Навички у резюме — компетенції, котрі цінують роботодавці

2992
Facebook Twitter
Навички у резюме — компетенції, котрі цінують роботодавці

У статті ми розповімо про те, які компетенції зараз затребувані польськими та міжнародними роботодавцями, а також як піднести вже наявні навички, щоб звернути увагу на свою кандидатуру.

Один з найбільш важливих розділів у резюме — це навички. Він надає потенційному роботодавцю інформацію, яка оцінить придатність кандидата для конкретної посади. Щоб скласти ефективне резюме, студенти університетів Республіки Польща, найчастіше, звертаються до бюро кар'єри, які присутні майже при кожному ВНЗ, де фахівці звертають увагу на помилки та вказують, яким чином їх виправити. Якісне резюме знадобиться вже з перших курсів навчання, якщо студент, прагнучи швидко побудувати успішну кар'єру, бажає набути практичного досвіду з допомогою поєднання навчання та роботи. Крім основних навичок, кожен учень має додаткові здібності, але не всі вміють їх описати у резюме. Зважаючи на це у статті ми розповімо про те, які компетенції зараз затребувані польськими та міжнародними роботодавцями, а також як піднести вже наявні навички, щоб звернути увагу на свою кандидатуру.

В якій частині резюме доречно розмістити розділ про властиві навички?

Спеціалісти UP-STUDY звертають увагу на те, що список наявних компетенцій повинен бути адаптований до потреб тієї посади, на яку Ви претендуєте. Ніколи не вносьте цей розділ наприкінці свого резюме. Доброю ідеєю буде розмістити перелік навичок на першій сторінці, щоб він привертав увагу та викликав інтерес. Точна презентація Ваших сильних сторін дозволить виділитися серед інших кандидатів.

Навички, які особливо корисні з точки зору роботодавця, можна розділити на: універсальні, придатні за багатьма позиціями, та спеціальні, що допомагають при виконанні конкретних вимог.

Серед очікуваних універсальних компетенцій є навички роботи в умовах браку часу, що пов'язано з сучасним темпом життя та конкретною датою

виконання замовлення. Людина, що виконує роботу серед інших співробітників та клієнтів, повинна мати можливість правильно спілкуватися, що призведе до ефективного обслуговування клієнтів, вичерпного пояснення сумнівів або інструкцій для підлеглих.

Творчий потенціал співробітників також високо цінується, завдяки чому покладені на нього завдання виконуються самовіддано, з використанням власної ініціативи та знань у багатьох сферах діяльності.

Якщо Ви подаєте заявку на роботу у команді співробітників, то вміння взаємодіяти у групі та навички ведення переговорів також будуть бажаними.

Ухвалення на роботу на індивідуальну посаду створює необхідність демонструвати незалежність в ухваленні рішень. Однак відкритість до придбання знань, точний та надійний підхід до виконання обов'язків, а також лояльність до свого робочого місця цінуються у всіх видах роботи.

Спеціальні навички зазвичай містять всі технічні компетенції, необхідні для виконання поставлених завдань. Це може бути підтримка програмного забезпечення, водійські права для конкретної категорії, досвід роботи на верстатах та спеціальному обладнанні.

Навички у резюме при підборі персоналу на конкретну посаду

Людина, котра шукає роботу, часто ділиться усіма своїми навичками у резюме. Це неправильний підхід, тому що рекрутер шукає співробітників на конкретні посади, що володіють компетенціями, необхідними для даної роботи. На це варто звернути особливу увагу при написанні професійного резюме.

Уміння працювати з комп'ютером та знання офісного програмного забезпечення можуть виявитися найбільш важливою компетенцією при застосуванні до розумової роботи, наприклад, в адміністрації. Також цінується вміння спілкуватися іноземною мовою, особливо на посадах, що вимагають контактів з іноземними підрядниками. Водій продемонструє знання чинних в ЄС правил, а вчителі — навички, корисні для викладання свого предмета.

Отже, резюме, яке зацікавить роботодавця, є конкретним та позбавлене непотрібної інформації. Спеціалісти, котрі шукають роботу, повинні керуватися вимогами пропозиції про неї, щоб відповідати очікуванням майбутнього роботодавця. Тільки так можна досягти бажаного результату, та, у підсумку, знайти роботу мрії.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2024 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2024 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини