Як батькам відвідати студента в Польщі? Віза

9643
Facebook Twitter
Як батькам відвідати студента в Польщі? Віза

Через те, що необхідність прийняття рішення про вищу освіту, країну, місто її отримання і всі інші супровідні питання необхідно врегулювати, найчастіше, безпосередню участь беруть в цьому процесі батьки абітурієнта.

Через те, що необхідність прийняття рішення про вищу освіту, країну, місто її отримання і всі інші супровідні питання необхідно врегулювати, найчастіше, навчаючись у випускному класі, то безпосередню участь беруть в цьому процесі батьки абітурієнта. Це і не дивно тому, що від рішення залежить майбутня професія, середа проживання і ще маса нюансів, а врахувати всі деталі і тонкощі без допомоги людей з досвідом, які бажають дати краще життя і відкрити перспективи, дуже складно. До того ж, вся матеріальна сторона, найчастіше, покладена на батьків. Прийнявши рішення відправити дитину здобувати вищу освіту в Польщі, необхідно подумати, як можна буде наносити їй візити. Якщо Ви віддали перевагу допомозі, в процесі вступу свого чада, нашому центру польської освіти UP-STUDY, то можете розраховувати на інформаційну допомогу для батьків в підготовці пакету документів для перетину кордону, в період дії безвізового режиму.


Існує кілька варіантів, які допоможуть провідати свого студента, що знаходиться на навчанні в Польщі. Серед яких: перетин кордону за умовами безвіза, оформлення короткострокової візи, шопінг візи, гостьова віза в Польщу, віза по Карті Поляка. Розглянемо найлегші з варіантів більш детально, бо всі вони мають нюанси, не враховуючи які, можна отримати відмову і порушити Ваші плани.

Візит батьків за умовами безвіза

Відправляти дитину на навчання в Польщу не тільки надійно і перспективно, але і зручно. По-перше, Республіка Польща знаходиться територіально близько до України, а оскільки зараз практично з кожного великого українського міста є прямі автобусні перевезення в головні польські міста, то не обов'язково користуватися авіалініями. По-друге, завдяки вступу в силу угоди про безвізовий режим з країнами Європейського Союзу, можна їхати на зустріч з дитиною, що отримує спеціальність у ВНЗ Польщі, не оформлюючи спеціального дозволу — візи. Для цього необхідно стандартний перелік документів, серед яких:— біометричний паспорт (за звичайним закордонним паспортом перетин кордону за умовами безвіза заборонено);— страховий медичний поліс;— довідка про стан банківського рахунку з інформацією про достатність коштів, для покриття витрат на Ваше перебування;

— документи, що підтверджують мету візиту (наприклад, запрошення з воєводства від сторони, що приймає);— бронювання житла, або надання інформації, про розміщення Вас у себе, від сторони, що приймає;— факт наміру повернення на батьківщину (авіаквиток або квиток на автобус на конкретну дату).

Відвідування учня за допомогою візи, оформленої на підставі Карти поляка

Якщо, збираючи на навчання дитини, Ви оформляєте для нього Карту поляка, то слід подумати і про свої майбутні візити. Віза по Карті поляка передбачає безкоштовне отримання національної візи категорії D не тільки для володаря Карти, але і для його найближчих родичів, серед яких: чоловік, діти, батьки. Ця віза передбачає тривале перебування на території однієї держави з можливістю багаторазового виїзду. Але є кілька особливостей, які необхідно врахувати:— позицію конкретного Консульського округу (наприклад, Одеське Генеральне Консульство Польщі не видає родичам власника Карти поляка візи, тільки йому);— візу необхідно оформляти разом з власником Картки (перетинати кордон можна вже без його присутності тому, що підставою буде сама віза);— перший в'їзд необхідно зробити безпосередньо в Польщу, наступні, можна і по країнах Шенгену.

Інші різновиди візи, на сьогодні, для батьків, які хочуть відвідати студента, що навчається у вищих навчальних закладах Польщі не надто популярні, але також дають можливість припинити кордон між Республікою Польща та Україною.Отже, якщо Ви бажаєте відвідати рідне дитя на території країни, в якій він навчається, то це можливо як зі старим закордонним паспортом (оформлення віз різного типу і тривалості), так і з новим біометричним (використовуючи угоду про безвізовий режим). У будь-якому випадку, кваліфіковані фахівці нашої компанії можуть надати інформаційну підтримку у вирішенні цього питання. Відправляючи свою дитину на навчання до Польщі, Ви не тільки надаєте йому шанс на отримання якісного європейського диплома, але і відкриваєте можливість відвідування країн Європи для себе і своєї сім'ї.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини