Коли проводяться іспити у польських університетах?

9400
Facebook Twitter
Коли проводяться іспити у польських університетах?

Фахівці UP-STUDY підкреслюють, що у ВНЗ студенти зіткнутися з деякими незвичними та стресовими ситуаціями, адже не можна підготуватися до всього. Ось що студентам університетів РП потрібно знати про цю тему!

Кінець семестру у будь-якому з університетів Республіки Польща — це не закінчення часу обов'язків. Фінальні тести придбаних навичок можуть доставити багато клопоту. Щоб полегшити тягар складання іспитів, слід грамотно розпланувати час навчання та відпочинку, визначити оптимальні заняття для придбання додаткових навичок та налаштуватися у моральному плані. У польських ВНЗ, яким охоче віддають перевагу українці та інші іноземці, дати іспитів відрізняються у залежності від обраної структури. Подивіться, коли зазвичай проходять іспити в університетах РП.

Фахівці центру польської освіти UP-STUDY підкреслюють, що, попри країну походження, у ВНЗ студенти зіткнутися з деякими незвичними та стресовими ситуаціями, адже не можна підготуватися до всього. Предмети у польських установах освіти мають різні форми кредитів, які потрібно отримати у відповідний час. Ось що студентам університетів РП потрібно знати про цю тему!

Що таке сесія у навчальних структурах Польщі?

Іспити повинні проходити під час сесії, яка є частиною семестру. Протягом академічного півріччя (5 місяців) студенти мають заняття різного типу, але під час контролю знань (сесій) дидактичні заняття не проводяться. Всі сили направлені на підготовку до останніх випробувань. Складання іспитів триває близько двох тижнів та проходить наприкінці кожного семестру — взимку та влітку.

Конкретні дати встановлюються всередині кожного університету. Загальна тенденція полягає у тому, що сесія у зимовому семестрі починається у перших числах лютого, а у весняному — у середині червня.

Іспити, що проводяться під час сесії, є письмовими тестами або підготовкою усних відповідей, які закінчують цикли лекцій, котрі проходять протягом семестру. Іспити можуть проходити у перший (тестовий) та другий (фіксований) період.

Іспит на нулі. Що криється за цим поняттям?

Іспити на сесії мають альтернативу та є так званим крайнім терміном, рівним нулю. Якщо лектор хоче проводити перевірку раніше, протягом семестру, такий варіант можливий. Студенти погоджуються з лектором, що тест повинен бути проведений у певний день, до початку сесії. Іншим варіантом є індивідуальні дати, що передбачають зазвичай усний контроль знань, який проводяться під час консультацій.

Найчастіше термін «нуль» є чимось на зразок «першого шансу» — при відсутності хвостів, замість очікування повторного сеансу та другого семестру, можна прийти до першої хвилі складання та написати іспит.

Колоквіуми та мультфільми в університетах Польщі

В установі освіти РП є така річ, як колоквіуми, які є не чим іншим, як вікториною, але тільки у ВНЗ. Вони зазвичай проводяться у рамках семінарів та лабораторій. У разі деяких предметів можна зустріти колоквіуми. Це мало чим відрізняється від іспиту, але зазвичай він менший та не є єдиною основою для оцінювання. Колоквіуми проводяться не на сесії, а під час занять. Студенти повинні обговорити це заздалегідь з академічним вчителем.

Чи можна поліпшити результати іспитів у ВНЗ?

Кожен учень може зазнати невдачі, навіть добре підготовлений, та викладачі знають про це. Благо, можна виправити провалений іспит на повторній сесії.

У зимовому семестрі це відбувається після закінчення звичайного екзаменаційного періоду. Багатьом людям може не сподобатися той факт, що сесія перездачі у літньому семестрі відбувається тільки у вересні, через два місяці після закінчення навчального року. Зважаючи на це краще пройти випробування з першого разу.

Отже, якщо є недоліки з колоквіумів, їх потрібно поліпшити протягом семестру, тому що семінари та лабораторні повинні бути закриті до початку сесії. Зважаючи на це, частіше за все вони не проходять на останніх заняттях, щоб дати студентам час для можливого поліпшення. Що стосується шансу підвищення оцінки, яка дає перепустку на наступний семестр, але не задовольняє студента, все залежить від індивідуальної ситуації та домовленостей з викладачами.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс польської

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримайте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла, курс польської в Україні та при ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини