8 речей, які Ви повинні знати про роботу за кордоном

1800
Facebook Twitter
8 речей, які Ви повинні знати про роботу за кордоном

Стаття у пригоді як студентам європейських ВНЗ, які надалі планують працевлаштуватися у країні навчання, не бувши її резидентом, так і іноземцям, котрі збираються за кордон у пошуках більш прийнятного місця праці.

Як боротися з ринком праці в іншій країні? Найкраще почати з написання резюме, що відповідає вимогам іноземного роботодавця. Слідом, варто дізнатися максимально багато інформації щодо умов зайнятості, вартості життя та культури роботи за кордоном. В ідеалі, варто спочатку визначитися з країною побудови кар'єри, а вже після приділити увагу вивченню всіх деталей. Стаття у пригоді як студентам європейських ВНЗ, які надалі планують працевлаштуватися у країні навчання, не бувши її резидентом, так і іноземцям, котрі збираються за кордон у пошуках більш прийнятного місця праці.

ТОП 8 пунктів, про які варто подумати іноземцям, котрі розмірковують про роботу за кордоном

1. Шукаю роботу за кордоном. Ідея про те, як шукати роботу за кордоном, є ще однією, яка з'являється після рішення піти. Дослідження, проведене PMR Consulting[&]Research від імені Monster Talent Sourcing Services, показує, що іноземці шукають роботу багатьма каналами. Найбільш ефективними є сайти з пропозиціями, які допомагають у середньому 68% кандидатів знайти гідний варіант. Бізнес-портали та брокерські агентства також вельми успішні, а потім пошук у соціальних мережах.

2. Заява та дозвіл на роботу. Студенти стаціонару, які навчаються у Польщі, серед яких багато наших співвітчизників, можуть працювати без додаткових дозволів. Українці, що відправилися до РП (саме ця держава

у пріоритеті у наших співгромадян) працюють за трудовим договором. У свою чергу поляки, які хочуть працювати в інших країнах Європейського Союзу, не потребують будь-яких спеціальних дозволів на роботу. Проте, роботодавці Великобританії вимагають повний комплект документів.

3. Контракт та його наслідки. Слід пам'ятати, що контракт з іноземним роботодавцем укладається мовою, яку можна застосувати у конкретній країні, а також відповідно до правил, що регулюють трудове законодавство. Це означає, що перед підписанням договору варто знати свої права, наприклад, встановлену кількість робочих годин, днів відпустки або правила надання декретної відпустки.

4. Податки. Перед від'їздом, необхідно ознайомитися з темою податків у тій чи іншій країні та дізнатися, чи доведеться платити їх на Батьківщині, не дивлячись на міграцію. Виявляється, що люди, які вирішили постійно мігрувати, можуть платити податки тільки за кордон відповідно до чинних в обраній країні правил. Подвійне оподаткування застосовується, серед іншого до людей, які залишають Польщу тільки тимчасово або на два роки. Потім такий працівник підлягає системі страхування у Польщі, але податок на прибуток, отриманий під час поїздки, може бути сплачений за кордоном.

5. Трудова культура за кордоном. Робота в іншій країні вимагає розуміння правил, що діють у міжнародних компаніях. Важливо брати участь в обговореннях, висловлювати сумніви або ідеї під час робочих зборів. Навіть якщо якась пропозиція не буде використана, діяльність буде оцінена гідно.

6. Межі. Міжнародна робоче середовище пронизане моральними проблемами та фактором дистанції — ініціатива може виходити як з одного боку, так і з іншого. При пошуку роботи, варто зрозуміти менталітет жителів країни, а також особливості робочих взаємин. Мається на увазі, як та де доречно розповідати про особисте, сім'ю та інші індивідуальні фактори.

7. Товариство співвітчизників. Подібні центри дуже активні у деяких країнах. Якщо прийнялося рішення мігрувати, варто знати, що можуть бути дні туги за батьківщиною. Ось чому доречно перевірити, чи є, наприклад, заходи за участю співвітчизників в обраному місті.

Встановлення відносин може бути важливим у святкові дні, особливо якщо з різних причин не вдається повернутися додому.

8. Сортування питань, що вимагають закриття перед від'їздом. Ухвалення на роботу за кордон відкриває не тільки можливості, а й означає зобов'язання. Тим часом, часто виявляється, що з необережності легко залишити багато відкритих справ вдома. З огляду на це, важливо уповноважити близьку людину представляти Вас у житловому товаристві, офісі або банку перед тим, як покинути країну. Наявність довіреного представника дозволяє зосередитися на роботі за кордоном.

Підсумовуючи, фахівці UP-STUDY підкреслюють, що закордонний досвід не є баластом. Це можливості, а не ризик. Якщо є хороші умови, підготовка та впевненість, можна досліджувати інші аспекти потенційно вподобаних країн. Вивчивши деталі, які ми визначили як важливі при працевлаштуванні іноземців, не потрібно боятися працювати за кордоном.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини