Як продовжити студентську візу в Польщі?

19204
Facebook Twitter
Як продовжити студентську візу в Польщі?

У даній статті ми розповімо Вам про можливі варіанти продовження навчальної візи в Польщі, та про перелік необхідних документів для цього процесу.


У даній статті ми розповімо Вам про можливі варіанти продовження навчальної візи в Польщі, та про перелік необхідних документів для цього процесу. Якщо з візами на короткий період навчання — все зрозуміло, то зі студентською візою і її продовженням можуть виникнути проблеми тому, що навчання в університетах Польщі триває не менше трьох років, а терміни візи категорії D обмежений від півроку до року.

Способи продовження польської візи для навчання

Продовження візи, перебуваючи безпосередньо в польській державі, можливо тільки у виняткових випадках:

  1. Факультативне продовження візи. Терміни дії візи можна продовжити за умови, якщо студент доведе існування серйозних і беззаперечних причин, котрі не дозволяють йому залишити країну. Такий вид продовження здійснюється на території Польщі тільки один раз.
  2. Отримання Карти побиту — документ, який дає право на тимчасове проживання в Польщі і дозволяє перебувати в державі до трьох років. В основному, перша Карта побиту оформляється до 15 місяців. Також, Карта відкриває перспективи: в офіційному працевлаштуванні для підробітку студента, у вільний від навчання час; подорожам по шенгенській зоні; безкоштовному медичному обслуговуванню та в іншому.
  3. Обставини, які настали незалежно від волі іноземця і не були передбачені в день подачі документів на національну візу, а саме:
  • через професійну діяльність. Підписання нового контракту або його продовження;
  • за станом здоров'я. По закінченню терміну перебування зі студентом трапився нещасний випадок і його стан здоров'я виключає можливість покинути польську державу вчасно;
  • на підставі гуманітарних причин: військовий стан на батьківщині, жертви будь-якого виду насильства.

4. Нова студентська віза. Для продовження візи таким способом, студенту необхідно буде повернутися на батьківщину і заново оформити студентську візу. На практиці цей варіант використовується дуже рідко.

Необхідні документи для продовження студентської візи в Польщі

Процес продовження починається за 45-50 діб до закінчення терміну дії Вашої візи. Пакет документів подається в Воєводство за місцем проживання, та включає:

  • заяву із зазначеними причинами продовження терміну перебування на польській території;
  • довідку з місця навчання про продовження здобуття освіти;
  • документ, який підтверджує легальне перебування в країні;
  • чинний паспорт;
  • довідку, що підтверджує наявність житла: оплачене орендоване житло, прописка з гуртожитку, наявність власного житла;
  • актуальні фотографії;
  • медичний страховий поліс;
  • виписку з банку, яка підтверджує наявність грошових коштів на весь період продовження навчання.

Вартість процесу продовження навчальної візи

Сума оплати може змінюватися від способу продовження візи. За факультативний спосіб збільшення терміну перебування, необхідно заплатити 30 євро в перерахунку зі злотих за курсом Національного банку Польщі. Вартість процедури продовження по Карті побиту становить 390 злотих (гербовий збір + виготовлення документів). Оплата за продовження національної візи категорії D з вагомих причин становить приблизно 400 злотих. Виходячи з отриманої інформації, ми можемо сказати, що продовження студентської візи — процес досить трудомісткий і відповідальний. Також, він вимагає організації від Вас. Завдяки існуванню ряду різних варіантів продовження візи, є ймовірність закінчити цей процес успішно. Для цього, необхідно дізнатися детальну інформацію про процедуру збору всього переліку документів для продовження, та чітко слідувати інструкціям, отриманим в Воєводстві за місцем прописки.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2024 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2024 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини