Як створити науковий клуб, отримуючи освіту у польському ВНЗ?

6990
Facebook Twitter
Як створити науковий клуб, отримуючи освіту у польському ВНЗ?

Стаття стане керівництвом для тих ініціативних студентів польських освітніх структур, які бажають створити власну асоціацію під час отримання кваліфікації.

Нещодавно на нашому сайті з'явилася стаття про додаткові дії, які підходить для учнів університетів Республіки Польща. Там згадувалося, що кожен студент може створити науковий клуб з власної ініціативи, зібравши компанію однодумців. На жаль, це не просто, як показується. Необхідно скласти план, ряд заходів, призначити довірених людей, які допоможуть у досягненні цілей організації. Також, потрібно вирішити ряд інших питань, тому стаття стане керівництвом для тих ініціативних студентів польських освітніх структур, які бажають створити власну асоціацію під час отримання кваліфікації.

План дій, який стане у пригоді при створенні організації, навчаючись в одному з університетів РП

1. Потрібно сформувати бачення організації. Для цього треба вибрати поле, з яким хочеться працювати, та налагодити план дій з різними колами. Далі варто поговорити з друзями та однодумцями з курсу або у тій же області навчання. Логічно буде дізнатися, чи готові вони допомогти та зацікавлені в обраній темі та створенні індивідуального проекту у вигляді організації. Якщо етап закінчився успішно, можна перейти до наступних кроків.

2. Наступний пункт — науковий керівник. Керівництво падає на людей, які створюють організацію, але потрібно заручитися згодою співробітників університету. Все, що потрібно — вчений, який має докторський ступінь, котрий буде контролювати та стежити за діями нової організації. Куратор повинен спеціалізуватися в області, в якій буде займатися коло.

3. Третім етапом виступить статут наукового кола, який не буде написаний кимось, крім його організаторів. Це найскладніше питання, коли Ви починаєте свій бізнес, тому що правила повинні містити всі пункти, що стосуються діяльності кола, тобто, приймати учасників, організовувати збори, вибирати площину для дій та т.д. Якщо хтось із групи не зацікавлений у статуті та дотриманні його норм, можуть виникнути великі неприємності з ним. Перш за все, необхідно запастися терпінням та мобілізуватися для дій. Часті візити до консультанта — нормальна річ у цьому випадку.

4. Після закінчення попередніх етапів на останньому порядку потрібно тільки вибрати раду наукового клубу так, як це буде прописано у статуті. Як тільки це зроблено, потрібно заповнити відповідні документи, а потім передати їх декану та проректору у справах студентів. Якщо все у порядку, науковий гурток буде заснований.

Зверніть увагу, що всі старання окупляться сповна, адже вказуючи у резюме членство у студентській асоціації, можна виділити свою кандидатуру з великого числа претендентів. У такому співробітнику роботодавці вкрай зацікавлені, адже це демонструє активну життєву позицію, прагнення до розвитку, ініціативність, готовність вчитися при першій-ліпшій можливості та інші позитивні якості.

Підбиваючи підсумки, фахівці UP-STUDY звертають увагу на те, що шлях до створення наукового кола довгий та жорсткий. Крім того, праця на цьому не закінчується, тому що необхідно буде почати роботу, як тільки ініціатива буде схвалена. Пам'ятайте, що слід передавати щорічні звіти про діяльність. Завдяки цьому, пізніше вдасться розраховувати на фінансування з університету, в якому проходить навчання та діє створений клуб (організація, асоціація). Обов'язково слід подбати про логотип, який повинно мати кожне коло, а також про інші речі, які допомагають у просуванні власної студентської організації.

Доведеться багато зробити, але не варто забувати, що завдяки цьому вдасться отримати цінний досвід та знайомства, та вони, безсумнівно, принесуть свої плоди у майбутньому.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2024 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2024 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини