Навчання фотографії за кордоном. Куди поступити?

15795
Facebook Twitter
Навчання фотографії за кордоном. Куди поступити?

В силу того, що цей вид діяльності зараз популярний, як ніколи, в даній статті ми розглянемо тему навчання в польських університетах, та всіх тонкощів спеціальності фотограф.

Існує думка, що професія фотограф — це індустрія моди, глянцевих журналів та фешенебельних показів. Але, все ж таки, дана спеціальність має більш широкий спектр роботи та напрямків. Хороший фотограф є не тільки тією людиною, яка зможе передати всю палітру емоцій, правильні ракурси, а й зможе організувати, структурувати, оформити технічний процес знімання, та створити комфортні умови/атмосферу для неї. Як і в кожній професії, майстри своєї справи визначають по плодах. Тому, візитна картка фотографа є фотознімок, підсумковий результат, шедевр, який передає всю глибину моменту. В силу того, що цей вид діяльності зараз популярний, як ніколи, в даній статті ми розглянемо тему навчання в польських університетах, та всіх тонкощів спеціальності фотограф.

Особливості професії та навчання фотографії в Польщі

Для того, щоб перейти з рангу фотографа-аматора та вийти на конкурентоспроможний рівень на ринку праці, Вам необхідна спеціалізована освіта в університеті. Оскільки польська система навчання вважається однією з висококваліфікованих світових систем, рекомендується закінчити навчання, та отримати європейський диплом в кращих польських ВНЗ. Диплом, отриманий в європейських країнах, несе ряд перспектив для випускників в подальшому будуванні кар'єри у напрямку фотографії. На факультеті фотографування, Ви придбаєте необхідні знання та навички по роботі з фототехнікою, основними програмами для ретуші фотографії, процесу обробки знімків та роботі з клієнтами. Крім того, Вас навчать правильно знаходити локацію, вибудовувати світло, розташувати людей/предмети під задану тематику.

Також, дана професія передбачає спілкування з людьми тому, на факультеті фотографії існує профіль психології.Згідно з різними категоріями, жанрами та сферами діяльності професія фотограф має такі спеціалізації:

  • стріт-фотограф. Знімає на вулицях незнайомих людей, для різних артових проектів;
  • весільний або сімейний фотограф;
  • фоторепортер. Створює фотографії для журналів та газет;— рекламний фотограф;
  • фотохудожник;
  • фотограф-предметник. Спеціалізується на предметному зніманні товарів;
  • фотограф-криміналіст. Робота відбувається на місцях подій, фотографує речові докази для судмедекспертизи;
  • папараці. Фотограф, який знімає особисте життя відомих людей, політиків;
  • фотограф-лаборант. Знімає науковий процес, дослідження в лабораторіях.

Часто, фотографи не зупиняються на придбаних знаннях та отримують суміжну спеціальність: відеооператора, журналіста, менеджера, тощо.

Де навчитися спеціальності фотографія в Польщі?

У Республіці Польща існують, як державні, так і приватні університети, які мають факультет графіки або фотографування. Але, часто, українські студенти зупиняють свій вибір на міжнародних ВНЗ. Тому, що дані інститути націлені на міжнародні контакти та зацікавлені в іноземних абітурієнтів. Одними з престижних університетів Польщі, які пропонують навчання кінематографії, фотографування, графіки є:

1. Академія Фінансів і Бізнесу Вістула в місті Варшаві. Навчання спеціальності фотографування буде коштувати 1450 євро/рік.

2. Академія Соціальних Наук в місті Лодзь. Навчання триває від 3-х років, та вартість за рік становить 1143 євро.

Виходячи з отриманої інформації, ми можемо зробити певні висновки. Професія фотограф підходить творчим людям, які не уявляють свого життя без руху, цікавих людей та яскравих подій. Крім технічних навичок, фотографи повинні володіти відмінним смаком, вмінням тонко помічати деталі для красивого знімка. Будь-який фахівець в даній області майже ніколи не випускає фотоапарат з рук тому, що професія фотограф — це не робота, а стиль життя.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 200-300 євро при вступі в Академію Фінансів та Бізнесу Вістула

Пропозиція

Вступайте на осінь 2023 в Академію Вістула та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини