Як кинути навчання? — Форма заявки та видалення зі списку студентів

4331
Facebook Twitter
Як кинути навчання? — Форма заявки та видалення зі списку студентів

Відмова від навчання не така проста процедура, як може здатися. Щоб відповісти на питання «Як кинути університет?», фахівці центру польської освіти UP-STUDY вирішили підготувати спеціальний путівник.

Відмова від навчання не така проста процедура, як може здатися. Деякі думають, все, що потрібно зробити, — звернутися до деканату чи університету з проханням виключити їх зі списку студентів. Для студентів університетів Республіки Польща, які відвідують приватну навчальну структуру, де щомісячна плата за навчання повинна бути внесена, цей момент особливо важливий. Щоб відповісти на питання «Як кинути університет?», фахівці центру польської освіти UP-STUDY вирішили підготувати спеціальний путівник.

Форма звернення з приводу виключення з ВНЗ Польщі

Якщо студент прийняв рішення покинути університет, йому потрібно шукати заяву про звільнення з навчання на сайті структури освіти. Потрібно коректно заповнити цей тип документа, додавши до нього інформацію: особисті дані, спеціальність, номер групи, рік навчання. Крім того, слід включити обґрунтування, в якому пояснюється причина бажання бути виключеним.

Як тільки студент дізнається, яким чином заповнити заявку, можна перейти до наступної частини керівництва. Заповнена заявка повинна бути передана до деканату, де співробітник, що займається напрямком, на якому навчається учень, відзначить ім'я та прізвище для видалення на онлайн-платформі.

Люди, які відвідують приватні навчальні заклади, повинні пам'ятати, що в їхньому випадку заява необхідна, щоб не потрібно було продовжувати платити за навчання після фактичного виключення з нього.

Мотив вилучення імені із списку може бути звичайною неприязню до групи. Студенти, які беруть участь у безкоштовній освітній програмі, часто використовують цей метод, тому що вони можуть зберегти свій студентський квиток ще на кілька місяців. Деякі установи негайно приймають цей документ, якщо Ви подаєте заяву.

Повернення імені до списку студентів

Відмова від навчання не є остаточним рішенням. Багато людей приходять через кілька днів з бажанням повернутися в університет. З цієї причини кожен ВНЗ Республіки Польща має певний термін у зазначених правилах, протягом якого, навіть після підписання заяви про відставку, студент може подати наступну на відновлення навчання. Цей момент потрібно уточнювати попри причину первинного рішення.

Які можуть бути реальні причини бажання отримати відставку?

Студенти вирішують покинути університет з різних причин. Однією з них є погані оцінки, які обумовлені неправильно обраним напрямом або спеціалізацією. Іноді, деякі учні у такий спосіб хочуть уникнути виконання умов для предмета, який не до душі. З огляду на ці причини, варто знати, як написати заяву про відмову від навчання.

Якщо ж не влаштовує Ваш попередній напрямок, який було обрано необачно, можливо, більше зацікавлять орієнтовані на майбутнє методи навчання. Одним з них є подвійне навчання або режим, що поєднує досвід роботи з теоретичними знаннями. Наприклад, якщо навчання відбувалося за фахом «Комп'ютерні системи та мережі», то другим може бути «Данологія», яка дозволяє вивчати всі аспекти інформації та ресурсів даних.

Підсумовуючи, є сенс підкреслити, що не обов'язково у разі виникнення казусу, або неприємної обставини, пов'язаної з предметом, викладачів або подією, писати заяву про виключення зі списку студентів. Завжди можна взяти академічну відпустку, перевестися на іншу спеціальність або змінити відділення. Хоча, навіть у разі, якщо заяву на відрахування складено та передано до деканату, можливі шляхи відступу, тому у будь-якому випадку можна розв’язати питання з максимальною вигодою для себе.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2024 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини