Місто-країна — Ватикан. Знайомство студентів з маленькою державою за 2 дні

972
Facebook Twitter
Місто-країна — Ватикан. Знайомство студентів з маленькою державою за 2 дні

Місто прекрасне будь-якою порою року. Що подивитися у цьому святому для великої кількості людей світу місті? Про це Ви дізнаєтеся зі статті.

Це карликове місто, в якому проживає не більш ніж 1000 громадян, є одним з найвідвідуваніших місць у світі. Якщо Ви прилетіли до Італії на вікенд, тоді варто виділити йому один день, так власне й чинять студенти університетів Республіки Польща. Місто прекрасне будь-якою порою року, але влітку навалу туристів Ви зустрінете, у першу чергу, біля Базиліки Св. Петра. Що ще подивитися у цьому святому для великої кількості людей світу місті? Про це Ви дізнаєтеся зі статті.

Яким пам'яткам Ватикану потрібно приділити особливу увагу?

Фахівці центру польської освіти UP-STUDY рекомендують дотримуватися наступного переліку:

  • Свята Базиліка Петра. Вона захоплює пишністю, скульптурами та красивими каплицями. Найвідомішими елементами є 29-метровий навіс Лоренцо Берніні та Піта Мікеланджело, який розташований за спеціальним склом. Дні та години відвідування: квітень — вересень — 07:00-18:30; жовтень — березень — 07:00-19:00. Вхід до базиліки вільний. Перш ніж потрапити всередину, на вході перевіряють вміст рюкзаків. Все це нагадує аеропортовий контроль, хоча й в обмеженій формі. Огляд проходить на колонаді справа. Будьте готові, що можете зіткнутися з великими чергами, особливо у спекотні періоди.
  • Скарбниця. Перебуваючи всередині базиліки, Ви можете подумати про відвідини скарбниці та ризниці. Вхід посередині, ліворуч, біля вівтаря — під пам'ятник Пія VIII. Всередині, у декількох кімнатах, можна знайти невеликий шматочок релігійних скарбів Ватикану, таких як реліквії, предмети, що використовуються для меси та церемоній, наприклад, римський саркофаг. Бронзова гробниця Папи Сикста IV вважається одним з найбільших скарбів. Казначейство відкрито з 9:00 до 18:15 з квітня по вересень та з 9:00 до 17:15 в інші місяці. Звичайний квиток коштує 7 €, пільговий квиток 5 €. Попри натовпи у самій базиліці, у скарбниці зазвичай менше людей, якщо Ви не потрапите екскурсію.

  • Могила святого Іоанн Павло II. Багато польських туристів, які відвідують Ватикан, шукають могилу польського тата. Всупереч поширеній думці, він знаходиться не у гробах Ватикану, у базиліці Святого Петра, а у каплиці Святого Себастьян, у правому проході, п'єса з п'єси Мікеланджело. Це друга каплиця у черзі від входу. Каплиця св. Себастьяна використовується для молитви, та багато  людей, котрі вірують, знаходяться на могилі земляка. Орден охороняється, завдяки цьому навіть при великому натовпі кожен може спокійно прийти та помолитися.
  • Ватиканські гроти. Знаменитий склеп базиліки святого Петра, іноді званий склепом Пап (Tombe dei Papi), є місцем відпочинку 90 Пап та членів королівських сімей (включаючи Христину Вазувну, королеву Швеції). За традицією Ватикан був місцем поховання св. Петра, та найважливіші церковні діячі хотіли відпочити якомога ближче до першого Папи. Що може здивувати відвідувачів, так це різноманітність гробниць. Це і величні пам'ятники та саркофаги з давніх часів. У печерах також буде можливість побачити масивні залишки колон, які були частиною ранньохристиянської базиліки. Тут варто нагадати, що Гроти знаходяться не під землею, а на нульовому рівні старої базиліки Костянтина, котра існує у цьому місці.
  • Вхід до купола. Один з найцікавіших видів на площу Святого Марка Вид Петра зі знаменитого купола базиліки. Є два варіанти, щоб дістатися, або пішки з самого початку (6 €), або наполовину на ліфті (до рівня даху), та далі пішки (8 €). Вхід, на жаль, вузький та незручний, та Вам потрібно піднятися мінімум на 300 ступенів. Однак вид зверху компенсує ці труднощі.

Підсумовуючи, зауважимо, що вікенд у Ватикані — обов'язковий пункт плану для будь-якої людини, попри віросповідання та принципи. Тут Ви знайдете натхнення, пізнаєте краще себе та світ навколо. Крім перерахованого, є можливість побачити чинного Папу наживо, тому якщо Ви зацікавлені, то уточніть заздалегідь час та місце.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини