Майбутнє конкуренції в умовах автоматизації. Які напрямки виживуть?

1263
Facebook Twitter
Майбутнє конкуренції в умовах автоматизації. Які напрямки виживуть?

Чи скоро технології знищать деякі професії, а машини замінять людей? Які професії знаходяться у небезпеці, та чи дійсно це відноситься до нашого покоління? Відповіді на ці питання Ви знайдете у статті.

В епоху бурхливого технічного прогресу автоматизується все більше процесів та видів діяльності. Чи скоро технології знищать деякі професії, а машини замінять людей? Які професії знаходяться у небезпеці, та чи дійсно це відноситься до нашого покоління? Відповіді на ці питання Ви знайдете у статті.

Вибір професії та майбутнього

Молоді люди, які обирають професію, прагнуть до того, щоб вона дозволяла забезпечити хороше майбутнє. Від цього рішення залежить, як буде виглядати наше повсякденне життя протягом наступних кількох років.

Професійне вигорання стає все більш поширеним та зачіпає багатьох, навіть молодих людей. Отже, фахівці центру польської освіти UP-STUDY наполягають на обґрунтованому прийнятті рішення щодо того, яка професія принесе Вам радість, водночас буде орієнтована на майбутнє та її не витіснить система або машини. Бажаючи допомогти Вам проаналізувати це важливе рішення, наші експерти підготували приклади тих напрямів, які не будуть витіснені сучасними технологіями.

Чи загрожує прогрес технологій зростанню безробіття? А може це якраз навпаки?

Посилаючись на статтю у журналі Newsweek, агентство McKinsey провело дослідження, згідно з яким у 2030 році через швидкі технологічні зміни буде створено до 50 мільйонів нових робочих місць. Проце це означає, що буде необхідна безпроблемна навігація у світі технологій та цифрових технологій, тому варто вибрати професію, яка підготує Вас до роботи у світі ІТ. У цьому випадку Ви можете вибрати будь-який напрямок, що знаходиться на факультеті інформатики, наприклад, в Академії Фінансів та Бізнесу Вістула або у Західнопоморському університеті бізнесу у Щецині, який допоможе Вам опанувати кар'єрний шлях.

У журналі також можна прочитати про дослідження, проведені Idea Couture або Sparks&Honey, які вказують на конкретні позиції, котрі мають потенціал на наступне десятиліття. Які вони?

  • Personal Digital Curator — менеджер особистої та професійної присутності у мережі; дає форму та характер цифрового життя.
  • Garbage Designer — управляє старими матеріалами в Інтернеті, щоб надати їм нову форму, призначення або використання.
  • Digital Death Manager — допоможе назавжди видалити сліди присутності у мережі конкретної людини та внести свій вклад у «цифрову смерть».

Які професії технологія не витіснить?

Розробники, ІТ-фахівці, аналітики даних, біотехнологи та нанотехнологи можуть спати спокійно. Загалом, всі професії, які пов'язані з розвитком технологій. Це виключає інші професії? Цей напрямок тільки на майбутнє? Безумовно ні. У відносному спокої можуть залишатися ті фахівці, які залучені у напрямках, котрі потребують того, що ніколи не стане доступним машинам — це емоції, співчуття, мистецтво та художня творчість. Тому хорошим вибором (особливо, якщо хтось дарує їм велику пристрасть), є медичні, або художні професії, а також ті, які мають на увазі турботу та опіку. Зважаючи на це, варто звернути увагу на такі професії: медичний керівник, фахівець з трудотерапії, фізіотерапевт, візажист та стиліст, декоратор інтер'єру, перукар, графічний дизайнер або фотограф.

Отже, попри те, який напрямок Ви виберете — IT, медичний або художній, Ваша професія буде орієнтована на майбутнє та не буде змита машиною. Тому вибирайте ту, до якої Ви відчуваєте найбільше притягання та відчуваєте, що вона відповідає Вашим смакам та компетенцій! Тоді успішна кар'єра не змусить себе чекати, дозволяючи отримати, як моральне, так і матеріальне задоволення.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини