Які документи потрібні для вступу до ВНЗ. Що не знадобиться для подачі до Польщі?

8894
Facebook Twitter
Які документи потрібні для вступу до ВНЗ. Що не знадобиться для подачі до Польщі?

У даній статті ми висвітлимо перелік необхідних документів для подачі в університет Польщі, а також повідомимо, що не знадобиться.

Після отримання шкільного атестата, необхідно приділити увагу збору додаткових документів, та, в залежності від обраної країни навчання, відрізняється й необхідний перелік. В останні кілька років, українські абітурієнти все частіше вважають за краще іноземну освіту. А, оскільки найбільш вигідно та перспективно вчитися у Республіці Польща, частина наших співвітчизників завчасно готують необхідні документи для подачі до польських ВНЗ. Варто зауважити, що не всі ті дані, які потрібні для зарахування до українського університету, стануть у пригоді під час вступу до Польщі. Але, також є ті документи, без яких не можна стати студентом освітньої структури РП. У даній статті ми висвітлимо перелік необхідних документів для подачі в університет Польщі, а також повідомимо, що не знадобиться.

Список документів для подачі до одного з університетів Польщі

Збір та підготовка документів — це завжди відповідальний та кропіткий процес, помилка на будь-якому з етапів може призвести до відмови у зарахуванні. Тому, фахівці UP-STUDY рекомендують абітурієнтам, які не мають досвіду збору даних для подачі, скористатися кваліфікованою допомогою. Звертаючись до одного з наших 28-ми представництв, Ви можете розраховувати не тільки на допомогу у виборі університету та спеціальності, але й підтримку при зборі документів, оформленні візи та навіть у питаннях пошуку житла. Що стосується пакету даних, то необхідно підготувати:

1. Сертифікат, отриманий на мовних курсах або школі, який підтвердить досягнутий рівень знання польської або англійської мови (все залежить від вибраної мови курсу, але врахуйте, що польськомовні програми набагато дешевше).

2. Скановані копії внутрішнього та закордонного паспортів, а також тих сторінок, на яких є позначки.

3. Копія національної візи категорії D (якщо вона вже є).

4. Атестат зрілості (попередній диплом) з апостилем, завіреним нотаріусом або переведеним у присутності польського присяжного.

5. Поліс медичного страхування із зоною дії на всій території Європи та діапазоном покриття 30 тисяч євро.

6. Анкета та заява від кандидата на навчання.

7. Квитанція про оплату навчання (якщо обрана платна форма навчання).

8. Довідка (виписка) з банку про те, що на рахунках є необхідна сума грошей.

Є також деякі документи, які потрібно готувати при певних обставинах, наприклад, для студентів медичних університетів обов'язковим буде надання довідки про вакцинацію проти Гепатиту В. Для неповнолітніх абітурієнтів знадобляться: завірений дозвіл на виїзд з країни від батьків або опікуна, копії паспортів батьків, копія особового свідоцтва про народження.

Що не знадобиться при зарахуванні до Польщі?

Дуже хороша новина для тих українців, які мають низькі результати за зовнішнє національне оцінювання, вступаючи до Польщі ці підсумки української атестації не будуть враховуватися. Зарахування відбувається за результатами співбесіди, або, якщо це профільний ВНЗ чи приймається участь на бюджетне відділення на правах, що прирівнюють Вас до польських громадян, тоді на підставі складених іспитів. Також не потрібно військовий квиток. Взагалі, Польща дуже лояльно ставиться до іноземних громадян, які прагнуть розвиватися на її території, чи то отримання вищої освіти, ведення підприємництва або відкриття бізнесу. Саме тому, так багато українців іммігрують до цієї європейської стабільної держави.

Підбиваючи підсумки, можна зробити висновок, що для вступу до одного з університетів Польщі не вимагається надання величезного переліку документів.

Досить стандартного пакета, який, до того ж виключає надання результатів ЗНО, а для багатьох наших співвітчизників — це дуже важливо. Університети РП радо приймають іноземців, надаючи якісне навчання зі справедливою платою за навчальний рік.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини