Чи можна перевестися з українського ВНЗ за кордон?

20618
Facebook Twitter
Чи можна перевестися з українського ВНЗ за кордон?

У цій статті ми розглянемо, всі можливості переходу з українського університету в один з європейських ВНЗ, а також розповімо, як відбувається сам процес та що для цього потрібно.

Бувають ситуації, коли, вступивши до вищого навчального закладу студент розуміє, що обраний університет не відповідає його уявленням про якісну освіту, або він не здатний надати очікуваної кількості перспектив, можуть бути й інші причини, за якими в учня з'являється бажання залишити ВНЗ. Не варто засмучуватися, на сьогодні, у вітчизняній освіті такі ситуації є не рідкістю, адже, велика частина програм не відповідають тенденціям ринку праці, викладацькі склади навіть маючи необхідну кваліфікацію, не прагнуть будь-яким методом передати свої знання, а також, що вже стало синонімом українського навчання — корупція, яка заважає студентам розвиватися та вільно здобувати знання. У цій статті ми розглянемо, всі можливості переходу з українського університету в один з європейських ВНЗ, а також розповімо, як відбувається сам процес та що для цього потрібно.

Чи є можливість перейти з вітчизняного університету до іноземного?

Звичайно, все залежить від обраної країни для здійснення переведення, але, як видно з вдалих прикладів інших українських студентів, майже завжди є можливість змінити локацію навчання. Оскільки в останні десять років абітурієнти та студенти з України активно штурмують освітні структури Республіки Польща, розглянемо на прикладі цієї держави, як проводиться переведення.

1. Спочатку необхідно підібрати заклад освіти для здійснення переходу, дізнатися, чи є необхідна спеціальність та додаткові побажання ВНЗ. Зверніть увагу, що під час вступу на перший або другий ступінь, абітурієнт може віддати перевагу будь-якому напрямок досліджень, та він може не збігатися з попереднім дипломом, але при переведенні, спеціальність зобов'язана дублюватися.

2. Надіслати до деканату місця навчання заяву-прохання про надання академічної виписки. У свою чергу вона містить інформацію про: курс та спеціальність, перелік пройдених та закритих дисциплін, кількість набраних кредитів.

3. Записатися на курси польської мови та отримати сертифікат, що підтверджує отримання навичок на рівні не нижче В1.

4. Надіслати скановані документи до польського ВНЗ.

5. Отримавши запрошення від університету Польщі слід відразу ж подавати документи для отримання національної польської візи категорії D, щоб вона прийшла у строк.

6. Подавати прохання про відрахування з української структури навчання та збирати валізи до нового світлого майбутнього.

Коли варто збирати документи та готуватися переводитися?

Експерти UP-STUDY підкреслюють, що кращим часом для переходу з ВНЗ до ВНЗ є вже сьогодні. В тому сенсі, що університети Польщі проводять зарахування студентів двічі на рік: на літній та зимовий семестри. Як тільки з'явилося бажання змінити ситуацію, варто виконати всі раніше зазначені кроки та переводитися. Чим раніше Ви це зробите, тим менше буде розрив у знаннях між Вами та потенційними однокурсниками у Польщі. Бажаючи вибрати оптимальний ВНЗ, де якісне навчання поєднується зі справедливою платою, варто обрати:

1. Вроцлавський університет бізнесу.

2. Академія фінансів та бізнесу Вістула.

3. Університет Банкова у Вроцлаві.

4. Академія суспільних наук у Варшаві.

Звертайтеся до наших представництв за більш детальною інформацією, та наші фахівці нададуть для Вас повний спектр послуг щодо вступу, оформлення візи та поселення на території навчання.

Підсумовуючи, зауважимо, що, як і на перших двох курсах, так і на наступних можна перевестися до будь-якого з університетів Польщі, але вже на пізніх стадіях навчання розрив в академічній програмі може бути настільки великий, що доведеться проходити попередній курс повторно, тільки вже на польській території. Найкраще переводитися на першому або другому курсі, тоді Ви швидше зможете влитися у навчання в європейському суспільстві. При будь-якому розкладі, перехід до іноземного ВНЗ матиме набагато більше позитивних аспектів, ніж рішення залишитися в університеті, який не відповідає Вашим уявленням про вищу освіту.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини