Як стати незалежним під час придбання освіти у Польщі?

1535
Facebook Twitter
Як стати незалежним під час придбання освіти у Польщі?

Фахівці центру польської освіти UP-STUDY підготували рекомендації, з яких можна дізнатися, як стати незалежною людиною набуваючи необхідної кваліфікації в одному з обраних університетів Республіки Польща.

Перехід від стадії життя дитини до дорослого, ймовірно, є одним з складних періодів зрілості людини. Взяти на себе відповідальність за всі елементи повсякденного життя непросто, та багато людей цього бояться. У студентів, які вирішили відмовитися від допомоги батьків, бувають проблеми з цим. Часто страх не дозволяє робити це швидко, тому фахівці центру польської освіти UP-STUDY підготували рекомендації за допомогою яких можна дізнатися, як стати незалежною людиною, набуваючи необхідну кваліфікацію в одному з обраних університетів Республіки Польща.

Що таке незалежність студентів під час навчання в університеті?

Для кожної людини слово незалежність має своє значення, але кажучи про учнів закладів освіти, — це, найчастіше, асоціюється з відмовою від грошей. Це повна відповідальність за власне життя, тобто за оплату квартири за витрати на організацію побуту, дозвілля, забезпечення їжею та задоволення інших фізіологічних потреб. Не завжди студенти прагнуть отримати повну незалежність, деякі з них, бажаючи полегшити ношу витрат батьків, беруть лише кошти на оплату навчання та житла, але інші витрати покривають самостійно.

Коли варто виходити з-під матеріальної опіки батьків?

Немає певного віку, в якому краще стати незалежним.

Деякі роблять це після досягнення повноліття, інші наважуються у віці 30 років, подібна обставина індивідуальна, залежить від безлічі факторів, а також від характеру та підготовленості кожної окремої молодої людини. Основне правило полягає у тому, що краще почати якомога раніше, тому що з віком посилюється пов'язаний з цим страх — у такій ситуації відхід від батьків стає важче.

У разі студентів, ситуація виглядає зовсім інакше та залежить від форми навчання, на яку учень вирішив вступити до університету. Найскладніше студентам, які залишаються у рідному місті та отримують там вищу освіту, адже вони продовжують жити вдома, а це не найкраща обставина для незалежності. Після від'їзду з рідного міста студенти знаходяться в іншій ситуації, оскільки спочатку їм доводиться стикатися з багатьма життєвими ситуаціями самостійно.

Як отримати самостійність та вийти з-під опіки батьків у матеріальному плані?

Основою є мотивація, без якої студенти не поспішають ставати самостійними. Якщо вже є достатнє бажання, яке прийшло з розумінням, або з процесом вступу до університету, брати контроль та відповідальність за своє життя не страшно. Однак цього недостатньо для повного вирішення всіх життєвих проблем — потребуються й матеріальні ресурси на потреби.

Щоб стати самостійним у матеріальному плані потрібно працювати та заробляти собі на життя. Якщо бажаєте виїхати, необхідно шукати джерело доходу навіть під час навчання. Інше прийде з часом — успішний життєвий досвід дозволить закінчити навчання, знайти роботу за фахом з хорошим заробітком, купити власну квартиру та повністю здобути незалежність.

Варто зауважити, що у студентів-іноземців польських університетів, які вирішили навчатися на стаціонарній формі, є можливість влаштуватися на підробіток попри її профіль, без додаткових дозволів на роботу. Водночас, учням-нерезидентам РП потрібно робоче запрошення або дозвіл на зайнятість.

Підсумовуючи, зауважимо, що стати незалежними під час навчання варто кожній свідомій молодій людині, яка бажає стрімко побудувати кар'єру. Під час навчання, що суміщається з підробітком, учні набувають матеріальні засоби, та безцінний досвід роботи в європейському колективі. Також, такі молоді люди цікавлять роботодавців, оскільки у них можна розглянути велику старанність, прагнення та потенціал.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини