Данологія — дослідження інформаційних ресурсів. Де у Польщі вивчати ІТ?

2299
Facebook Twitter
Данологія — дослідження інформаційних ресурсів. Де у Польщі вивчати ІТ?

У статті поговоримо про цей напрямок, а також розповімо, де ще у Польщі можна вчитися для отримання однієї з професій ІТ.

На ринку праці відбувається революція, це стосується й навчання в університетах Республіки Польща. Багато польських ВНЗ пропонують піонерські напрямки. Сьогодні поговоримо про Вроцлавський технологічний університет, де недавно з'явилася нова спеціалізація. Напрямок, про який піде мова, дозволить студентам отримувати багато прихованої інформації та здійснювати пошук у великих базах даних. Такі можливості відкриються для учнів, котрі обрали область досліджень, яка називається «Наука про дані», або «Данологія». У статті поговоримо про цей напрямок, а також розповімо, де ще у Польщі можна вчитися для отримання однієї з професій ІТ.

Що вивчає наука про дані, пропонована у Вроцлавському технологічному університеті?

Данологія — це область досліджень, яка вже з'явилася у світі, у відомих університетах, таких як Стенфордський університет або MIT у США. Є можливість дізнатися про напрямок у Польщі, у Вроцлавському технологічному університеті. Влада установи каже, що завдяки спеціалізації можна стати «Шерлоком Холмсом даних», але потрібно багато віддачі від студентів. Терен та робота орієнтована на амбітних людей.

Danology була створена через попит у багатьох галузях. Це робить діяльність добре оплачуваною, дипломований фахівець може знайти місце там, де є справа з базами даних. Це може бути: IT, спорт, Інтернет, соціальні мережі, медицина та багато інших сфер життя.

Польський еквівалент «Data Science» не створений без причини. Це відповідь на потік даних в Інтернеті, а також інших ЗМІ, що зробило пошук інформації не простим через високу невизначеність у правдивості джерел. Для цього будуть навчатися данологи, що займаються пошуком та аналізом корисної інформації на ресурсах комп'ютерних систем.

Навчання у Вроцлавському технологічному університеті, на факультеті комп'ютерних наук та управління, з даної спеціальності можливо у стаціонарній формі. Це, не повинно бути демотивацією, тому що данологія — далекоглядний шлях, який має великі перспективи. Перший набір на спеціалізацію пройшов у грудні, а дослідження почалися у лютому 2018 року. Зважаючи на це, були враховані та виправлені недоліки, а методика викладання стала максимально ефективною.

У яких установах Польщі перспективно вчитися на ІТ-напрямках?

Не всі мріють аналізувати великі обсяги інформації та потоки даних, але це не означає, що вони не хочуть стати айтішниками. Багато установ освіти Польщі пропонують великий вибір ІТ-спеціальностей, з можливістю навчатися як польською, так і англійською мовою, причому з доступною платою за навчальний рік. У цьому випадку фахівці UP-STUDY рекомендують розглянути обрані польські університети:

Якщо Ви вирішили вступати до будь-якої із запропонованих установ освіти, щоб весь процес пройшов без зайвих нервів, варто звернутися до наших фахівців. Крім того, що абітурієнти отримають кваліфікаційну допомогу при підготовці документів, також наші експерти запропонують декілька варіантів житла на вибір та нададуть рекомендації щодо процесу відкриття візи.

Отже, данологія — новий та перспективний напрям, але вибираючи його, варто враховувати, що працювати доведеться з подвоєною інтенсивністю. Як будь-яка зі спеціальностей ІТ, наука про дані вимагає зусиль та навчання навіть після отримання диплома. Якщо це не для Вас, можна вибирати інший терен, який ближче за спрямованістю, вимагає менше зусиль, але при цьому принесе хороший заробіток та моральне задоволення.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини