Як подати заявку на стажування у бюро з працевлаштування?

1938
Facebook Twitter
Як подати заявку на стажування у бюро з працевлаштування?

Підтримка з боку Бюро з праці допоможе людям підвищити свою професійну кваліфікацію та почати свою майбутню кар'єру. Як саме та хто може подати заявку на стажування? Дізнайтеся, що важливо при подачі заяви на роботу.

Стажування у бюро з працевлаштування — це шанс отримати цінний досвід роботи. Знайти хорошу роботу — непросте завдання. Все частіше роботодавці вимагають від кандидатів багатого професійного досвіду. Це може бути великою перешкодою, для випускників польських університетів, які тільки виходять на ринок праці. Підтримка з боку Бюро з праці допоможе таким людям підвищити свою професійну кваліфікацію та почати свою майбутню кар'єру. Як саме та хто може подати заявку на стажування? Дізнайтеся, що важливо при подачі заяви на роботу.

Що таке стажування у Бюро праці?

Професійна практика — це форма підтримки безробітних, серед яких можуть бути випускники університетів РП (резиденти та дипломовані іноземні громадяни) з боку Бюро з працевлаштування Польщі. Під час стажування, практикант отримує грошову виплату (стипендію для проходження стажування), на яку він має право на підставі відсутності трудових відносин з роботодавцем.

Важливо, щоб стажист залишався безробітним протягом усього періоду стажування. На практиці це означає, що стажист не може виконувати будь-яку додаткову оплачувану роботу під загрозою втрати статусу безробітного та, отже, права на продовження стажування.

Як подати заявку на стажування до бюро праці?

Щоб мати можливість подати заяву про проходження практики у Бюро з праці, потрібно спочатку зареєструватися як безробітний у Бюро з трудових питань у Повяті, запитати про поточні вакансії та подати відповідну заяву. Існує також можливість знайти та ідентифікувати роботодавця, який може та хоче прийняти стажиста.

Після успішної перевірки кандидатури, необхідно тільки подати необхідні документи, провести медичні огляди та дочекатися інформації про дату початку стажування.

Вимоги до кандидатів

Увага! Крім статусу безробітного, необхідно також дотримуватися вікових вимог. Запит на стажування можуть подавати:

  • безробітні, які не досягли 25-річного віку;
  • безробітні, які не досягли 27-річного віку та одночасно не взялися до роботи протягом 12 місяців з дати отримання диплома;
  • безробітні старше 50 років.

Є й інші категорії, яким дозволяється подати заявку на стажування, належать до них:

  • безробітні інваліди;
  • безробітні, які виховують одну дитину до 18 років;
  • безробітні, які після відбування покарання у вигляді позбавлення волі не влаштувалися на роботу;
  • безробітні без професійної кваліфікації, досвіду та без середньої освіти;
  • тривало безробітні або після закінчення соціального контракту;
  • безробітні жінки, які не приступили до роботи після пологів.

Як довго триває стажування в Бюро з праці?

Як правило, стажування триває не більш ніж 6 місяців, деякі люди можуть подати заявку на стажування до 1 року. Робочий час стажиста визначається куратором, а не власником бізнесу. Він не може перевищувати 8 годин на день та 40 годин на тиждень. Кожному стажисту повинен бути призначений опікун (куратор), який, крім моніторингу роботи, також надасть всю необхідну інформацію про стажування.

Корисна інформація про стажування

Після проходження практики безробітний отримує сертифікат про факт набуття досвіду подібним методом. Відмова від пропозиції про прийняття на стажування або його припинення з вини стажиста пов'язана з позбавленням його статусу безробітного та, отже, можливістю подачі заявки на чергове стажування або його подальшого продовження.

Стажист отримує 2 вихідних за кожні 30 днів проходження стажування. Заявка на їх надання повинна бути подана організатору стажування.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини