польський ВНЗ. Що змінилося з попереднього року?

Деякі молоді люди, які планують вступати до установ вищої освіти у період кампанії 2018-2019 року, відкидають варіант навчання за кордоном, оскільки вважають, що потрібно буде надати невичерпний перелік документів.

Деякі молоді люди, які планують вступати до установ вищої освіти у період кампанії 2018-2019 року, відкидають варіант навчання за кордоном, оскільки вважають, що потрібно буде надати невичерпний перелік документів. Насправді, вступити в європейські університети не складніше, ніж у вітчизняні, просто, необхідно зробити переклад всіх важливих свідоцтв. 2017 рік був дуже насиченим та приніс багато змін, як всередині країни, так і в зовнішній політиці. Таким чином, Україна уклала договір про безвізовий режим з країнами Європейського союзу, що полегшило перетин кордону при короткострокових поїздках. Для студентів польських ВНЗ це не принесло ніяких переваг, але важливо для їх родичів. Що стосується документів, які потрібно надати приймальній комісії університетів Республіки Польща, це питання розглянемо більш детально в даній статті.

Перелік необхідних для вступу документів:

1. Анкета кандидата на зарахування, яка вміщує особисту інформацію абітурієнта.

2. Заява для прийняття в установу вищої освіти.

3. Атестат про закінчення повної середньої освіти (для тих, хто вступає на магістратуру, необхідно надати диплом бакалавра). Вкладиш з оцінками потрібно перевести в присутності польського присяжного.

4. Фотографії з підписом. Розмір повинен бути 37*52, також, необхідно надати оцифроване фото формату JPG, 400x500 pxl, розширення 300 dpi.

5. Сертифікат, що підтверджує знання польської (або англійської) мови.

6. Страховий поліс, який має зону покриття по всій Європі та покриває вартість 30 тисяч євро.

7. Квитанція, що підтверджує сплату реєстраційного внеску.

8. Громадянський та закордонний паспорти з копіями всіх сторінок, на яких є позначки.

9. Карта Поляка, при наявності.

Варто згадати, що, з минулого року перелік не змінився. Навіть той факт, що Україна тепер в безвізі не скасовує необхідності оформлення польської національної візи категорії D, для того, щоб тривалий час легально перебувати в Польщі та мати можливість проходити там навчання.

Основні правила зарахування до польського ВНЗ

Правила стосуються кожного абітурієнта, який планує подавати документи, незалежно від форми власності ВНЗ (державний чи приватний). До них відносяться:

— наявність сертифіката, який підтверджує знання польської (англійської) на рівні В1. Це означає, що студент повинен знати мову на тому рівні, щоб розуміти суть переданої інформації;

— документи необхідно надати в період з травня по липень кожного року;

— вступити в більшість університетів можна без іспитів, тільки в профільні та деякі державні ВНЗ потрібна екзаменація;

— вступаючи на навчання, необхідно надати стандартну медичну довідку, форма для яких видається в реєстратурі вітчизняних поліклініках.

Студентам, які вступають в польські медичні установи вищої освіти повинні надати довідку про вакцинацію проти гепатиту В;

— деякі освітні структури можуть зажадати складення додаткових тестів або співбесіди.

З викладеної вище інформації фахівці UP-STUDY підкреслюють, що з попереднього 2017 року, перелік необхідних для вступу до польського ВНЗ документів не змінився. Безвізовий режим не скасовує необхідності оформлення довгострокової національної візи категорії D. Варто підкреслити, що за попередній рік, в Республіці Польща були внесені зміни в закон, який регулює отримання Карти Побиту, що спростило процес для всіх іноземців. Вимоги до документів кандидата на навчання в польських університетах незмінні, але, краще заручитися допомогою кваліфікованого посередника, оскільки бар'єри можуть виникнути на будь-якому з етапів підготовки.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини