Куди піти погуляти самому або з собакою у Познані?

2209
Facebook Twitter
Куди піти погуляти самому або з собакою у Познані?

Які ж місця варто вирушити, бажаючи зробити пішу прогулянку або пройтися з домашнім улюбленцем? Про це Ви дізнаєтеся, прочитавши статтю.

Столиця Великопольська є одним з найбільш дружніх куточків країни у плані ставлення до чотириногих друзів. У Познані є кілька пагорбів, та через численні парків та зелені зони місто може похвалитися безліччю пішохідних маршрутів. Щоб трохи відволіктися та побути в єднанні з природою, студенти локальних університетів часто відправляються до таких місць на прогулянки або пікнік у вихідні. Також, багато хто з них мають вихованців, що призводить до потреби їх вигулювання. То в які ж місця варто вирушити, бажаючи зробити пішу прогулянку або пройтися з домашнім улюбленцем? Про це Ви дізнаєтеся, прочитавши статтю.

Зелені зони та парки у Познані, де безперешкодно можна вигуляти вихованця або самостійно подихати киснем

Фахівці UP-STUDY підготували невеличкий список тих місць, в які можна відправитися на прогулянку самостійно або у компанії домашньої тварини.

1. Лазек Марселінскі (Lasek Marceliński). Хоча натуралісти називають це місце бухтою Марцеліна, протягом багатьох років серед жителів Познані діє вказане ім'я. Цей комунальний ліс знаходиться не у центрі міста, але це одна з тих точок, яка з'являється на карті кожного любителя прогулянок та фізичної активності. Весь простір займає більш ніж 200 га, та є 18 км доріг, які можна подолати пішки та на велосипеді. Цікаво, що тут також є кінна стежка через ліс. У цій зеленій зоні можна знайти височини. Lasek Marceliński розташований у глушині, тому стане

фантастичним місцем прогулянок не тільки для сором'язливих собак та цуценят, але й для всіх любителів спокою.

2. Цитадель (Cytadela). Найбільший парк у Познані є не тільки пам'ятником історії міста, а й прекрасним місцем для прогулянок. Є два музеї та численні будівлі фортеці (завдяки яким фізична активність може поєднуватися з оглядом визначних пам'яток), а також такі чудові місця, як скульптурні композиції на відкритому повітрі. Власникам чотириногих сподобається поляна посередині та подіум, який буде до речі особливо при грі на спритність. Цікавим моментом є розарій, де можна помилуватися прекрасними трояндами, а також відпочити — все завдяки численним місцям.

3. Парк Адама Водзічки (Park Adama Wodziczki). Багато людей запитують про те, куди йти погуляти у Познані, та відповідають: Солоцький парк. Не можна приховувати, що ця зелена зона біля Ежице має свою чарівність, але через велику популярність собаки не зможуть відчувати себе там вільно, як і більшість інтровертів. Кращим вибором буде Адам Водзичка, що прилягає до Солачу. Він займає трохи більш ніж 7 гектарів, але через те, що розташований недалеко від Великопольського проспекту, до нього можна дістатися з будь-якої частини міста. Любителі фізичної активності знайдуть щось для себе — в їх розпорядженні є відкритий тренажерний зал.

4. Дембінський ліс (Las Dębiński). Одне з недооцінених місць у Познані. Шкода, тому що, хоча він не у центрі, ліс — фантастичне місце для прогулянок! У цій частині міста Ви можете зустріти пам'ятники природи та понад 400 столітніх дубів! У Дембінському парку налічується понад 100 видів птахів та безліч ставків, які стануть відмінним місцем для собак, котрі люблять плавати.

На додаток до плавання, зелені зони біля Дембки можна використовувати для велосипедних прогулянок або катання на велосипеді на собаках, а також для бігу та спритності — у цілому більш ніж 80 га.

Отже, крім перерахованих вище місць, також варто звернути увагу на парк Szelowgowski, парк Міленіум, парк Івана Павла II, озеро Русалка, озеро Стшешинське, заповідник метеоритних кратерів та багато інших зелених локацій. Наодинці з природою вдасться краще відновити сили після важкого навчального тижня. Саме тому у зазначених місцях так часто можна зустріти студентів, котрі гуляють поодинці або у компанії з вихованцями, та Вам рекомендуємо відвідати ці зелені куточки.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини