Як скористатися велопрокатом студентам у Польщі

7923
Facebook Twitter
Як скористатися велопрокатом студентам у Польщі

Дана стаття буде корисна як польським студентам, так і абітурієнтам ВНЗ РП, оскільки ми поділимося інформацією про те, як правильно орендувати велосипед та скільки це коштує.

Студенти європейських закладів вищої освіти мають безліч можливостей для всебічного розвитку. Все частіше вони проявляють ініціативу та поєднують приємне з корисним, пересівши з міського транспорту на Сітібайки. У Республіці Польща, яку так часто вибирають українські абітурієнти для здобуття вищої освіти, є своя система велопрокату. Вона проста та зрозуміла як для локальних мешканців, так і для іноземців, що сприяє пересуванню таким видом транспорту. Однією з найпопулярніших систем оренди велосипедів є Nextbike. В останні кілька місяців з'явився новий проект, який дозволяє студентам університетів Варшави використовувати велопрокат абсолютно безкоштовно. Дана стаття буде корисна як польським студентам, так і абітурієнтам ВНЗ РП, оскільки ми поділимося інформацією про те, як правильно орендувати велосипед та скільки це коштує.

Як та де орендувати Сітібайки польським студентам?

Як уже згадувалося, у багатьох містах Польщі діє система прокату Nextbike. Дана система є проектом німецької компанії, яка передбачає повну автоматизацію процесу. Аналогічні системи діють на території інших держав, серед яких: Німеччина, Нова Зеландія, Австрія, Латвія, Туреччина та Польща. Все що потрібно для велопрокату — пройти реєстрацію у системі Nextbike, а після цього поповнити особистий рахунок на потрібну суму. Після виконаних маніпуляцій можна сміливо відправлятися до будь-якого з прокатів міста та вибирати для себе відповідний байк. При частому використанні такого виду транспорту, студентам та іншим городянам краще оформити собі картку. Щоб авторизуватися необхідно ввести номер мобільного телефону та придуманий пароль.

Після авторизації потрібно ввести номер обраного байка та можна вирушати, попередньо запам'ятавши номер кодового замка велосипеда. Що стосується якості самого транспорту, то можна помітити, що вона на досить високому європейському рівні. Основна маса байків мають три передачі швидкості, а також виробляють під час їзди енергію, яка дозволяє у нічний час працювати переднім та заднім фарам. Гальмівні системи завжди в нормі, а самі байки чисті та зручні для пересування міськими трасами. Що стосується вартості, то в залежності від міста перші 20-30 хвилин — безкоштовно, перша година їзди складає 2 злотих, наступні — 4.

Безкоштовний прокат для студентів польської столиці

Фахівці UP-STUDY звертають увагу студентів стаціонарної форми навчання університетів Варшави, що з початку поточного року стартував проект двох бізнесменів, який передбачає безкоштовний велопрокат для зазначеної категорії населення. Є, звичайно, деякі умови, але вони цілком прийнятні. Щоб орендувати Сітібайки безкоштовно, необхідно:— бути студентом одного з столичних ВНЗ;— місячний пробіг орендованого велотранспорту повинен становити не менш ніж 120 км, тільки у межах міста;— з певною періодичністю прибувати до власника для зміни рекламних повідомлень, розміщених на байку.

Система була запозичена у бізнесменів Тайваню, але обіцяє прижитися у Польщі. Структура полягає в наступному: студент заповнює анкету на сайті, при наявності вільного транспорту підписується двосторонній договір, терміном на 7 місяців. В цей час не потрібно постійно повертати байк власнику, а пробіг контролюється з допомогою програми на смартфоні. Заробляти бізнесмени розраховують на рекламі, яка буде розміщена на транспорті.

Підсумовуючи, варто зауважити, що польські студенти стаціонару мають цілий ряд привілеїв, а тепер це поширюється й на велопрокат. Якщо проект приживеться, швидко окупиться та буде приносити очікуваний дохід, він пошириться й на інші міста. Та й без цього орендувати Сітібайки у Польщі студенти можуть легко, просто та доступно.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2024 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини