Хочу вчитися за кордоном. Навчання в Польщі

8282
Facebook Twitter
Хочу вчитися за кордоном. Навчання в Польщі

Стаття буде корисною абсолютно всім майбутнім студентам та їх батькам через те, що розглядає всі аспекти навчання в польських ВНЗ, починаючи від вибору університету, закінчуючи документальною стороною питання.

Дуже мало абітурієнтів прокидаються з думкою: «Хочу вчитися за кордоном». Сучасна молодь приймає виважені рішення, і якщо дійсно є величезне бажання здобувати вищу освіту за кордоном, то це результат зважування всіх за та проти такого кроку. Сприяє позитивному вирішенню й той фактор, що такі країни як Республіка Польща, та довколишні держави можуть надати європейський диплом. Українські абітурієнти схиляються до вибору польських вищих навчальних закладів через безліч причин, серед яких: відмінне співвідношення ціни/якості, близькість культури, традицій та локації, лояльне ставлення до наших співвітчизників в плані завоювання стипендій, або ексклюзивних знижок. Стаття буде корисною абсолютно всім майбутнім студентам та їх батькам через те, що розглядає всі аспекти навчання в польських ВНЗ, починаючи від вибору університету, закінчуючи документальною стороною питання, та специфікою адаптації.

Особливості системи освіти РП

Польська освітня система, практично, не відрізняється від систем інших країн Європейського Союзу, бо РП стала активним учасником Болонського процесу, ще в 1999 році, але від української, яка стала впроваджувати дані зміни значно пізніше, різниться суттєво. Розглянемо більш детально те, як організований процес здобуття вищої освіти в Польщі. У всіх університетах, державного і приватного типу, навчальний рік поділений на два семестри: зимовий (з першого жовтня) і літній, навчання можна розпочати з будь-якого. Основні освітньо-кваліфікаційні ступені — це бакалавр 3-4 роки, магістр 1-1.5 року. Вступ передбачає, крім посвідчень особи, необхідність надання сертифіката про знання мови, якою обрано програму навчання. Для того, щоб легально перебувати та навчатися на території Польщі, потрібно оформити відповідний дозвіл, яким є національна довгострокова віза категорії D.

Переваги освіти в Польщі для іноземців

Крім того, що саме в РП можна отримати якісний європейський диплом з помірною платою за навчання, для іноземних студентів існує ще ряд перспектив, які потрібно відзначити:— можливість претендувати на безкоштовне навчання не тільки з допомогою загального конкурсу, а й за наявності Карти Поляка в державних ВНЗ;— шанс на отримання ексклюзивної знижки, або завоювання гранту в приватних університетах;— адаптація проходить швидко та безболісно, ​​через схожість менталітету, культури.Якщо в абітурієнтів з України постає питання про те, як правильно обрати ВНЗ, то варто врахувати, що для українців кращими закладами вищої освіти будуть ті, які знаходяться на Заході Польщі або в столиці, і є приватною власністю.

Перший фактор обумовлений тим, що саме в західних містах, таких як Вроцлав, Варшава та Познань зосереджені головні центри бізнесу, культури, досліджень, науки та логістики, тому, можна розраховувати на швидке працевлаштування в міжнародну компанію. Другий — актуальний тому, що саме приватні університети, крім низької вартості та високої якості, мають тісні взаємодії з іноземними роботодавцями та організовують для своїх студентів оплачувані практики. Також, вони просувають на робочі місця в інтернаціональні корпорації відразу після отримання диплома. Якщо Ви бажаєте отримати якісну освіту з помірною платою за неї, то розгляньте такі ВНЗ:

  1. Вроцлавський Університет Бізнесу.
  2. Академію Фінансів і Бізнесу Вістула.
  3. Університет Банківської Справи у Вроцлаві.
  4. Академію Суспільних Наук у Варшаві, Лодзі та Кракові.
  5. Університет Менеджменту у Вроцлаві.

Отже, бажання вчитися за кордоном схвалюється як самою Польщею, у вигляді істотних знижок та поступок для жителів України, так і європейськими роботодавцями, які будуть високо цінувати диплом, отриманий в інститутах РП. Навчаючись в інтернаціональному середовищі, Ви не тільки зможете отримати знання у своїй спеціальності, але й зможете постійно практикувати польську та англійську мови. Також, завдяки наявності національної візи D, відкривається можливість відвідати європейські столиці та дізнатися багато нового, цікавого і корисного, подорожуючи зоною Шенгену. Бажаючи вступати до РП, Вам варто звернутися до кваліфікованих фахівців UP-STUDY, які допоможуть підібрати оптимальну спеціальність та відповідний ВНЗ, а також нададуть повний спектр додаткових послуг.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 200-300 євро при вступі в Академію Фінансів та Бізнесу Вістула

Пропозиція

Вступайте на осінь 2023 в Академію Вістула та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини