Як виглядає вступний процес, віддавши перевагу польським університетам?

5864
Facebook Twitter
Як виглядає вступний процес, віддавши перевагу польським університетам?

У даній статті ми представимо етапи зарахування, завдяки яким українці, що вступають до польських ВНЗ, у свою чергу, зможуть побачити, як зареєструватися для навчання в обраному закладі.

Процес вступу до університету — це етап освітнього життя, який очікує велику частину випускників середніх шкіл, що бажають продовжити подальше придбання знань та кваліфікації. Особи, які беруть участь у наборі до структур вищої освіти вперше, можуть загубитися під час реєстрації. Особливо це стосується тих українських абітурієнтів, які прийняли рішення здобувати освіту в іноземних університетах, наприклад, ВНЗ Республіки Польща, що дозволяють придбати затребувану професію з низькою платою за навчальний рік. З цієї причини, у даній статті ми представимо етапи зарахування, завдяки яким українці, що вступають до польських ВНЗ, у свою чергу, зможуть побачити, як зареєструватися для навчання в обраному закладі.

Особливості вибору досліджень при навчанні у Польщі

Перш ніж почати реєстрацію, необхідно добре розглянути університет та галузь навчання. Остаточне рішення має бути результатом власних думок, а не впливу батьків, колег, друзів, знайомих, обставин або навколишнього середовища. Також завжди корисно врахувати друге поле дослідження, тобто подальше навчання після бакалаврату. Краще відразу дізнатися, як потім буде проходити процес зарахування, чи потрібно складати іспити, чи є в обраному ВНЗ післядипломна освіта на необхідній спеціальності. До речі, дуже часто абітурієнти, як українські, так і іноземні, не можуть визначитися не тільки зі структурою вищої освіти, а й зі спеціальністю. У такому випадку, краще вдатися до кваліфікованої допомоги.

Українці, які обрали у помічники при вступі центр польської освіти UP-STUDY можуть розраховувати на підтримку у виборі міста, університету та напрямку досліджень від наших експертів, котрі задовольнить всі Ваші запити. Також клієнти нашої компанії отримають допомогу при оформленні візи та вирішенні питання з місцем проживання на час навчання.

Процес рекрутації на навчання в один з польських університетів

Повний графік вступу до польського університету можна знайти на веб-сайті обраного ВНЗ. У деяких вищих школах, особливо у художніх, все починається зі складання вступних іспитів. Однак реєстрація для навчання частіше стартує з заповнення спеціальної форми, що знаходиться на веб-платформі — її адреса залежить від університету, в якому є охота вчитися. Якщо вже є результати бакалаврату, їх необхідно передати у базу даних ВНЗ. Наступний крок — заплатити комісійний збір, розмір якого залежить від кількості обраних напрямків. Таким чином, перший етап реєстрації буде позаду. Набір у другій фазі змушує чекати результатів вербування. Якщо абітурієнт знаходиться у списку «прийнятних» кандидатів, можна взяти підписані документи в офісі служби студентів або у секретаріаті відповідного факультету, де знаходиться обраний напрям.

Може бути ситуація, в якій кандидат не буде допущений до досліджень при першому розгляді. У цьому випадку можете не хвилюватися, тому що під час набору багато кандидатів відмовляються від свого вибору в останню хвилину, а це значить, що у другому або третьому розгляді з'явиться шанс потрапити на напрямок мрії. Все, що потрібно зробити, це просто бути терплячим та чекати до кінця реєстрації або скористатися допомогою фахівців UP-STUDY, які гарантують вступ до обраного ВНЗ на вподобану спеціальність.

Отже, процес реєстрації на навчання у польському ВНЗ має багато тонкощів та особливостей. Багато що залежить від конкретно обраного закладу. Проте варто зауважити, що до університетів Польщі українцям вступати значно легше, ніж навіть до вітчизняних, оскільки не враховуються результати ЗНО, а також більшість не вимагає складання іспитів.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Останні місця - Вступ на осінь 2024 зі знижкою 50%

Акція 499 євро 250 євро

Останні місця - Вступ на осінь 2024 зі знижкою 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини