Наукові клуби в польських ВНЗ. Як проводити дозвілля з користю?

7676
Facebook Twitter
Наукові клуби в польських ВНЗ. Як проводити дозвілля з користю?

У даній статті ми розповімо, як проводити вільний від навчання час з користю, а також поділимося інформацією про те, які додаткові навички отримати, щоб вийти на міжнародний ринок праці максимально конкурентоспроможним кадром.

Під час навчання в одному з університетів Республіки Польща, у кожного учня є можливість не тільки розвиватися в обраному напрямку досліджень, а й знайти клуб однодумців, щоб проводити час з користю та відбутися як особистість. Програма навчання у польських структурах вищої освіти складена таким чином, що у студентів є маса вільного часу, який, до речі, вони намагаються проводити таким чином, щоб придбати нові знання та навички. Практично при кожному закладі є свої клуби за інтересами, які організовуються у самих різних напрямках: наукових, дослідницьких, туристичних, спортивних, соціальних та культурних. У даній статті ми розповімо, як проводити вільний від навчання час з користю, а також поділимося інформацією про те, які додаткові навички отримати, щоб вийти на міжнародний ринок праці максимально конкурентоспроможним кадром.

Де шукати перелік наукових клубів та як стати їх членом?

Вся інформація, що стосується процесу навчання у всіх його аспектах, показується у системі IRK, реєстрація в якій обов'язкова вже у момент вступу до обраної структури вищої освіти Польщі. Тут можна знайти не тільки графік занять для кожної окремої групи, перелік дисциплін курсу, розклад консультацій, підсумки сесій, а й інші новини щодо життя університету, у тому числі й список чинних груп за інтересами. Також дізнатися з приводу наукових та інших клубів можна: в офісі студентської ради, на кафедрі факультету, на стенді у холі установи освіти та просто у людей, котрі вже є членами групи, яка цікавить. Стати членом обраного колективу, найчастіше, не складає особливих труднощів, якщо Ви сподобаєтеся учасникам, а також продемонструєте свою зацікавленість та поділ ідеї членства, тоді — ласкаво просимо до клубу.

Участь у різних спортивних та наукових товариствах може з часом з лишком окупитися, якщо команда буде показувати високі результати. Неодмінно з'явиться можливість продемонструвати свої досягнення, наприклад, приймаючи участь у конкурсах та займаючи призові місця. Багатьом студентам, які вели активну діяльність, вдавалося завоювати аматорську стипендію або налагодити контакти, що сприяли побудові успішної кар'єри.

Куди звернутися та чим ще можна зайнятися у вільний час, щоб отримати максимальну користь?

Фахівці UP-STUDY нагадують, що багато ВНЗ мають при собі бюро кар'єри та агентства з працевлаштування, що сприяють не тільки при пошуку місця підробітку або роботи, а у навчанні правильно складати резюме, проходити співбесіди та проявляти іншу активність, щоб досягти позитивних результатів. Якщо немає бажання належати до якої-небудь групи або звертатися до кваліфікованої допомоги при університеті, можна самостійно придбати кілька навичок, які будуть дуже до речі при працевлаштуванні. Найчастіше, найкориснішими та тими, котрі виділять Вашу кандидатуру з десятка інших претендентів стануть: основи програмування, тайм менеджмент, водійське посвідчення, ораторське мистецтво та вміння швидко обробляти великі обсяги інформації, витягуючи з них найкорисніше.

Підбиваючи підсумки, хотілося б особливо підкреслити, що, на сьогодні, коли українські абітурієнти так стрімко штурмують польські університети, бажаючи отримати якісну європейську освіту, хотілося б підтримати їх у цьому починанні, та запевнити, що крім навчання у них буде маса розваг, котрі принесуть користь.

Клуби за інтересами, виставки, ярмарки, фестивалі, культурні події — далеко не весь перелік місць, де польські студенти можуть провести час не тільки цікаво, а й максимально ефективно. Головне — проявляти активність, та тоді Ви не тільки знайдете місце для свого пізнавального проведення часу, але й напрацюєте корисні навички, які сприяють становленню як професіонала, та як особистості.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини