Як взяти з собою на навчання улюблену домашню тварину?

9098
Facebook Twitter
Як взяти з собою на навчання улюблену домашню тварину?

Якщо Ви не бажаєте розставатися з домашнім улюбленцем на час отримання освіти, то варто знати правила транспортування за кордон.

Плануєте відпустку за кордоном, та у Вас є улюблений вихованець, тоді, щоб уникнути стресу тварини, прилаштуйте його у родичів або знайомих. Але, збираючись здобувати вищу освіту в іноземній державі, Ви їдете на великий термін, все залежить від науково-кваліфікаційного рівня, але більше ніж на рік. Так, можна на канікули приїхати додому, відвідати рідних та побачиться з улюбленцем, та якщо морська свинка або рибки не помітять Вашої відсутності, то собака або кішка може відмовитися від їжі та води, через туги. Якщо Ви не бажаєте розставатися з домашнім улюбленцем на час отримання освіти, то варто знати правила транспортування за кордон.

Необхідні документи і особливості перевезення улюбленця

Врахуйте, що є правила як для вивозу, так і для ввезення в іноземну державу. Існують особливості транспортування, в залежності від виду вихованця та його унікальності. Розглянемо перелік документів, які необхідні, щоб покинути Україну:1. Введений під шкіру вихованця чіп, певного стандарту: SO11784 або SO11785.2. Міжнародний паспорт улюбленця, якщо йому понад рік, має бути вклеєне фото.3. Сертифікат від ветеринара формату 1. Цей документ необхідний при подорожах, навіть при поїздках поїздом, автомобілем та літаком в межах України.4. Комплексна вакцина. Для собак та кішок вони різні, свій комплекс, індивідуально для виду.

5. Вакцинація проти сказу.6. Аналіз крові (не пізніше одного місяця) на титрування антитіл до вірусу сказу.7. За 1-2 доби до вильоту або виїзду потягом за кордон, проводиться спеціальна обробка проти паразитів, як зовнішніх, так і внутрішніх.8. Документ, котрий підтверджує, що тварина не має племінної цінності.9. Спеціальний контейнер, який міцно закривається та має відповідну ліцензію та сертифікат якості.

Вимоги при ввезенні улюбленця в закордонну державу

Більшість українських абітурієнтів вибираю Республіку Польща, для здобуття вищої освіти, та ми розглянемо особливості перетину кордону з Польщею, разом зі своїм вихованцем, для якого необхідно:1. Свідоцтво, видане офіційним ветеринарним представництвом України про здоров'я тварини. Видано не пізніше семи днів до поїздки.2. Міжнародний паспорт, з датами проведення щеплення від сказу. Прищеплення має бути зроблено не раніше, ніж за місяць до переїзду, та не пізніше, ніж 12 місяців, до транспортування.

Також, не забудьте, що якщо Ви летите літаком, то потрібно заздалегідь бронювати переліт з вихованцем.

Існують правила транспортування різних видів тварин, відповідно до їх походження, наприклад, гризунів перевозять в щільно закритій банці, але з великою кількістю вентиляції; птиці переїжджають в спеціальних садках; риб та дрібно плаваючих можна перевозити в пакеті з поліетилену, наповненого водою 1/3 та повітрям. Ігуан, змій та інших плазунів варто помістити в спеціальні мішки з бавовняного паперу.

Отже, на відміну від американців, французів та інших іноземців, для яких, подорож з улюбленими тваринами — звична справа, для українців — це дивина, та досить трудомісткий процес. Тому, якщо Ви хочете забрати з собою улюбленця, ретельно ознайомитися з правилами виїзду та в'їзду в бажану країну, та з усією відповідальністю підготуйте відповідні документи. У всьому іншому, якщо Ви правильно оформите документи, та успішно пройдете первинний переїзд, далі, це стане звичною справою, та не буде віднімати час та сили, а домашня тварина буде з Вами.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

28 стипендій на 50% знижку на навчання

Пропозиція

Для всіх учасників UP-STUDY. Бронюйте за собою місце у конкурсі прямо зараз

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини