До університетів вступило покоління студентів, які народилися після 2000 року

7989
Facebook Twitter
До університетів вступило покоління студентів, які народилися після 2000 року

Інтерес статті полягає в тому, що ми розповімо про особливості нового покоління та розглянемо, як може змінитися ринок праці, з виходом на нього фахівців з молоді 2000-х.

У світі дуже цікавий період, котрий стосується сфери освіти, оскільки, в університети вступили молоді люди, які народилися в 2000 році та, незабаром, вони стануть повноцінними професіоналами. Для деяких людей, такий факт нічого не змінить, але, для міжнародного та світового ринків праці, а також, для самої сфери освіти — ця подія може стати справжньою революцією. Нове покоління кардинально відрізняється від людей старої формації, що простежується, через специфіку їх повсякденного життя та сильну прихильність до технологій. Молоді люди, які народилися на початку XXI століття не уявляють будніх, без використання звичних гаджетів, планшетів, комп'ютерів та автоматизованих систем. Інтерес статті полягає в тому, що ми розповімо про особливості нового покоління та розглянемо, як може змінитися ринок праці, з виходом на нього фахівців з молоді 2000-х.

Покоління Z. Хто вони та в чому їх особливість?

Люди, які народилися у 2000-ному та наступних роках є, так званою генерацією покоління Z (C) або просто онлайн-поколінням. Особливістю є те, що вони народилися та зростали в той час, коли вплив нових технологій на суспільство вже було сильно помітним. Все це означає, що вони виросли вже за часів, коли мобільні телефони стали звичною річчю, в кожній родині був інтернет та інші технічні засоби й інновації. Це покоління має інший підхід до повсякденних речей, ніж попереднє. Не уявляючи світ без технологій, вони звикли майже весь потік інформації отримувати або знаходити швидко та з мережі. Через постійну близькість інтернету, онлайн-покоління розділяє все в ньому, як з допомогою соціальних мереж, так і через тематичні форуми та блоги.

Варто зауважити, що у всього цього є й суттєві мінуси, а саме те, що покоління Z:

  • не любить використовувати письмове приладдя, вважаючи за краще клавіатуру;
  • погано засвоюють написану на папері інформацію;
  • не вміють слухати та мають погану аудіальну пам'ять;
  • залежні від потоків інформації;
  • не поспішають стати самостійними.

Що зміниться на ринку праці з виходом таких фахівців?

З одного боку, кваліфіковані кадри нової формації можуть удосконалити та автоматизувати безліч процесів, оскільки, мають новий погляд та інші навички в роботі з технікою. Також, завдяки їм, можуть бути революціонізувати способи проведення занять з використанням нових технологій. Але, з іншого ракурсу, на ринок вийдуть співробітники, які, в критичній ситуації, коли частина технологій буде виведена з ладу, або станеться збій в системі та не будуть працювати деякі комунікації, не зможуть зробити нічого, оскільки, не уявляють, як можна працювати без техніки. В європейських країнах активно впроваджують технології в освітній процес початкових та середніх шкіл. Створюються єдині мережі для шкіл та надають доступ до онлайн-бібліотек, архівам, іграм, котрі розвивають та навчають. В університетах, технологічний процес не так добре налагоджений, але, Міністерства освіти країн ЄС працюють в заданому напрямку.

Підбиваючи підсумки, варто зауважити, що, на міжнародному та світовому ринках праці місце знайдеться, як для професіоналів старого гарту, так і для фахівців нової формації. Не можна сказати однозначно, як проявлять себе, надалі, молоді люди, які народилися, після 2000-х, але те, що ситуація кардинально зміниться — однозначно. Вищі навчальні заклади Республіки Польща та інших європейських країн вже прийняли до своїх лав перших студентів онлайн-покоління та ретельно передають знання, спрямовуючи їх у потрібне професійне річище.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини