Чи реально заробити на навчання у Польщі самому по програмі UP-STUDY?

8497
Facebook Twitter
Чи реально заробити на навчання у Польщі самому по програмі UP-STUDY?

Більшість майбутніх студентів, та їх батьків, турбує фінансування навчання та проживання в Польщі. Спеціалісти Програми UP-STUDY, спробують дати практичні поради, як повністю чи частково оплачувати свої витрати самостійно.

Більшість майбутніх студентів, і в першу чергу їх батьків, турбує фінансування навчання та проживання в Польщі. В даній статті, спеціалісти Програми UP-STUDY, спробують надати практичну і дієву інформацію, як повністю або частково оплачувати свої витрати студенту самостійно під час навчання. Розрахувати витрати можна за допомогою "Калькулятора навчання у Польщі"

Робота під час навчання

Всі іноземні студенти, маючи 3-4 дні самостійної підготовки на тиждень, проводять їх не лише за комп'ютером, в бібліотеці, клубі, кафе..., а й, звичайно що, працюють. Це безперечно нормальний процес. Студенту дається 20 годин на тиждень для роботи. Це можуть бути такі сфери: робота на території студентського містечка, в супермаркеті, магазині, кафе... варіантів багато.

Заробітна плата є досить високою, на український лад це становити 25-40 гривень за годину.

1 спосіб: робота під час навчання

За місяць, працюючи мінімально годин, Ваш середній прибуток становитиме 2000 гривень. Непогано, як для студента, який працює лише неповні 2-3 дні на тиждень. В такий способі Ви можете самостійно оплатити собі не лише житло, а й побутові витрати. Роботу краще шукати в сфері харчування, таким чином високий дохід і безкоштовні обіди Вам гарантовано.

2 спосіб: раціональні витрати

Є сотні способів зекономити. Перший з них харчуватися в університетській їдальні замість кафе. В середньому такий обід Вам обійдеться 5 злотих. Є супермаркети, які ціновою політикою дуже привабливі, тому краще купувати продукти “про запас”, оскільки маленькі магазини поблизу Вашого навчального закладу чи дому будуть суттєво дорожчими. 

3 спосіб: оплачуване стажування

Влітку, коли канікули, Ви маєте можливість поїхати на стажування за кордон. При університетах-партнерах Програми UP-STUDY є можливість проходити оплачувану практику за кордоном. Зверніться у міжнародного представника у Вашому ВУЗі, для отримання більш детальної інформації.

4 спосіб: отримувати стипендію

Безсумнівно старанних та активних студентів університет заохочує стипендіями, грантами, знижками на навчання, безкоштовним навчанням і т. д. і т. п. При цьому бути відмінником зовсім не обов'язково, достатньо активно брати участи в житті університету, прийми участі в конкурсах або займатися спортом. Українські студенти можуть претендувати на стипендію ректора.

5 спосіб: займатися спортом

В рамках європейської програми за здорове майбутнє та у зв'язку з Євро-2012 всі польські університети оголосили 2012 рік роком фізичного здоров'я, таким чином це найкращий час показати не лише свої спортивні досягнення, але й заробити чи маленькі стипендії. До речі найбільша стипендія для спортсменів становить 1500 польських злотих.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 200-300 євро при вступі в Академію Фінансів та Бізнесу Вістула

Пропозиція

Вступайте на осінь 2023 в Академію Вістула та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини