Додаток, який допоможе студентам польських ВНЗ, котрі бажають змінити наукового керівника

8935
Facebook Twitter
Додаток, який допоможе студентам польських ВНЗ, котрі бажають змінити наукового керівника

В університетах Республіки Польщі аби змінити призначеного керівника проєкту є додаток для зміни промоутера. Розглянемо особливості цього додатка більш детально у представленій статті.

Написання дипломної дисертації не завжди легко дається студентам вітчизняних та закордонних установ вищої освіти. Багато перешкод, таких як творча криза, відсутність глав та джерел, втрата файлу з письмовим змістом та інші чинники, можуть перешкодити реалізації великої наукової праці.

Іноді, правда, трапляється, що проблема може полягати у промоутері (науковому керівникові, семінаристі), з яким необхідно багато працювати для досягнення позитивних результатів.

В українських університетах практично неможливо змінити призначеного керівника проекту, але у Республіці Польщі, університети якої все частіше вибирають наші співвітчизники для придбання якісного європейського диплома, у такій ситуації варто знати, що є додаток для зміни промоутера. Розглянемо особливості цього додатка більш детально у представленій статті.

Зміна промотора. Як це можливо при написанні дипломної роботи, перебуваючи на навчанні в одному з університетів Польщі?

Такі дії можливі, коли студент не задоволений співпрацею з запропонованим промоутером. Цьому є багато причин. Одна з них — погані взаємини з людиною, з якою необхідно створювати наукову роботу. Однак причини можуть бути зовнішніми. Це означає, що зміни промоутера також можуть бути зроблені внаслідок вибору іншого предмета бакалаврської або магістерської роботи. Ще однією обґрунтованою обставиною для зміни наукового керівника є можливість роботи над обраною темою з представником іноземного ВНЗ.

Додаток для зміни семінариста, який курував наукову роботу

Зміна промоутера можлива тільки після подачі спеціальної заяви до деканату. Модель такого документа можна знайти на веб-сайті університету, де відбувається навчання. Заповнений додаток повинен включати особисті дані студента, ім'я та прізвище, номер групи, місце проживання, напрямок навчання та рік отримання освіти, номер телефону. Необхідно, щоб додаток також містив чотири підписи: студента, поточного промоутера, майбутнього наукового керівника та директора установи вищої освіти або кафедральних зборів. У проханні слід викласти також обґрунтування готовності надати необхідні додаткові документи.

Як відбувається вибір промотора у польських університетах?

Перш ніж подавати заявку на зміну наукового керівника, фахівці UP-STUDY рекомендують ретельно розглянути своє рішення, а також вибрати людину, що допоможе створити проект у такому вигляді, в якому Ви його бачите. Для цього краще поговорити з іншими студентами, науковцями та академічним персоналом, щоб дізнатися, хто буде краще для Вас та принесе найбільше допомоги при розгляді обраної теми. Слід також враховувати наукову область, в якій буде виконуватися проект, оскільки тільки промоутер з великим досвідом (в ідеалі з закордонним) буде найбільш корисним при написанні.

Підбиваючи підсумки, варто особливо підкреслити, що, як можна побачити з викладеної інформації, зміна промоутера пов'язана з важким вибором та наданням декількох дуже важливих підписів, без яких неможливо буде подати заявку до деканату.

У складній ситуації зусилля часто окупаються. Новий промоутер може змусити студента почати дипломну роботу швидше, направити у потрібне річище главу або весь науковий текст. Також, під час написання дипломної роботи варто знати правила складання виносок та правила редакції бакалаврської/магістерської роботи, тому рекомендуємо прочитати статті, присвячені цим темам на нашому сайті.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2024 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини