Навчання: як знайти стажування під час отримання освіти у Польщі?

796
Facebook Twitter
Навчання: як знайти стажування під час отримання освіти у Польщі?

Шукайте стажування, які збільшать перспективи працевлаштування. Яким чином їх шукати? Обговоримо питання у статті, тому її слід прочитати всім потенційним та фактичним студентам університетів Польщі.

Що чекає випускників університетів Республіки Польща з дипломом, які «тільки що» відучилися? Цілих 24% роботодавців вважають, що кандидати після навчання не дуже добре підготовлені до роботи, якщо вони не мають досвіду! Ось чому деякі з випускників працюють нижче освіти та кваліфікації. Ви хочете уникнути цього? Тоді потрібно внести більше корисної інформації до резюме, але вона повинна бути правдивою. Щоб було про що писати, Ви повинні пройти практику, оплачуване студентське стажування або знайти підробіток. Шукайте стажування, які збільшать перспективи працевлаштування. Яким чином їх шукати? Обговоримо питання у статті, тому її слід прочитати всім потенційним та фактичним студентам університетів Польщі, попри країну походження та бажану локацію майбутнього працевлаштування.

З чого починати шукати роботу або стажування?

Якщо немає досвіду, важко переконати роботодавця, що варто запросити Вас на співбесіду. Тому підготуйте резюме, яке буде відрізняти Вас від інших кандидатів на стажування. Інформація резюме, яка збільшить шанси на співбесіду:

  • Професійна мета у резюме. Коли Ви шукаєте стажування та не маєте досвіду — мотивація до роботи дуже важлива. Додайте її до резюме. Це може бути не тільки отримання досвіду, але також бажання дізнатися галузь зсередини, внести вклад у розвиток компанії, придбання м'яких навичок, корисних на фактичному та потенційному місці роботи.

Використовуйте наступну формулу: Хто Ви (Наприклад, я студент 3 курсу економіки за спеціальністю «Міжнародний бізнес»)

До двох важливих досягнень у вигляді фундаменту (наприклад, я є членом член студентського органу самоврядування в Академії фінансів та бізнесу Вістула)

Де Ви хочете працювати, яка мета (я хочу стати стажистом у Вашій компанії xyz та отримати перший досвід, при цьому сприяючи розвитку, як своїх професійних якостей, так і Вашій компанії)

Введіть назву компанії до поля «xyz». Завдяки цьому у роботодавця складеться враження, що Ви підготували резюме спеціально для нього.

  • Додатковий вид діяльності. Це розділ, який дасть перевагу перед іншими. Чому? Багато студентів читають статті про ефективне резюме для досвідчених кандидатів. У них немає інформації про додаткову активність, тому що кандидати, які працюють від року, мають досвід, яким вони можуть похвалитися! Використовуйте це у своїх інтересах, та додайте додаткову активність до CV, наприклад, приналежність до студентських організацій; наукові успіхи; допомогти з компанією родичів; волонтерство; робота на канікулах.

Завдяки додатковим діям Ви демонструєте роботодавцю активність. Це збільшує перевагу перед кандидатами-стажистами, які зайняті лише навчанням.

Навіщо йти на стажування, навчаючись в одному з університетів РП?

Фахівці центру польської освіти UP-STUDY виділяють два основних аргументи:

  • Досвід роботи у резюме. Ви вже знаєте з попереднього пункту, як важко написати резюме, коли немає досвіду. Коли Ви студент, роботодавець пробачить за відсутність досвіду та оцінить, що Ви хочете отримати його у компанії в якості стажиста. Однак, уникаючи стажувань та практик, буде складно знайти першу роботу з порожнім резюме. Крім професійних компетенцій, завдяки стажуванню вдасться дізнатися про: роботі у команді, компроміси, виконання наказів керівника, своєчасність та відповідальність.
  • Ви дізнаєтеся багато про свої сильні сторони та приховані можливості. Якщо Ви пройдете стажування або знайдете перспективний підробіток, то перевірите, чи подобається Вам обраний напрям досліджень та робота, яка стане повсякденним життям. Ви дізнаєтеся, чи дійсно обов'язки, професія та навіть спеціальність цікавлять Вас на практиці. Також вдасться встановити, які завдання даються без особливих зусиль, та чи здатні Ви працювати під тиском.

Підсумовуючи, зауважимо, що прагматичні європейські студенти вже усвідомили, що вихід на ринок праці лише після отримання диплома загрожує негативними наслідками. Щоб отримати роботу мрії у майбутньому, потрібно набути досвіду під час навчання. Кращими варіантами є стажування, практики або підробіток. Попри те, яку форму придбань стажу Ви виберете, маючи за плечима додаткову діяльність, вдасться отримати більше пропозицій роботи та кращі умови.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 200-300 євро при вступі в Академію Фінансів та Бізнесу Вістула

Пропозиція

Вступайте на осінь 2023 в Академію Вістула та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини