Легкий вступ до магістратури в США з польським дипломом. Як вступити?

11599
Facebook Twitter
Легкий вступ до магістратури в США з польським дипломом. Як вступити?

Стаття буде корисна всім випускникам установ вищої освіти РП зі ступенем бакалавра, які планують продовжити навчання в університетах Сполучених Штатів, бо ми розповімо про процедуру зарахування до американських ВНЗ.

Багато абітурієнтів з різних країн, приїжджають до Республіки Польща, для отримання якісного європейського диплома, з доступною оплатою за навчальних рік. Крім програм польською мовою, вибір яких задовольнить претензійні запити, є можливість вчитися англійською. Вибір не такий широкий, але, теж можна знайти спеціальності в різних напрямках. Звичайно, англомовні програми дорожче, але вони є більш перспективними, особливо в тому випадку, коли випускники бакалаврату не бажають зупинятися на досягнутому, та хочуть підкорити інші країни, паралельно отримавши ступінь магістра. Стаття буде корисна всім випускникам установ вищої освіти РП зі ступенем бакалавра, які планують продовжити навчання в університетах Сполучених Штатів, бо ми розповімо про процедуру зарахування до американських ВНЗ.

В американську магістратуру з польського університету

Якщо Ви прийняли рішення вступати до університету, який знаходиться в Сполучених Штатах Америки, для отримання другого ступеня науково-кваліфікаційного рівня, тоді розраховуйте, що це влетить в копієчку. По-перше, річна вартість навчання перевищує показники найдорожчих польських ВНЗ в 5-8 разів, по-друге, супровідні витрати, такі як: проживання, харчування та транспорт, також, досить дорого обходяться, як для європейців. Але, радісна новина є, і вона полягає в тому, що, маючи ступінь бакалавра польського університету, процедура буде необтяжливою. Все тому, що США, як і Канада з Європою повністю визнають дипломи, видані в РП. Правда, для того, щоб продовжити навчання в Америці, потрібно спочатку вибирати спеціальність, яка викладається англійською мовою в польському ВНЗ.

Хочеться зауважити, що не обов'язково їхати в Штати, щоб отримати американський диплом, адже є такі установи вищої освіти в РП, які мають двосторонню домовленість з університетами США, яка дозволяє не тільки здійснювати обмін студентами між вищими навчальними закладами, а й отримати подвійний диплом. Наприклад, Академія Громадських Наук (Społeczna Akademia Nauk), яка розташувалася в декількох містах Польщі: Варшаві, Лодзі та Кракові, дає можливість отримання подвійного диплома з американським Clark University. Ви отримаєте ступінь магістра американського ВНЗ, причому в стінах академії, до того ж, вартість буде нижче на 70%, якби Ви поїхали отримувати ступінь в цей університет, в Штатах.

Що потрібно для вступу до магістратури США?

На відміну від українського диплома, який не котується в Європі та інших країнах, дипломи Польщі визнаються в ЄС, США та інших цивілізованих країнах, на підставі міжнародної домовленості, або відповідно до законодавства конкретної країни. Тому, для вступу, документи потрібні наступні:

1. Офіційно переведений диплом.

2. Сертифікат, який підтверджує знання мови ТОЕFL або IELTS.

3. Сертифікат GRE і GMAT.

4. Особисті документи.

5. Листи-рекомендації (мінімум 2).

6. Есе, академічного типу.

7. Лист-мотивація.

Якщо з документами все зрозуміло, та досить просто, то з цінами, у кого бюджет обмежений, все не так райдужно. При середній вартості магістратури $18 000, потрібно мати у своєму розпорядженні значну суму на проживання $6000-$12000, транспорт до $1300, страхування $1500, навчальні матеріали — $1200 та особисті витрати до $3600, для середньостатистичного європейця — це багато.Отже, якщо є у Вас фінансова можливість та бажання, тоді сміливо можна пройти програму навчання на магістра в США. Польський диплом цьому всіляко сприяє, бо не вимагає нострифікації, а також, навчаючись на бакалавра 3 роки в РП, на англомовній програмі, у Вас буде хороша мовна практика. Як підкреслюють фахівці UP-STUDY, якщо Ви раціональна людина, яка цінує свій час та гроші, тоді ніщо Вам не завадить отримати американський диплом магістра в одному з ВНЗ Польщі.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 200-300 євро при вступі в Академію Фінансів та Бізнесу Вістула

Пропозиція

Вступайте на осінь 2023 в Академію Вістула та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини