Як зібрати документи для вступу в польський ВНЗ?

8963
Facebook Twitter
Як зібрати документи для вступу в польський ВНЗ?

Як би банально це не звучало, але, початок успішної кар'єри кожної людини — це вибір престижного вищого навчального закладу і правильної спеціалізації.


Як би банально це не звучало, але, початок успішної кар'єри кожної людини — це вибір престижного вищого навчального закладу і правильної спеціалізації. Польща — відома на весь світ своїм кваліфікованим і професійним наданням послуг в сфері освіти. Тому, щороку величезна кількість студентів з України прагнуть вступити в кращі польські ВНЗ і отримати європейський диплом. Після того, як абітурієнт визначився з вибором ВНЗ та факультету, саме час подумати про підготовку документів для зарахування.

Процес вступу до ВНЗ Польщі

Система зарахування у вищі навчальні заклади Польщі, на перший погляд, може здатися легкою. Проте, якщо глибше вивчити це питання, то стане ясно, що цей процес має багато нюансів і підводних каменів:

  1. Після того, як Ви визначилися з навчальним закладом/спеціальністю, необхідно, на сайті університету знайти список документів. Для кожної установи свій перелік.
  2. Для більш детальної інформації та правильного порядку подачі документів бажано звернутися за допомогою до представника університету. На сайті є контакти таких співробітників.
  3. Якщо необхідно, то зареєструйтеся в системі IRK. Сплатіть реєстраційний внесок.
  4. Наступний етап — формування, сканування і відправлення документів.
  5. Вступний процес. Навчання на ступінь бакалавра не передбачає вступних іспитів. Державні ВНЗ проводять конкурс — відбір по середньому балу атестата. Приватні ВНЗ ґрунтуються на черговості подачі документів.
  6. В університетах творчого, медичного, архітектурного профілю існують додаткові іспити за напрямками, котрі проходять стаціонарно

Перелік документів для вступу

Зазвичай, документи для зарахування вимагають подавати в білій паперовій теці з прізвищем/ім'ям абітурієнта. В неї входять:

  • анкета студента, заповнена за правилами ВНЗ. Знаходиться на сайті навчальної установи;
  • атестат, його копія. Документ повинен бути переведений в присутності польського присяжного. Також буде потрібно апостиль — зведення про законність атестата;
  • медичний страховий поліс на нещасні випадки;
  • фотографії. Повинні відповідати вимогам: на білому фоні, без куточків. Також потрібно підписати їх (прізвище/ім'я) і вислати в електронній версії;
  • заява про вступ. Форма є на сайті в кадровому відділі;
  • квитанція про оплату реєстраційного внеску;
  • документ, що підтверджує Ваше знання польської мови. Сертифікат про закінчення мовних курсів;
  • ксерокопії закордонного паспорта;
  • додаткові папери: характеристика, грамоти та нагороди.

Переваги оформлення документів в польський ВНЗ з UP-STUDY

Самостійна процедура оформлення відповідних документів для зарахування вимагає організаторських здібностей, знання польської або англійської мов (для уточнення потрібної інформації) і правильних дій. Ці завдання забирають час і виявляються багатьом не до снаги. Стислі терміни оформлення, в які не вкладається абітурієнт, може послужити негативною відповіддю про вступ. Щоб не сталося таких ексцесів, існує компанія UP-STUDY.Ряд перспектив, які відкриваються з нашою програмою, допоможуть полегшити процес вступу. Наші фахівці будуть раді відповісти на всі питання, що цікавлять, допоможуть зібрати і здійснити переклад необхідного пакету документів, забезпечать комфортне навчання/проживання і виступлять посередником між Вами і приймальною комісією. Ми гарантуємо успішний вступ до престижних університетів Польщі.

На закінчення відзначимо, що збір документів до польського ВНЗ досить об'ємна і складна задача. Велика кількість нюансів, які забирають багато часу, можуть зіграти погану роль принести відмову. Тому, ми рекомендуємо віддати весь вступний процес в руки професіоналів і спокійно готуватись до навчання в Польщі.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини