Як дізнатися чи вступив ти до польського ВНЗ?

11378
Facebook Twitter
Як дізнатися чи вступив ти до польського ВНЗ?

Вступні кампанії у Республіці Польща, та й вітчизняних університетах вже стартували. У цій статті ми розповімо, якими способами кандидат на навчання у Польщі може дізнатися про результати вербування.

Вступні кампанії у Республіці Польща, та й вітчизняних університетах вже стартували та установи освіти навперебій розхвалюють свої структури, щоб завербувати максимально можливу кількість студентів до своїх рядів. Це звична та логічна поведінка ВНЗ, але абітурієнтам потрібно бути на 100% зібраними, щоб правильно підібрати університет та спеціальність під себе, з урахуванням не тільки тенденцій ринку, побажань роботодавців та перспективності області, а й особистих пріоритетів, талантів та можливостей. Уже не перший рік прагматичні українці відправляються отримувати кваліфікацію у Польщі, оскільки порівнявши ціни та майбутні можливості, що відкриваються з польським дипломом, прийшли до висновку, що більш доцільно інвестувати у навчання за кордоном. Деякі учні вдаються до допомоги кваліфікованих фахівців у процесі вступу до РП, інші намагаються організувати все самостійно, але і ті й інші розмірковують над питанням: «Яким чином вдасться дізнатися, що мене зарахували до лав студентів?». Незнання найгірше, тому у статті ми розповімо, якими способами кандидат на навчання у Польщі може дізнатися про результати вербування.

Вартість процесу вступу до польських установ вищої освіти

На старті процесу вступу, всі кандидати на навчання реєструються у системі IRK. На цій онлайн-платформі до створеного особистого облікового запису потрібно буде внести персональні дані, інформацію про статус попередньої освіти, а також підсумки її завершення. Крім цього, потрібно сплатити сервісний збір. Сума залежить від кількості напрямків, на які претендує абітурієнт. Через те, що деякі спеціальності мають обмежену кількість місць, кандидати, прагнучи вступити до ВНЗ у поточному році, вибирають відразу кілька напрямків, щоб мати більше шансів. Вартість вступу на один курс, в основному, не перевищує 180 злотих. Відповідно, ця сума множиться на кількість обраних програм. Повернути плату за рекрутизацію можна лише у разі, якщо курс не відкрився через недостатню кількість учнів, або тоді, коли внесок сплачено після завершення процесу прийняття заявок.

Як дізнатися інформацію про статус вступу?

У державних університетах процес зарахування відбувається на підставі іспитів, у приватних — після проходження співбесіди та у порядку подачі заявок. До слова, іноземцям дуже важливо знати, чи вступили вони до обраного університету, якомога раніше, адже запрошення є підставою для відкриття довгострокової польської візи категорії D, що дозволяє легально перебувати та вчитися на польській території. Зазвичай, попри тип установи, відповідальні відділи відразу після прийняття рішення за кожним студентом відправляють лист про зарахування, а також сповіщають у телефонному режимі. Якщо учень не має терпіння та бажає довідатися про свою ситуацію особисто, з подібним питанням він завжди може звернутися до відділу обслуговування іноземних студентів або до секретаріату відповідного факультету. Підкреслимо, що студенти, які вступають з центром польської освіти UP-STUDY до одного з обраних університетів-партнерів, можуть дізнатися інформацію у наших фахівців.

Також, звернемо увагу, що вибираючи в якості помічника нашу компанію, Ви можете розраховувати не тільки на стовідсоткове зарахування до ВНЗ, котрий сподобався, й підтримку під час відкриття візи та пошуку житла.

Отже, щоб дізнатися про статус вступу, потрібно або чекати офіційного листа, або поцікавитися ситуацією у відділі, що займається іноземцями. Зверніть увагу, якщо Вас не зарахували при першому розгляді кандидатів, це не означає, що все втрачено. Багато абітурієнтів, щоб підстрахуватися, подають документи на кілька спеціальностей. Таким чином, вибираючи один напрямок, місце на іншому звільняється, що може стати шансом для Вас.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

28 стипендій на 50% знижку на навчання

Пропозиція

Для всіх учасників UP-STUDY. Бронюйте за собою місце у конкурсі прямо зараз

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини